na razie znalazłam tylko takie zdjęcie, już prawie po owocach było, mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie ale nie wiem gdzie Tu jestem szczęśliwa.
Re: Tu jestem szczęśliwa.
Ja wracam do tego kiwi, czy masz owoce? jakie? ja mam kiwi i mężuś zrobił pergolę i moje kiwi się pnie, ale ja za wiele nie podcinam, no może trochę, bo włazi mi na czereśnię, wole żeby szła na drugą stronę pergoli, jak byłaś u mnie to widziałaś, zaraz fotkę poszukam i wstawię, więc może twoje kiwi też puść na pergolę czy drabinkę i niech ładnie się pnie, bo przy okazji masz obrośnięta pergole i owoce jeszcze
U mnie co roku mam mnóstwo malutkich owocków i smacznych
na razie znalazłam tylko takie zdjęcie, już prawie po owocach było, mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie ale nie wiem gdzie 
na razie znalazłam tylko takie zdjęcie, już prawie po owocach było, mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie ale nie wiem gdzie - wisia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu, miałam parę owocków na Isai, ale dosłownie kilka ,widziałam u Ciebie zebrane owoce, dlatego pytałam, moje są młodziutkie, mają dopiero 2 lata. Ile lat mają Twoje, że tyle na nich owoców?
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jak to mawiają - klęskę urodzaju masz z tymi pnącymi 
Co tam w kuchni słychać?
Co tam w kuchni słychać?
- wisia7

- Beaby

No no - kuchnia cała nowiusia!
Ja jeszcze się nie zdecydowałam na kafle pomiędzy szafkami - ale mniej więcej myślałam o podobnych do Twoich, podobają mi się.
A magnolia wygląda sobie całkiem przyzwoicie...
Powinna spokojnie dać sobie radę. Oby!
Ja jeszcze się nie zdecydowałam na kafle pomiędzy szafkami - ale mniej więcej myślałam o podobnych do Twoich, podobają mi się.
A magnolia wygląda sobie całkiem przyzwoicie...
- wisia7

Bea, mam nadzieję , że przeżyje , byłoby mi bardzo szkoda, bo pięknie kwitnie i przecudnie pachnie ( no trudno, czas pokaże). 
Nie całkiem nowiusia, meble te same.
Nie całkiem nowiusia, meble te same.
- Beaby

Oj tam, oj tam - nowiusia jest u i już
A kojarzysz nazwę tej magnolii? Bo chciałabym o niej co nieco poczytać...
A kojarzysz nazwę tej magnolii? Bo chciałabym o niej co nieco poczytać...
- wisia7

Niestety, nie pamiętam (ale chyba Elizabeth). ma pokrój piramidalny i dlatego posadziłam ją przed oknem.Miałam gdzieś etykietę , jak się zacznę porządkować to może znajdę.
- Beaby

Wisiu - z nieba mi spadłaś z tą magnolią, żadna mi jakoś nie za bardzo pasowała u mnie, chociaz bardzo je lubię.
Ta, o której piszesz, to chyba rzeczywiście Elizabeth - spełnia wszelkie moje warunki do "chciania".
Ale ogród mój jest dla niej chyba za mały, ona osiąga 8 m
Nie wiem czy można ją prowadzić jako mniejsze drzewko, wtedy bym i ja ją mogła mieć, a warta jest zachodu, chociażby dla tego jej pieknego koloru i jak mówisz - cudnego zapachu
Ta, o której piszesz, to chyba rzeczywiście Elizabeth - spełnia wszelkie moje warunki do "chciania".
Ale ogród mój jest dla niej chyba za mały, ona osiąga 8 m
Nie wiem czy można ją prowadzić jako mniejsze drzewko, wtedy bym i ja ją mogła mieć, a warta jest zachodu, chociażby dla tego jej pieknego koloru i jak mówisz - cudnego zapachu
- wisia7

Bea, nie wiem czy dobrze widać na zdjęciu, ale ona nie rośnie tak bardzo szeroko( nie jest krzaczasta jak inne) , ja ją wsadziłam bardzo blisko okna ( około 1m ), a ona ma dość duże przyrosty roczne , duże liście i zaczęła zasłaniać okno. Jest naprawdę śliczna, niestety nie zrobiłam jej zdjęcia jak kwitła, jak przeżyje to ją sfotografuję w fazie kwitnienia
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Wisiu, mój ogród jest pełen błędów
ale już się do nich przyzwyczaiłam
Twoja magnolia wygląda ładnie, myślę że spokojnie da radę, ale z kwiatami to może być problem w tym roku, takie duże drzewko chyba musi odchorować przesadzenie. Mi trzy lata temu nie udało się przesadzić magnolii i to duuużo mniejszej niż Twoja, ale ja jestem ogrodniczka -jak z koziej d......... trąba-
Miłego dnia
Miłego dnia
- wisia7

Mówi się trudno, magnolia ma bardzo delikatne korzenie , przesadzona była z bardzo dużą bryłą korzeniową. Jak nie wyjdzie, kupię drugą , identyczną. 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękny
, u mnie dzisiaj pierwszy rannik zakwitł, idzie wiosna jak nic