Mój mały świat
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały świat

- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
Wg mnie magnolia przygotowuje się do kwitnienia - jeszcze w tym roku.
Niektóre odmiany powtarzają kwitnienie na jesień..
A co do dziwaczków. To takie wdzięczne kwiatki.. Niby otwierają się tylko pod wieczór i są do wczesnego ranka, ale nie da sie ich nie kochać - przynajmniej ja tak mam
Tata też je bardzo lubi 

A co do dziwaczków. To takie wdzięczne kwiatki.. Niby otwierają się tylko pod wieczór i są do wczesnego ranka, ale nie da sie ich nie kochać - przynajmniej ja tak mam

Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
mati1999 liliowce już posadzone, to zdjęcie z czwartku
Teraz czekam jeszcze na kilka liliowców, hortensje, clematisy i inne ...
Marcoo16 dziwaczki u mnie się same rozsiewają, są bezproblemowe i bardzo je lubię
Byłoby cudownie gdyby magnolia zakwitła, bo jeszcze nie kwitła, a ja z utęsknieniem czekam
Mam jeszcze gwiaździstą, która też nie kwitła, ale u niej pączków niestety brak.

Teraz czekam jeszcze na kilka liliowców, hortensje, clematisy i inne ...
Marcoo16 dziwaczki u mnie się same rozsiewają, są bezproblemowe i bardzo je lubię

Byłoby cudownie gdyby magnolia zakwitła, bo jeszcze nie kwitła, a ja z utęsknieniem czekam

Mam jeszcze gwiaździstą, która też nie kwitła, ale u niej pączków niestety brak.
- Marcoo16
- 1000p
Wiem, że są bezproblemowe
Tylko ja lubię je wykopywać i przechowywać jak dalie. Wtedy w następnym roku rosną dwa razy większe

Pozdrawiam Marek
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Basiu ale piękne u Ciebie Dziwaczki
.
Rok temu kupiłam karpę w Biedronce i tylko białe były. Dopiero niedawno u mnie wyszły z ziemi i na razie same liście są
Widzę, że będzie rabatka z liliowcami , to się chyba wykosztowałaś na taką ilość.
Podejżewam,że to jeszcze różne gatunki są
Ja powoli też rozszerzam gatunki liliowców
ale najgorsze , że te co ładniejsze to i droższe są ale już zorientowałam się, że na tut. portalu można też zaopatrzyć się w ciekawe gatunki i w niższej cenie
serdecznie pozdrawiam Bożena

Rok temu kupiłam karpę w Biedronce i tylko białe były. Dopiero niedawno u mnie wyszły z ziemi i na razie same liście są

Widzę, że będzie rabatka z liliowcami , to się chyba wykosztowałaś na taką ilość.

Ja powoli też rozszerzam gatunki liliowców

serdecznie pozdrawiam Bożena
jeeeeeeeeeeeeeeejy,ile kwiatków
Weź mi kup za rok 

Marcoo16 ja nie bardzo mam gdzie przetrzymywać roślinki zimą, chyba żebym na wieś do piwniczki wywiozła, może spróbuje własnie tak zrobić w tym roku eksperymentalnie, dzięki za podpowiedź
krasna101 witaj u mnie
Ja wiele, wiele lat temu kupiłam nasionka dziwaczków i tak mam je po dziś dzień, ale tylko różowe, żółte i mix tych kolorów. Jeśli tylko będziesz chciała to zgłoś się jesienią, uzbieram nasionek i Ci podeślę
Twoje jak mają listki to zanim się obejrzysz zaczną kwitnąć. Co do liliowców to miałam tylko jedną kępkę rdzawego więc sobie w tym roku zakupiłam, a co wszyscy mają to i ja chcę hihihi
Kupiłam wszystkie od forumowiczki w zestawie (10+2) za 30zł więc chyba tanio. Mam jeszcze zamówione ze szkółki takie "exclusive", ale ich wygląd będzie niespodzianką (po 7 zł więc też przyzwoicie). Bożenko forumowicze mają tutaj naprawdę śliczne okazy w przystępnych cenach, nie tylko liliowce, ale mnóstwo innych roślinek.
Tulap jesienią zgłoś się po nasionka i w przyszłym roku też takie będziesz miał.
ewa321 swoje kwitnące liliowce to najwcześniej za rok pokażę, a w międzyczasie zapraszam do oglądania innych moich kwiatków, będę wstawiała kolejne, widziałam, ze niecierpki balsamina zaczynają kwitnąć, ale byłam tylko chwilkę, więc zdjęcie innym razem.
A tymczasem kilka cynii

Clematis Arabella

krasna101 witaj u mnie

Ja wiele, wiele lat temu kupiłam nasionka dziwaczków i tak mam je po dziś dzień, ale tylko różowe, żółte i mix tych kolorów. Jeśli tylko będziesz chciała to zgłoś się jesienią, uzbieram nasionek i Ci podeślę

Kupiłam wszystkie od forumowiczki w zestawie (10+2) za 30zł więc chyba tanio. Mam jeszcze zamówione ze szkółki takie "exclusive", ale ich wygląd będzie niespodzianką (po 7 zł więc też przyzwoicie). Bożenko forumowicze mają tutaj naprawdę śliczne okazy w przystępnych cenach, nie tylko liliowce, ale mnóstwo innych roślinek.
Tulap jesienią zgłoś się po nasionka i w przyszłym roku też takie będziesz miał.
ewa321 swoje kwitnące liliowce to najwcześniej za rok pokażę, a w międzyczasie zapraszam do oglądania innych moich kwiatków, będę wstawiała kolejne, widziałam, ze niecierpki balsamina zaczynają kwitnąć, ale byłam tylko chwilkę, więc zdjęcie innym razem.
A tymczasem kilka cynii

Clematis Arabella

- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pokazuj wszystko co tam u Ciebie kwitnie, bo zima nadciąga
A wtedy to będziemy chyba robić fotki robalom na roślinkach

A wtedy to będziemy chyba robić fotki robalom na roślinkach

Pozdrawiam i zapraszam
ewa321 jaka zima? ja nic nie wiem
a od robali brrrr to z daleka się trzymam.
Będę dodawała systematycznie kolejne fotki. Może dokopię się do starych wiosennych zdjęć sprzed kilku lat to wtedy na zimę jak znalazł hihihi

Będę dodawała systematycznie kolejne fotki. Może dokopię się do starych wiosennych zdjęć sprzed kilku lat to wtedy na zimę jak znalazł hihihi
- Marcoo16
- 1000p
Ooo, to ja też bym poprosił o nasionka dziwaczków - oprócz białych i różowych, bo te mam
Jeśli byłabyś taka uprzejma..

Pozdrawiam Marek
Marcoo16 ja mam różowe i żółte i mix jak pisałam wcześniej więc ewentualnie mogę żółte jakoś zaznaczyć, tylko się przypomnij jesienią.
- Marcoo16
- 1000p
Okej, napiszę pod koniec września, bo wtedy już są dobrze dojrzałe

Pozdrawiam Marek