Przysypani tęczą kwiatów...
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przysypani tęczą kwiatów...
Piękny kwiat ... też nie widziałam takiego cudu .. to jak z jedwabiu wygląda 

Cudny kwiat opuncji!
Koty to pomysłowe stworzenia - zawsze znajdą jakieś dziwne miejsca do spania
Koty to pomysłowe stworzenia - zawsze znajdą jakieś dziwne miejsca do spania

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Witaj,
Przyszłam z rewizytą i złapałam się za głowę
. W tym tempie to ogród będzie zarośnięty za najwyżej 3 lata. Ale masz 'parę' do pracy
. Pełen 'szacun', jak to się teraz mawia.
Mnie zainteresowało, gdzie produkują takich mężczyzn, którzy lubią pracę w ogrodzie i jeszcze mają inwencję. Trzymaj takiego faceta i bardzo nie pokazuj innym
.
Mam nadzieję, że wycieczka rowerowa w stronę Warszawy jest w planach. Zapraszam
.
Ja już nie 'bawię' się w wysiewanie nasion, a tym bardziej w warzywa, bo w pierwszym wypadku nie mam cierpiwości czekać na efekt, a w drugim - mojego piasku 'okopowe' nie lubią. Nawet koper nie chce rosnąć
.
Życzę dalej takiego zapału, a efekty na pewno będą wspaniałe. Zresztą już są
.
Przyszłam z rewizytą i złapałam się za głowę

Mnie zainteresowało, gdzie produkują takich mężczyzn, którzy lubią pracę w ogrodzie i jeszcze mają inwencję. Trzymaj takiego faceta i bardzo nie pokazuj innym

Mam nadzieję, że wycieczka rowerowa w stronę Warszawy jest w planach. Zapraszam

Ja już nie 'bawię' się w wysiewanie nasion, a tym bardziej w warzywa, bo w pierwszym wypadku nie mam cierpiwości czekać na efekt, a w drugim - mojego piasku 'okopowe' nie lubią. Nawet koper nie chce rosnąć

Życzę dalej takiego zapału, a efekty na pewno będą wspaniałe. Zresztą już są

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Anulla kwiat opuncji jest faktycznie powalający, ma tylko jedną wadę, bardzo krótką żywotność
smollka, nasze koty są wyjątkowo przebiegłe, jeden z nich zwany nomen omen Złodziejem
, wszedł ongiś na samą górę regału, jak tylko wyczuł, że stoi tam otwarta puszka z jego ulubionym jedzonkiem
Witaj Aniu
, bardzo się cieszę, że zajrzałaś w nasze skromne progi
Rzeczywiście, narzuciliśmy sobie dość intensywny tok prac, a to dlatego, że ja w gorącej wodzie kompana, chciałabym mieć wszystko na "już"
, a po wtóre troszkę zwolniło tempo mojego życia zawodowego i tylko dlatego byłam w stanie tyle zdziałać w krótkim czasie 
Jeśli chodzi o glebę, to u nas też totalny piach
, ziemię pod uprawy nawieźliśmy, taką od razu pomieszaną z obornikiem, dzięki temu warzywka rosną jak szalone, na weekend przewiduję pierwszy wysyp ogórków 
Jeśli chodzi o roślinki wysiewane od ziarenka, to Viola K mnie zaraziła, Ona winowata
Dziękujemy za zaproszenie, na pewno skorzystamy i również zapraszamy do nas
, napomknę tylko, iż przez Twoją miejscowość zarówno ja, jak i mój nieoceniony małżonek przejeżdżamy dwa razy dziennie 

smollka, nasze koty są wyjątkowo przebiegłe, jeden z nich zwany nomen omen Złodziejem

Witaj Aniu

Rzeczywiście, narzuciliśmy sobie dość intensywny tok prac, a to dlatego, że ja w gorącej wodzie kompana, chciałabym mieć wszystko na "już"

Jeśli chodzi o glebę, to u nas też totalny piach

Jeśli chodzi o roślinki wysiewane od ziarenka, to Viola K mnie zaraziła, Ona winowata

