Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III
Sylwia, ależ piękna wiosenka u Ciebie i jakie duże już tulipany
, a jakie rabatki wypieszczone, ciekawa jestem co tam znowu "kombinujecie"
, wiosna dodaje nam animuszu do pomysłów i działania, ciekawa jestem czy kupiłaś dziś coś ciekawego? U nas też cały czas pada, ale mam nadzieję, że już jutro będzie nieco ładniej, bo pod wieczór jakby się przejaśniało.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylka pracuje w ogrodzie jak mrówka,chodzi ,planuje i zmienia,ma pomysły dziewczyna
coś nowego wymyśliła ,jeszcze trochę i nas dokładnie zaskoczy swoim dziełem 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie dziewczyny
Moje zakupy rynkowe udały sie i to bardzo
Oczywiście nie obyło się bez dodatkowych zakupów. Ogólnie pojechałam po falnce sałaty i ją kupiłam

Na tym samym straganie były bratki i tak sie na mnie patrzyły że zakupiłam 6 sztuk ( a przecież pod oknem mojego pokoju mam bratki tylko jeszcze mi nie kwitną).
Dziewczyny już dosłownie wychodziłam z rynku a tu moją uwage skupiły prymule więc obojętnie nie mogłam przejść zakupiłam 3 sztuki

anabuko1-Aniu dziękuję za miłe słowa już sie nie moge doczekać kiedy liście na roślinkach się rzowiną, kwiatki zaczną kwitnąć.
reniusia20-Renatko tulipany których zdjecie przedstawiłam to botaniczne, ale nazwy nie pamietam już. Musże poszukać w zamówieniach
Straszne to co piszesz. Policja bezradna, skoro ślady były to piwinna iść i sprawdzić. Jak tak można.
Ewidentnie w pobliskiej wsi jest podpalacz. Czyli sąsiadka złapała tak? Bo tak troszkę nie kumam.
anym-Aniu u mnie tylko w nocy padało a tak w dzień zero słoneczka i zero deszczyku. Czekam na ładną pogodę i na to że będę mogła poszaleć w ogrodzie
Na bratki też sie skusiłam i posadziłam do donicy wkopanej przed domem. 
ilona2715-Ilonko zawsze jak jadę na ryneczek to w gołymi rękoma nie moge wyjśc. tym razem popadło na bratki i prymule, ale tak sie zastanawiam czy w następny wtorek nie jechać i czy jeszcze nie dokupić prymul. Ilonko piątek i weekend nadają ładny wiec bedzie można poszaleć
A co kombinuję tym razem to nie ja tylko mój tato ale o tym za chwikę.
gracha-Grażynko niestety nie mogę popracować tyle ile bym chciała ale obiecałam sobie że w piątek po 15 i sobotę popracuje. Grażynko to mój tato wymyślił ja tym razem tylko podziwiałam i chwaliłam
Moje zakupy rynkowe udały sie i to bardzo

Na tym samym straganie były bratki i tak sie na mnie patrzyły że zakupiłam 6 sztuk ( a przecież pod oknem mojego pokoju mam bratki tylko jeszcze mi nie kwitną).

Dziewczyny już dosłownie wychodziłam z rynku a tu moją uwage skupiły prymule więc obojętnie nie mogłam przejść zakupiłam 3 sztuki

anabuko1-Aniu dziękuję za miłe słowa już sie nie moge doczekać kiedy liście na roślinkach się rzowiną, kwiatki zaczną kwitnąć.
reniusia20-Renatko tulipany których zdjecie przedstawiłam to botaniczne, ale nazwy nie pamietam już. Musże poszukać w zamówieniach
anym-Aniu u mnie tylko w nocy padało a tak w dzień zero słoneczka i zero deszczyku. Czekam na ładną pogodę i na to że będę mogła poszaleć w ogrodzie
ilona2715-Ilonko zawsze jak jadę na ryneczek to w gołymi rękoma nie moge wyjśc. tym razem popadło na bratki i prymule, ale tak sie zastanawiam czy w następny wtorek nie jechać i czy jeszcze nie dokupić prymul. Ilonko piątek i weekend nadają ładny wiec bedzie można poszaleć
gracha-Grażynko niestety nie mogę popracować tyle ile bym chciała ale obiecałam sobie że w piątek po 15 i sobotę popracuje. Grażynko to mój tato wymyślił ja tym razem tylko podziwiałam i chwaliłam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
No i będzie bardziej kolorowo na działeczce
. Kochana od przybytku głowa nie boli, te bratki co kupiłaś przekwitną,to wyjdą te co masz posadzone 
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
- Sylwia85
- 1000p

A teraz to nad pracował czym mój tato wspólnie z Panem Andrzejem z mojej miejscowości.
Dodam że materiał był gotowy trzeba było go tylko poprzykręcać i dopasować.
Otóż w tamtym tygodniu gdy wróciłam do domu spotkała mnie niespodzianka. Fakt rozmawialiśmy o tym kiedyś ale postanowiliśmy że nie bedzie to robione tym roku. Jednak mój tato postanowił inaczej i tak oto powstała z zakątku można powiedzieć altanka. kilkanaście tak temu było tutaj wejscie do domu ale zostało zlikwidowane i tak powstało miejsce na stół i wiszace kwiaty latem.

