Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Piękny kwiat ... też nie widziałam takiego cudu .. to jak z jedwabiu wygląda :)
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny kwiat opuncji!

Koty to pomysłowe stworzenia - zawsze znajdą jakieś dziwne miejsca do spania ;:224
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witaj,
Przyszłam z rewizytą i złapałam się za głowę ;:oj . W tym tempie to ogród będzie zarośnięty za najwyżej 3 lata. Ale masz 'parę' do pracy ;:134 . Pełen 'szacun', jak to się teraz mawia.
Mnie zainteresowało, gdzie produkują takich mężczyzn, którzy lubią pracę w ogrodzie i jeszcze mają inwencję. Trzymaj takiego faceta i bardzo nie pokazuj innym ;:185 ;:185 ;:185 .
Mam nadzieję, że wycieczka rowerowa w stronę Warszawy jest w planach. Zapraszam ;:108 .
Ja już nie 'bawię' się w wysiewanie nasion, a tym bardziej w warzywa, bo w pierwszym wypadku nie mam cierpiwości czekać na efekt, a w drugim - mojego piasku 'okopowe' nie lubią. Nawet koper nie chce rosnąć :oops: .

Życzę dalej takiego zapału, a efekty na pewno będą wspaniałe. Zresztą już są ;:180 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Anulla kwiat opuncji jest faktycznie powalający, ma tylko jedną wadę, bardzo krótką żywotność :(
smollka, nasze koty są wyjątkowo przebiegłe, jeden z nich zwany nomen omen Złodziejem ;:198 , wszedł ongiś na samą górę regału, jak tylko wyczuł, że stoi tam otwarta puszka z jego ulubionym jedzonkiem :;230
Witaj Aniu :wit , bardzo się cieszę, że zajrzałaś w nasze skromne progi ;:196
Rzeczywiście, narzuciliśmy sobie dość intensywny tok prac, a to dlatego, że ja w gorącej wodzie kompana, chciałabym mieć wszystko na "już" :D , a po wtóre troszkę zwolniło tempo mojego życia zawodowego i tylko dlatego byłam w stanie tyle zdziałać w krótkim czasie :)
Jeśli chodzi o glebę, to u nas też totalny piach :( , ziemię pod uprawy nawieźliśmy, taką od razu pomieszaną z obornikiem, dzięki temu warzywka rosną jak szalone, na weekend przewiduję pierwszy wysyp ogórków :heja
Jeśli chodzi o roślinki wysiewane od ziarenka, to Viola K mnie zaraziła, Ona winowata ;:191
Dziękujemy za zaproszenie, na pewno skorzystamy i również zapraszamy do nas :) , napomknę tylko, iż przez Twoją miejscowość zarówno ja, jak i mój nieoceniony małżonek przejeżdżamy dwa razy dziennie :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale cudeńko. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Witaj Kasiu
Wpadłam się przywitać i pozaglądać w zielone kąty :lol:
Szalejesz z pracami w ogrodzie, pomysł na donicę chyba skopiuje jeśli nie będziesz miała nic przeciwko.
Skalniaczek piękny i potencjał jego duży. Własne warzywka cieszą jak nic innego.
Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy fotorelacji.
Lubię patrzeć jak powstają nowe ogrody. Mój tworzę od kilkunastu lat,ale nie zabrałam się za niego tak jak powinnam (brak odpowiedniej wiedzy i środków ) a teraz to już się nie chce przerabiać więc dalej coś tam dłubię w tym galimatiaszu.
...........
Też mam kota i wiem co potrafi wymłodzić, można by książkę napisać. :;230
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

O zdążyłam na pierwsza stronę :lol: Lubie czytac od poczatku nowe wątki:) powodzenia życzę i dawaj więcej zdjęc ;:oj

żartowałam :) to nie jest pierwsza strona :;230
kryzysowa
---

Post »