Dziękujemy za zaproszenie, na pewno skorzystamy i również zapraszamy do nas

- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Witaj Kasiu
Wpadłam się przywitać i pozaglądać w zielone kąty
Szalejesz z pracami w ogrodzie, pomysł na donicę chyba skopiuje jeśli nie będziesz miała nic przeciwko.
Skalniaczek piękny i potencjał jego duży. Własne warzywka cieszą jak nic innego.
Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy fotorelacji.
Lubię patrzeć jak powstają nowe ogrody. Mój tworzę od kilkunastu lat,ale nie zabrałam się za niego tak jak powinnam (brak odpowiedniej wiedzy i środków ) a teraz to już się nie chce przerabiać więc dalej coś tam dłubię w tym galimatiaszu.
...........
Też mam kota i wiem co potrafi wymłodzić, można by książkę napisać.
Wpadłam się przywitać i pozaglądać w zielone kąty

Szalejesz z pracami w ogrodzie, pomysł na donicę chyba skopiuje jeśli nie będziesz miała nic przeciwko.
Skalniaczek piękny i potencjał jego duży. Własne warzywka cieszą jak nic innego.
Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy fotorelacji.
Lubię patrzeć jak powstają nowe ogrody. Mój tworzę od kilkunastu lat,ale nie zabrałam się za niego tak jak powinnam (brak odpowiedniej wiedzy i środków ) a teraz to już się nie chce przerabiać więc dalej coś tam dłubię w tym galimatiaszu.
...........
Też mam kota i wiem co potrafi wymłodzić, można by książkę napisać.

O zdążyłam na pierwsza stronę
Lubie czytac od poczatku nowe wątki:) powodzenia życzę i dawaj więcej zdjęc 
żartowałam
to nie jest pierwsza strona 

żartowałam

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
Kasiulka
Witaj Bożenko
Bardzo się cieszę, że do nas zajrzałaś
Donice "odgapiaj, nie ma sprawy, rzeczywiście prezentuje się fajnie, zrobiłabym jeszcze kilka takich, ale niestety drogowcy wynieśli się z mojego osiedla, a wraz z nimi materiał, czyli fragmenty zbędnych rur
Skalniak się rozrasta i coraz więcej ciekawych roślinek znajduje na nim swoje miejsce, sukcesywnie będziemy je uwieczniać na zdjęciach, jak tylko obdaruję nas kwiatami
Przy okazji tworzenia nowych grządek i pozbywania się jałowej ziemi, z miejsc w które nawoziliśmy bardziej wartościową, "niechcący" powstał drugi skalniak, ten również niebawem pokażemy gościom odwiedzającym nasz wątek
Czekamy na Twój wątek
, mnie Viola K namówiła do stworzenia w/w i nie żałuję 
Witaj Patrycjo
Ja też bardzo lubię oglądać, jak ogród powstaje od początku, wiem ile to pracy kosztuję i doceniam każdą inicjatywę w tym kierunku, poza tym cały czas się uczę, podglądając innych
Zachęcam do założenia wątku, chętnie pospacerujemy po Twoich włościach

Witaj Bożenko

Bardzo się cieszę, że do nas zajrzałaś

Donice "odgapiaj, nie ma sprawy, rzeczywiście prezentuje się fajnie, zrobiłabym jeszcze kilka takich, ale niestety drogowcy wynieśli się z mojego osiedla, a wraz z nimi materiał, czyli fragmenty zbędnych rur

Skalniak się rozrasta i coraz więcej ciekawych roślinek znajduje na nim swoje miejsce, sukcesywnie będziemy je uwieczniać na zdjęciach, jak tylko obdaruję nas kwiatami

Przy okazji tworzenia nowych grządek i pozbywania się jałowej ziemi, z miejsc w które nawoziliśmy bardziej wartościową, "niechcący" powstał drugi skalniak, ten również niebawem pokażemy gościom odwiedzającym nasz wątek

Czekamy na Twój wątek

Witaj Patrycjo

Ja też bardzo lubię oglądać, jak ogród powstaje od początku, wiem ile to pracy kosztuję i doceniam każdą inicjatywę w tym kierunku, poza tym cały czas się uczę, podglądając innych