Pierwszego dnia powstał sufit

Później było kilka dni przerwy i tak od poniedziałku zabudowywały się kolejne elementy:

Jeszcze zostanie nam położenie płytek, wymalowanie ściany ( tej od strony domu) oraz pomalowanie drewna.
Dodam że materiał był gotowy trzeba było go tylko poprzykręcać i dopasować.
Otóż w tamtym tygodniu gdy wróciłam do domu spotkała mnie niespodzianka. Fakt rozmawialiśmy o tym kiedyś ale postanowiliśmy że nie bedzie to robione tym roku. Jednak mój tato postanowił inaczej i tak oto powstała z zakątku można powiedzieć altanka. kilkanaście tak temu było tutaj wejscie do domu ale zostało zlikwidowane i tak powstało miejsce na stół i wiszace kwiaty latem.

Pierwszego dnia powstał sufit

Później było kilka dni przerwy i tak od poniedziałku zabudowywały się kolejne elementy:

Jeszcze zostanie nam położenie płytek, wymalowanie ściany ( tej od strony domu) oraz pomalowanie drewna.
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Moja działka na Kaszubach
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda,pięknie wyszłakajko278 pisze:. GRATULACJE dla taty za super altankę
Widzę,że 2 takie same prymulki kupiłyśmy,ja tez nie mogłam się oprzeć ich urokowi
- Sylwia85
- 1000p

Karinko licze na to że będize kolorowo
. Tzn bratki które kupiłam i posadziłam do donicy później beda przekomane i ustapią miejsca petuni ( nozchyba że inne kwiatki wpadna mi w ręce)
dziękuję przekażę gratulację ( tylko moj tato tutaj pomagał )
-- 26 mar 2014, o 18:49 --
Aniu dziękuję tez jestem przeszcześliwa ze to tak wyszlo i teraz tylko płytki sie położy, stół to chyba drewniany będzie w przysżłości bo teraz to plastikowy postawimy. Zawsze marzyłam o rzedzie prymul przy ścieżce ale jak kupię kilka sztuk to zawsze ladują na skalniaku
dziękuję przekażę gratulację ( tylko moj tato tutaj pomagał )
-- 26 mar 2014, o 18:49 --
Aniu dziękuję tez jestem przeszcześliwa ze to tak wyszlo i teraz tylko płytki sie położy, stół to chyba drewniany będzie w przysżłości bo teraz to plastikowy postawimy. Zawsze marzyłam o rzedzie prymul przy ścieżce ale jak kupię kilka sztuk to zawsze ladują na skalniaku
- Sylwia85
- 1000p

Mam pytanko czy można już go gruntu wysadzać mieczyki ?
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Sylko ,fajne miejsce na kawki powstało
,gratulacje dla taty
,widzę że taki sam dłubacz jak mój eM, jak sobie coś postanowi to musi dopiąć swego,
uważam że z mieczykami jeszcze trzeba poczekać,oglądałam pogodę długoterminową i w połowie kwietnia zapowiadają nocne przymrozki,one są raczej delikatne i mogłoby się źle skończyć,chyba że byś je okrywała
uważam że z mieczykami jeszcze trzeba poczekać,oglądałam pogodę długoterminową i w połowie kwietnia zapowiadają nocne przymrozki,one są raczej delikatne i mogłoby się źle skończyć,chyba że byś je okrywała
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Chciałoby się napisac..łałałiła..
Ale będziesz mieć wspaniałe miejsce
Gratki dla Taty za zebranie się i zrobienie tak fajnego miejsca i to w tym roku
. Superowo.
. Sylwuś a kiedy zdjęcia blond Sylwuni?
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sylwio,kącik altankowy rewelacja,ja bardzo lubię takie kąciki, osłaniają przed słońcem ,deszczem ,pełne są kwiatów, piękna i praktyczna rzecz, zakupy super ,my nigdy nie przejdziemy obojętnie obok roślin,ja myślę ,że na sadzenie cebulek mieczyków jeszcze czas,bo jak wyjdą i będą przymrozki ,to musisz osłaniać ,pod koniec kwietna wystarczy ,bo jeszcze są zimni ogrodnicy,ja sadzę po parę szt w odstępach tygodniowych ,żeby nie zakwitły naraz i wtedy są długo do flakonu ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie

- Sylwia85
- 1000p

Grażynko dziękuję
, mój tato jest w goracej wodzie kompany i uparty jak sobie postanowi tak ma być. Czasami uda nam się z mama przekonac tate ale ile przy tym zachodu. Myślałam żeby posadzić mieczyki i na noce przykrywac agrowłókniną białą.
Madziu dziękuję
tylko to nie było w planach i to co planowąłam odchodzi w dal. Zdjecia zrobię jutro rano jak będe wypoczeta to może lepiej wyjdę 
Madziu dziękuję
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No często jest coś kosztem czegoś. Trzymam Cię za słowo Sylwuniu 
- Sylwia85
- 1000p

Martusiu w takim razie wstrzymam się bo już są posadzone w doniczkach tylko że mi troszkę miejsca zajmują i tak planowąłm żeby już je posadzić w docelowe miejsce. Dobrze że tego dzisiaj nie zrobiłam bo miałam taki plan. Altanka powstała w miejscu gdie kiedyś planowałam dobudować kuchnę ale takie miejsce osloniete od wiatru deszczu sie przyda. Dziękuję za pozdrowienia i róznież pozdrawiam i przesyłam buziaczki 
-- 26 mar 2014, o 21:22 --
Madziu będzie juto
-- 26 mar 2014, o 21:22 --
Madziu będzie juto