Ogródek Gosi 13
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Gosiu,te bordowe prymulki to tegoroczny zakup?Piekne sa.
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Gosieńka co to za żółty kwiatek podobny troszkę do słonecznika ten pod tujami? Szukam takiego bo mi się strasznie podoba ale w ogóle nie wiem czego szukam a tak chociaż nazwę będę mieć
Pierwiosnek rzeczywiście cudo

Pierwiosnek rzeczywiście cudo
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ta pierwsza bordo prymuleczka to i mnie zachwyciła
Przepiękna! Zimowała ci już?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Paulinko, wyskoczyłam do ogrodu tuz przed burzą posadzić przylaszczki. I szybko uciełam. Nie zdązyłam zrobić wszystkiemu zdjęć. A dzisiaj w domu byłam dopiero koło 19, więc nawet nie wyszłam na działkę. I w sumie nawet mi się nie chciało, bo strasznie zimno się zrobiło
Marto, chyba jednak będe musiał zrobić kolejny oprysk. Nie wszystko wziął poprzedni. A szkoda, bo myślałam,że w piątek już przejdzie glebogryzarka, w sobotę będę siała, a tak wszystko będę musiała przełożyć na po świetach.
Maju, pierwiosnki i mnie zauroczyły. Jestem zdziwiona, że zdecydowałam się na taki kolor, bo były jeszcze kremowe.
Małgosiu, prymulki juz u mnie były.
Patrycjo, to jest omieg, roslinka kwitnąca wiosną. Podaj adres to Ci wyślę po przekwitnięciu
Wandziu, to była jej pierwsza zima. Nie można wyrokować, bo to była łagodna zima.

Marto, chyba jednak będe musiał zrobić kolejny oprysk. Nie wszystko wziął poprzedni. A szkoda, bo myślałam,że w piątek już przejdzie glebogryzarka, w sobotę będę siała, a tak wszystko będę musiała przełożyć na po świetach.
Maju, pierwiosnki i mnie zauroczyły. Jestem zdziwiona, że zdecydowałam się na taki kolor, bo były jeszcze kremowe.
Małgosiu, prymulki juz u mnie były.
Patrycjo, to jest omieg, roslinka kwitnąca wiosną. Podaj adres to Ci wyślę po przekwitnięciu
Wandziu, to była jej pierwsza zima. Nie można wyrokować, bo to była łagodna zima.

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ciemierniki
Byłaś w Lerła na podolszycach? Dziś kupiłam piękną dalię i zamiast 8 zł zapłaciłam 5 z hakiem. Nie wiem czy to na wszystkie kapersy czy tylko dalię ale bulwka na prawdę spora. I jaki wybór

Byłaś w Lerła na podolszycach? Dziś kupiłam piękną dalię i zamiast 8 zł zapłaciłam 5 z hakiem. Nie wiem czy to na wszystkie kapersy czy tylko dalię ale bulwka na prawdę spora. I jaki wybór

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
A ja jestem zauroczona białym pełnikiem

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu
jest,trochę podobny do mojego więc chwalę
Ale dużo masz pięknych kwitnień..ciemiernik śliczny.pierwiosnki też w pełni rozwinięte czarują nasze oczy,ten pierwszy różyczkowaty pełny jest piękny

Ja teżvertigo pisze:A ja jestem zauroczona białym pełnikiem![]()

Ale dużo masz pięknych kwitnień..ciemiernik śliczny.pierwiosnki też w pełni rozwinięte czarują nasze oczy,ten pierwszy różyczkowaty pełny jest piękny

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu czyli ten pełny pierwiosnek już po zimie u Ciebie ? a biały to chyba jaskier
...też taki kupiłam w B...musze fotkę strzelić bo jeszcze na balkonie u mnie...

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Gosiu - lepiej zrobić drugi oprysk, niż potem wkurzać się, że turzyca odbiła... z tego co pamiętam najlepiej opryskiwać w słoneczny, wręcz upalny dzień.
Prymulki zapisuję sobie w kajecik przyszłorocznych chciejstw, nie wiem jak to się stało, ale nie mam żadnej prymulki... a ta bordowa jest piękna.
Prymulki zapisuję sobie w kajecik przyszłorocznych chciejstw, nie wiem jak to się stało, ale nie mam żadnej prymulki... a ta bordowa jest piękna.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Margo, cześć!
Widzę, że prace przy nowym trawniku ruszyły pełną parą.
Anglicy twierdzą, że z czterech wysianych nasion trawy jedno zje ptak, jedno porwie wiatr, jedno zgnije, a jedno wzejdzie. Czyli że trzeba to wziąć pod uwagę obliczjąc ilość potrzebnej do wysiewu trawy.
Ale podchodzisz do tematu porządnie i profesjonalnie, więc nowy trawniczek powinien być piękny.
Pozdrawiam - Jagoda
Widzę, że prace przy nowym trawniku ruszyły pełną parą.
Anglicy twierdzą, że z czterech wysianych nasion trawy jedno zje ptak, jedno porwie wiatr, jedno zgnije, a jedno wzejdzie. Czyli że trzeba to wziąć pod uwagę obliczjąc ilość potrzebnej do wysiewu trawy.
Ale podchodzisz do tematu porządnie i profesjonalnie, więc nowy trawniczek powinien być piękny.
Pozdrawiam - Jagoda
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
O mamo kolejny wątek z pierwiosnkami
Gosiu muszę się leczyć
Omieg cudo

Omieg cudo

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Gosia,
Nie wiem, kto będzie jeździć z glebogryzarką, ale to jest robota dla faceta. Własnie teraz pracowo zakladam na starym nowy trawnik.....
Gosia, Ty wiesz, ile to roboty? Po tym doprowadzić teren do momentu siewu? Załatw sobie proszę, jeśli tylko mozesz męską pomoc. A najlepiej dwie
Nie wiem, czy ktoś Ci będzie pomagać - nie mam czasu doczytać....
więc moźe niepotrzebnie się martwię....
Nie wiem, kto będzie jeździć z glebogryzarką, ale to jest robota dla faceta. Własnie teraz pracowo zakladam na starym nowy trawnik.....
Gosia, Ty wiesz, ile to roboty? Po tym doprowadzić teren do momentu siewu? Załatw sobie proszę, jeśli tylko mozesz męską pomoc. A najlepiej dwie

Nie wiem, czy ktoś Ci będzie pomagać - nie mam czasu doczytać....

Pozdrawiam
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia wiosnę w ogrodzie masz piękną .
Narzekałaś na brak prymulek a jednak pokazały się .
Hiacenty takie dorodne aż miło na nie patrzeć

Hiacenty takie dorodne aż miło na nie patrzeć

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu witaj
zauroczyły mnie Twoje pierwiosnki u mnie ich brakuje ale obiecałam sobie że koniecznie to zmienię. Powiedz proszę czy ten o pełnych kwiatach już u Ciebie zimował?

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Gosiu pierwiosnki piękne, w ogóle wiosna u Ciebie taka kolorowa