Zachęcam do założenia wątku, chętnie pospacerujemy po Twoich włościach

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Kasiu przesyłam pozdrowienia..jaka pogoda u Was?
U mnie fajnie ...wczoraj mocno popadało a teraz tak akurat 23 stopnie,tak może zostać do końca lata:)
U mnie fajnie ...wczoraj mocno popadało a teraz tak akurat 23 stopnie,tak może zostać do końca lata:)
Oj włosci to za dużo powiedziane
Mam raptem kawałek 10x10 ( w czym jakies 3x4 to szambo- beton ;/) i to jeszcze od tego roku
Jak zrobie płytki na szmbie to moze i watek załoze, chociaż duzo się tam nie zmieści i nie bedzie co oglądać 

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
Kochana, nie liczy się rozmiar /ilość ha/, liczy się entuzjazm!
Jak już zagospodarujesz swój ogródeczek, zapraszamy do nas, każde ręce do pracy się przydadzą
, areał niemały, a i pomysłów nie brakuje, tylko wieczny niedoczas nie pozwala nam wszystkiego zrealizować tak szybko, jakbyśmy chcieli 
Małgosiu, ja bym powiedziała hipnotyzujący

Jak już zagospodarujesz swój ogródeczek, zapraszamy do nas, każde ręce do pracy się przydadzą

Małgosiu, ja bym powiedziała hipnotyzujący

Violuś, u nas ok. 25stopni, ale bardzo duża wilgotność, duszno okropnie, a deszczu nawet kropla nie spadła, jeśli do wieczora to się nie zmieni, znów nas czeka godzinne podlewankoViola K pisze:Kasiu przesyłam pozdrowienia..jaka pogoda u Was?

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu 
Przydreptałam sprawdzić co porabiacie. Widzę że zapału Wam nie braknie. Życzę zatem dużo sił i wytrwałości, w dążeniu do wymarzonego ogrodu.
Opuncja! Tak. Ja też kiedyś uległam. Była ładna, kwitła obficie i owocowała. Trauma przyszła wtedy, kiedy musiałam ja usunąć ze skalniaka. Oj! Jeszcze czuję ból w pokłutych niemiłosiernie palcach, chociaż miałam długie, skórzane rękawice.
Samych radości na ogrodowej drodze.

Przydreptałam sprawdzić co porabiacie. Widzę że zapału Wam nie braknie. Życzę zatem dużo sił i wytrwałości, w dążeniu do wymarzonego ogrodu.

Opuncja! Tak. Ja też kiedyś uległam. Była ładna, kwitła obficie i owocowała. Trauma przyszła wtedy, kiedy musiałam ja usunąć ze skalniaka. Oj! Jeszcze czuję ból w pokłutych niemiłosiernie palcach, chociaż miałam długie, skórzane rękawice.

Samych radości na ogrodowej drodze.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Witaj Marysiu
Cieszę się bardzo, że zajrzałaś do nas-żółtodziobów w wiadomej dziedzinie
Co do opuncji, to póki co mam zmartwienie, jak ją zabezpieczyć, żeby przetrwała zimę
, jeśli z jakichś powodów, będę zmuszona pozbyć się jej ze skalniaka, poproszę Ciebie, wszak masz już doświadczenie
Przeglądając Twój wątek dgapiłam tulipanowca, napisałam, że muszę go mieć i "groźbę" swoją spełniłam, dziś staliśmy się posiadaczami tego ślicznego drzewa

Poza tulipanowcem, nabyliśmy jeszcze magnolie sieboldii i kilka innych roślinek, na szczęście więcej nie byliśmy w stanie wpakować do auta

Cieszę się bardzo, że zajrzałaś do nas-żółtodziobów w wiadomej dziedzinie

Co do opuncji, to póki co mam zmartwienie, jak ją zabezpieczyć, żeby przetrwała zimę

Przeglądając Twój wątek dgapiłam tulipanowca, napisałam, że muszę go mieć i "groźbę" swoją spełniłam, dziś staliśmy się posiadaczami tego ślicznego drzewa

Poza tulipanowcem, nabyliśmy jeszcze magnolie sieboldii i kilka innych roślinek, na szczęście więcej nie byliśmy w stanie wpakować do auta

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Do tulipanowca się przymierzam, ale chyba poczekam, aż nasz budżet będzie stać na karłowego, albo dwubarwnego. Widzę, że trafiliście na ładniutkiego liliowca 

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2