Taka beczka by mnie sie przydała,bo mam deficyt wody na działce.Jeśli chcesz ja zakryć ,to może wiklinowe,albo sklejkowym płotem,są takie lekkie w marketach.A przy nich to juz posadzic można np.powojnik,albo cos pnącego.Pozdrawiam
Pół roku z przyrodą
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pół roku z przyrodą
Ayrelio- piękny zakątek na grilowanie
Taka beczka by mnie sie przydała,bo mam deficyt wody na działce.Jeśli chcesz ja zakryć ,to może wiklinowe,albo sklejkowym płotem,są takie lekkie w marketach.A przy nich to juz posadzic można np.powojnik,albo cos pnącego.Pozdrawiam
Dziękuję Jadziu za poradę i odwiedzinki mimo choroby. Życzę zdrówka.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aurelio- nie ma za co ,taki tam pomysł przyszedł mi do głowy.
W każdym razie czekam na relacje z efektów końcowych.
Byłam dziś na działce ,córka szykuje już podkład pod palenisko ,zamówiła nawet grila z nóżkami,ale takiego swojskiej produkcji,żeby był masywny .
Zdrowie już lepiej,więc licze ,że bedzie dobrze.
Miłej niedzieli

W każdym razie czekam na relacje z efektów końcowych.
Byłam dziś na działce ,córka szykuje już podkład pod palenisko ,zamówiła nawet grila z nóżkami,ale takiego swojskiej produkcji,żeby był masywny .
Zdrowie już lepiej,więc licze ,że bedzie dobrze.
Miłej niedzieli
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aurelko śliczna jukka i ja miałam przyjemność oglądać w zeszłym roku swoją po trzech latach oczekiwania,ciekawa jestem czy w tym roku też zakwitnie ,podobno z tej samej rozety nie ma drugiego kwiata a jak jest u Ciebie 
Aurelko zawitałam do Ciebie z ogrodu Ewy-Ave .Działeczka bardzo wypielęgnowana i urocza.Ja mam ogród przy domu ale również przebywam w nim jedynie w weekendy i jak mąż ma wolne.Czekamy do męża emerytury to na stałe chcemy wyprowadzić się na wieś.Tym czasem powoli remontujemy dom i zagospodarowuję działkę. A jest co bo ma prawie 1ha.Twoja już taka dojrzała i drzewka duże z obfitą ilością owoców.Miłego dnia.
Gosiu, życzę mężowi jak najszybszej emerytury i przeprowadzki na stałe do calorocznego wtedy ogrodu. Dziękuję za miłe slowa na temat mojej działki. Życzę dużo zdrówka i wpadaj w odwiedziny.
Grażynko, juka 3 lata nie kwitła, to co widac to jej pierwszy kwiat, co będzie dalej nie wiem. Natomiast u sąsiada widzę co roku pięknie kwitnące juki, które nie są specjalnie pielęgnowane.
Ta sama juka z drugiej strony.

A to mój wierny towarzysz, który musi byc na smyczy.

Grażynko, juka 3 lata nie kwitła, to co widac to jej pierwszy kwiat, co będzie dalej nie wiem. Natomiast u sąsiada widzę co roku pięknie kwitnące juki, które nie są specjalnie pielęgnowane.
Ta sama juka z drugiej strony.

A to mój wierny towarzysz, który musi byc na smyczy.

Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czemu na smyczy ? taki niegrzeczny i depcze rabatki ?
Wcale mnie nie dziwię, że tęsknisz za działką - jak się ma takie widoki, to jest do czego tęsknić ;)
Wcale mnie nie dziwię, że tęsknisz za działką - jak się ma takie widoki, to jest do czego tęsknić ;)
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Bardzo podoba mi się ta rabatka
Możesz powiedzieć co tam jest posadzone?
Możesz powiedzieć co tam jest posadzone?
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewik, mój piesulek chodzi po wszystkich uprawach, ale co najgorsze mam działkę przy głównej alejce, więc przechodzą tu prawie wszyscy, również z psami. Mojemu psu ludzie nie przeszkadzają , ale inne psy już tak więc szczeka zaciekle i próbuje się wydostac z działki. Przeskoczenie ogrodzenia to dla niego żaden problem. Do tego jeszcze działka z pozostałych 3 stron jest nieogrodzona - takie zwyczaje na moich ogródkach panują - są słupki i poprzeciągane druty. Ale pies się przyzwyczaił ma taką działkowa długą smycz a ja czuję się bezpieczniej wiedząc, że mi nagle nie pobiegnie za innymi psami. Dziękuję za odwiedziny i nieustannie zapraszam.
A tu zajęty "małą kosteczką" - zdjęcie sprzed 5 lat

oraz obgryzaniem pieńka

lub okazywaniem miłości mojemu kuzynowi

Kasiu, jeśli chodzi o zdjęcie z juką to na pierwszym planie jest wisienka, w pierwszym rzędzie sałata, dalej szczaw a w głębi ogórki na takim płotku. To jest taka częśc warzywna. To zdjęcie z pieskiem to widok na drugą stronę na trawnik, który obsadzony jest krzewem białego bzu, rabatką kwiatową ( na zdjęciu widac szałwię i bergenię - już przekwitła) oraz ścianą winogrona). Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej.
A to trawnik z drugiej strony altanki, gdzie najchętniej odpoczywamy w gorące popołudnia.

A tu zajęty "małą kosteczką" - zdjęcie sprzed 5 lat

oraz obgryzaniem pieńka

lub okazywaniem miłości mojemu kuzynowi

Kasiu, jeśli chodzi o zdjęcie z juką to na pierwszym planie jest wisienka, w pierwszym rzędzie sałata, dalej szczaw a w głębi ogórki na takim płotku. To jest taka częśc warzywna. To zdjęcie z pieskiem to widok na drugą stronę na trawnik, który obsadzony jest krzewem białego bzu, rabatką kwiatową ( na zdjęciu widac szałwię i bergenię - już przekwitła) oraz ścianą winogrona). Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej.
A to trawnik z drugiej strony altanki, gdzie najchętniej odpoczywamy w gorące popołudnia.

Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Aurelko a ja myślałam , że to rabata kwiatowa
bardzo fajnie to wyglada , nie wpadłabym na to , że tam rosną warzywa
Piekne masz floksy
ja mam tylko różowe.
Piekne masz floksy
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
No tak Kasiu ukryłam częśc swoich warzywek, drugą częśc mam bardziej widoczną
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93d ... b2bba.html]
[/URL]
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93d ... b2bba.html]
[/URL]Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Super ujęłaś zdejmowanie "czapeczki" przez cebulę
Tobie też Najlepszego
Tobie też Najlepszego
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49