Witam ponownie,
z racji, że w ogódku mam zawsze ślimaki, postanowiłam zaprosić do ogodu jeża. Niestety mąż chyba zbyt późno zbudował mi taki domek (dzisiaj) i obawiam się, że chyba już żaden jeżyk nie będzie szukał tam schronienia

Właśnie czytałam, że one pod koniec paździenika czy listopada zapadają w sen zimowy

Moze jednak z racji tego, że dość ciepło jak na gudzień, może jakiś się jednak zadomowi? Mogę je jakoś zwabić? Wiem,że mają doby węch, więc może coś koło tego domku postawić? Dowiedziałam się,że wszelkie podukty mleczne odpadają z powodu nietolerowania przez jeże laktozy :P
Aha domek ma wymiay 50 cm na 50 cm, wewnątrz ma ściankę z pzejściem do "pokoju" wysypanego liśćmi, daszek zamykany na zawiasy. Postawiłam go w rogu ogrodu, pod daszkiem gdzie trzymamy brykiety do ogódka, obok rośnie żywopłot, niestety także druciana siatka :/ Spawdziłam jednak, że w jednym miejscu ma ona małą przerwę, także myślę, że może jeżyk się przeciśnie :P Niestety za ogodzeniem jest ogród sąsiada. Jednak kiedyś właśnie niedaleko naszego ogrodu i ogrodu tego sąsiada, widziałam o zmierzchu jeża

Proszę o porady!