Roślinnik balkonowy
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinnik balkonowy
Zazdroszcze cudownego zapachu maciejki
wiciokrzew też super pachnie 
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za info o zimowaniu host. Ja chyba też mam aureomarginatę ale na razie jest jeszcze mała.
- arameic

- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
Marto, chcę zasięgnąć u Ciebie języka w materii wiciokrzewu: to sadzonka tegoroczna? Od dawna kwitnie? Potrzebuje jakiejś specjalnej pielęgnacji? Kupiłam sadzoneczkę w kwietniu, wygląda na zdrową roślinę, powoli owija się wokół drabinki, ale kwitnąć nie ma zamiaru. Nie wiem, w czym tkwi błąd. 
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I jak tam fuksja? Będę dopytywać, bo kocham te roślinki
I zaglądam codziennie, jak sobie radzi i czy wyzdrowieje..Zwłaszcza że ze swoją kupioną miałam problem..Bo już mija miesiąc, a ona jakoś nie przybiera na masie..Wyciągnęłam ją z ziemi, a tam bryłka korzeniowa zbita, ziemia pod spodem też..Troszkę korzeni musiałam usunąć. Pomogłam im troszkę się wyprostować..I nareszcie ziemia zaczęła przesychać, bo wcześniej była wilgotna nawet dwa dni w upale, podczas gdy w innych doniczkach ziemia przesychała..Widzę, że chyba już jej lepiej
A nemezje..no cóż, mogę oglądać bez końca
A nemezje..no cóż, mogę oglądać bez końca
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
Witajcie!
Dzisiaj w końcu miałam czas porobić coś na balkonie, ząbkujący Potomek zajmuje mi obecnie większość czasu
Alenko fuksja przesadzona w nową ziemię, korzonki według mnie wyglądały bardzo dobrze, może po prostu zaszkodziło jej te kilka zimnych nocy parę tygodni temu, teraz grzeje się na parapecie, nie jestem przekonana, czy to najlepsze dla niej miejsce, za chwilę zacznie tam prażyć słońce i tak aż do zachodu, jak to właściwie jest z fuksjami, bo zawsze mi się wydawało, że jednak wolą cień?
Przy okazji na zdjęcie załapały się moje przedszkolaki, część ukorzeniam w wodzie, część w ziemi, coś się powinno przyjąć

Arameic witaj, jeśli chodzi o wiciokrzew, to sadzonkę kupiłam dokładnie 28 kwietnia na targach rolnych
od tamtego czasu urosła dwukrotnie, nic specjalnego z nią nie robię, może pasuje jej towarzystwo w skrzyni i zacienione stanowisko, sama nie wiem, ale kwitnie pięknie, pierwsze pąki pojawiły się ładne parę tygodni temu, a teraz wygląda tak:

A tu zdjęcia dla niedowiarków
, wg których mam tyle roślin, że ja się już nie mieszczę
wersja balkonu "pokazowa" i Potomkowa

I jeszcze świeżutki, pachnący nowością skalniaczek, mam nadzieję, że wszystkie roślinki się przyjmą

Coś specjalnie dla miłośników nemezji, ja jestem zachwycona:

Alenko kwiatek dla Ciebie

Dzisiaj w końcu miałam czas porobić coś na balkonie, ząbkujący Potomek zajmuje mi obecnie większość czasu
Alenko fuksja przesadzona w nową ziemię, korzonki według mnie wyglądały bardzo dobrze, może po prostu zaszkodziło jej te kilka zimnych nocy parę tygodni temu, teraz grzeje się na parapecie, nie jestem przekonana, czy to najlepsze dla niej miejsce, za chwilę zacznie tam prażyć słońce i tak aż do zachodu, jak to właściwie jest z fuksjami, bo zawsze mi się wydawało, że jednak wolą cień?
Przy okazji na zdjęcie załapały się moje przedszkolaki, część ukorzeniam w wodzie, część w ziemi, coś się powinno przyjąć