Kasiulka ;:196

Witaj Bożenko :wit
Bardzo się cieszę, że do nas zajrzałaś :)
Donice "odgapiaj, nie ma sprawy, rzeczywiście prezentuje się fajnie, zrobiłabym jeszcze kilka takich, ale niestety drogowcy wynieśli się z mojego osiedla, a wraz z nimi materiał, czyli fragmenty zbędnych rur :(
Skalniak się rozrasta i coraz więcej ciekawych roślinek znajduje na nim swoje miejsce, sukcesywnie będziemy je uwieczniać na zdjęciach, jak tylko obdaruję nas kwiatami :)
Przy okazji tworzenia nowych grządek i pozbywania się jałowej ziemi, z miejsc w które nawoziliśmy bardziej wartościową, "niechcący" powstał drugi skalniak, ten również niebawem pokażemy gościom odwiedzającym nasz wątek :)
Czekamy na Twój wątek ;:65 , mnie Viola K namówiła do stworzenia w/w i nie żałuję :)

Witaj Patrycjo :wit
Ja też bardzo lubię oglądać, jak ogród powstaje od początku, wiem ile to pracy kosztuję i doceniam każdą inicjatywę w tym kierunku, poza tym cały czas się uczę, podglądając innych :)
Zachęcam do założenia wątku, chętnie pospacerujemy po Twoich włościach :wink:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Kasiu przesyłam pozdrowienia..jaka pogoda u Was?
U mnie fajnie ...wczoraj mocno popadało a teraz tak akurat 23 stopnie,tak może zostać do końca lata:)
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Oj włosci to za dużo powiedziane :;230 Mam raptem kawałek 10x10 ( w czym jakies 3x4 to szambo- beton ;/) i to jeszcze od tego roku :lol: Jak zrobie płytki na szmbie to moze i watek załoze, chociaż duzo się tam nie zmieści i nie bedzie co oglądać :D
kryzysowa
---

Post »

Kochana, nie liczy się rozmiar /ilość ha/, liczy się entuzjazm! ;:112
Jak już zagospodarujesz swój ogródeczek, zapraszamy do nas, każde ręce do pracy się przydadzą ;:108 , areał niemały, a i pomysłów nie brakuje, tylko wieczny niedoczas nie pozwala nam wszystkiego zrealizować tak szybko, jakbyśmy chcieli :?
Małgosiu, ja bym powiedziała hipnotyzujący ;:306
kryzysowa
---

Post »

Viola K pisze:Kasiu przesyłam pozdrowienia..jaka pogoda u Was?
U mnie fajnie ...wczoraj mocno popadało a teraz tak akurat 23 stopnie,tak może zostać do końca lata:)
Violuś, u nas ok. 25stopni, ale bardzo duża wilgotność, duszno okropnie, a deszczu nawet kropla nie spadła, jeśli do wieczora to się nie zmieni, znów nas czeka godzinne podlewanko ;:133
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :)
Przydreptałam sprawdzić co porabiacie. Widzę że zapału Wam nie braknie. Życzę zatem dużo sił i wytrwałości, w dążeniu do wymarzonego ogrodu. :D

Opuncja! Tak. Ja też kiedyś uległam. Była ładna, kwitła obficie i owocowała. Trauma przyszła wtedy, kiedy musiałam ja usunąć ze skalniaka. Oj! Jeszcze czuję ból w pokłutych niemiłosiernie palcach, chociaż miałam długie, skórzane rękawice. :cry:
Samych radości na ogrodowej drodze. :)
kryzysowa
---

Post »

Witaj Marysiu :wit
Cieszę się bardzo, że zajrzałaś do nas-żółtodziobów w wiadomej dziedzinie :)
Co do opuncji, to póki co mam zmartwienie, jak ją zabezpieczyć, żeby przetrwała zimę ;:218 , jeśli z jakichś powodów, będę zmuszona pozbyć się jej ze skalniaka, poproszę Ciebie, wszak masz już doświadczenie ;:306
Przeglądając Twój wątek dgapiłam tulipanowca, napisałam, że muszę go mieć i "groźbę" swoją spełniłam, dziś staliśmy się posiadaczami tego ślicznego drzewa :heja

Obrazek

Poza tulipanowcem, nabyliśmy jeszcze magnolie sieboldii i kilka innych roślinek, na szczęście więcej nie byliśmy w stanie wpakować do auta ;:224
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Do tulipanowca się przymierzam, ale chyba poczekam, aż nasz budżet będzie stać na karłowego, albo dwubarwnego. Widzę, że trafiliście na ładniutkiego liliowca ;:63
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”