Arameic witaj, jeśli chodzi o wiciokrzew, to sadzonkę kupiłam dokładnie 28 kwietnia na targach rolnych

A tu zdjęcia dla niedowiarków

I jeszcze świeżutki, pachnący nowością skalniaczek, mam nadzieję, że wszystkie roślinki się przyjmą

Coś specjalnie dla miłośników nemezji, ja jestem zachwycona:

Alenko kwiatek dla Ciebie

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- arameic

- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
Pójdę za Twoją radą, Marto i zwyczajnie dam mojemu wiciokrzewowi trochę więcej czasu, może zdecyduje się zakwitnąć. Twój jest taki piękny...
. Zamierzasz przezimować go na balkonie?
Kasiu dziękuję za miłe słowa
mózgopodobne "coś" to rozchodnik ościsty, pokazywałam go już wcześniej solo, a teraz przeprowadził się do skalniaka, przymierza się właśnie do kwitnienia
Basiu Arameic tak, będę próbowała przezimować wiciokrzew, tak jak zresztą wszystko co rośnie razem z nim w skrzyni, po prostu zostawię roślinki tak jak są, winobluszcz, minihosta oraz iglaki są już ze mną kolejny rok, więc liczę, że wiciokrzew i powojnik też dadzą radę
Ale po co myśleć o zimie, kiedy za oknem taki widok

Parapet po przemeblowaniu

Udanego dnia
Basiu Arameic tak, będę próbowała przezimować wiciokrzew, tak jak zresztą wszystko co rośnie razem z nim w skrzyni, po prostu zostawię roślinki tak jak są, winobluszcz, minihosta oraz iglaki są już ze mną kolejny rok, więc liczę, że wiciokrzew i powojnik też dadzą radę
Ale po co myśleć o zimie, kiedy za oknem taki widok

Parapet po przemeblowaniu

Udanego dnia
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
Może pokażesz je... kiedyś...?
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Racja, nie ma co myśleć o zimie jak masz taki widok
I ten motylek
I ten motylek
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś dziękuję za kwiatka
Nie mam ich u siebie w tym roku, ale za to chętnie zaglądam do Ciebie by sobie popatrzeć
Naprawdę są piękne
I w ogóle pięknie u Ciebie
Fajnie, że przesadziłaś fuksję, będę jej teraz kibicować
A czy wytrzyma na słońcu? Zobaczysz..Mam jedną fuksję, która nie znosi nawet porannego słońca i musiałam ją przenieść w cień, bo reagowała na słońce natychmiastowo..A druga stoi w słońcu i ma się super, widać, że jej służy, bo rośnie jak szalona
Coś jeszcze miałam napisać...Aaaa..Fajnie, że przy ząbkującym maluchu masz czas na roślinki..Ale rozumiem Cię, bo miałam tak samo. Jeszcze 2 lata temu był takim ząbkującym maluchem i każdy się dziwił, jak ja mam czas jeszcze na roślinki przy małym dziecku. Ale jak się to kocha, to zawsze znajdzie się czas
Teraz ten były ząbkujący maluch ma największą radość w "strzelaniu" z nierozwiniętych pąków fuksji 
I w ogóle pięknie u Ciebie
Coś jeszcze miałam napisać...Aaaa..Fajnie, że przy ząbkującym maluchu masz czas na roślinki..Ale rozumiem Cię, bo miałam tak samo. Jeszcze 2 lata temu był takim ząbkującym maluchem i każdy się dziwił, jak ja mam czas jeszcze na roślinki przy małym dziecku. Ale jak się to kocha, to zawsze znajdzie się czas
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki
Moje wątki
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Och ta misa sz sukulentami fantastyczna 
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Ale masz wypasione goździki
Może fuksja potrzebuje trochę czasu, by dojść do siebie... Ważne, że się powoli regeneruje.
Super to wszystko poukładałaś, tyle roślin
goździki boskie i maciejka