Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Joasiu mnie się też marzą, ale teraz w tym drewnianym kurniczku myślałam, że nie przezimują i kupiłam takie typowe polskie rasy. Szykowałam się, że w razie mrozu ;:14 , ale udało się przetrwać, jedynie musiałam kursować z gorącą wodą i jedzenie trzymać w domu a nie w altance obok. Mam nadzieję, że ta zima też będzie łaskawa :wink:

Iwonko to nas łączyła chęć ucieczki z bloku, a szczęśliwy zbieg okoliczności że w pracy było gorzej ze zleceniami pojechał do pracy za prawdziwe pieniądze, a we mnie obudziła się natura ryzykanta jak zobaczyłam taka możliwość. I jest wspaniale! :lol: Później już też różnie bywało bo panowie mają inny zmysł, ale czasem jak posłucha to jest dobrze :?

Renatko Bebeluszko bo się zamknęła i nie mam jak do Ciebie pisać i mówić - teraz wariaty padły Ci na rozum i tylko je widzisz!
Zuziu bardzo Ci dziękuję i jestem szczęśliwa, że jesteś! nie wiem czy jutro nie poszukam mniejszych roślin werbeny i nie wsadzę do doniczki w domu, bo podobno idzie już zima (mróz). Parę kwiatostanów zetnę i ususzę i co będzie to będzie :cry:
U mnie też kuropatwy w zimie siedzą pod świerkami, bo tam nie ma śniegu i można coś wydrapać i jak idę przez ogród to jest frrrr.... czasem widzę przez pola jak idą przepióreczki, a najwięcej u nas bażantów. Miejscowi je nazywają dzikie kury ;:173
Osiołka? widziałam w Belgii te indywidualne łączki z różnymi zwierzętami i były też z osiołkami i mój M mówi, że na salami ;:oj a jak myślisz po co mieli kangurki, bo na jednym pastwisku widziałam parkę ;:224

Marysiu Ty wiesz, że do maja jest ponad pół roku ;:oj
Dzień dzisiaj był ładny ale mi przeleciał, bo byliśmy w K. wróciliśmy po 15. Jutro jeszcze podobno ma być ładnie a potem już zima :cry:
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mario,czy ja Cię dobrze przyswajam :?:
Uciekłaś z Krakowa na wieś :?: I jeszcze sobie chwalisz :wink:
To należy docenić i niniejszym to robię ;:180
Sławek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sławku ttaaakkkk! po całym życiu spędzonym w Krakowie w dzielnicy Śródmieście uciekłam 8 lat temu na wieś oddaloną o 14 km od granic Krakowa. Mam rzut beretem i dlatego często tam bywam (rodzina), ale wieś z krwi i kości i kocham ją !

Dziękuję ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,o takich nowościach w kurniku nie słyszałam to by było niezłe rozwiązanie,ja często wyjeżdżam w jesieni na tydzień ,10 dni ,przyjeżdżam i znowu jadę i kurnik wybiłam sobie z głowy,bo chęć bycia na grzybach i mieszkania w lesie chyba nic nie przeważy,pozdrawiam :wit :uszy
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu nie strasz zimą, ma być ciepło ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... Ja zawsze mieszkałam na wsi, nawet nie wyobrażam sobie, że mogłabym żyć w mieście na stałe i to od dziecka tak mam... Za mało zielonego, za dużo huku... Mieszkam 12 km od miasta, więc jak mam chęć na kawę w jakiejś knajpce, to sobie wyskoczę, ale najbardziej mi smakuje ta w ogrodzie... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto na pewno są bo przecież w hodowlach nie wsypują dwa razy dziennie jak ja ;:306 nie wiem tylko czy aż na 10 dni wystarczy. To gdzieś daleko jeździsz na grzybki. Obejrzałam sporo zdjęć z Twojego ogrodu i muszę powiedzieć, że mnie zauroczył :D
Marysiu nie straszę tylko oglądam prognozę a radio potwierdza :| Lidzia też!
Dorotko a ja całe życie mieszkałam w mieście i nie powiem to były dobre lata, ale najpierw odkryłam radość posiadania kawałek zielonego ogródka czyli działki, potem kupiłam kawałek pola jak wzięli działkę i zapadłam na chorobę pt. wieś ;:306, bo nawet nie była to chęć zamieszkania w swoim domu, bo taki w osiedlu akademickim mogłam mieć, ale to było prawie jak blok ;:131
Kawę lubię i tu i tu ;:4
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Witaj! Tylko dwa dni, a miałam co nadrabiać! ;:196
Kawa na własnym tarasie, o 6 rano, w koszuli nocnej...bezcenne. ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

O, to... to... Bezcenne... Ja mam trawnik tarasowy i na bosaka w tej koszulinie, ta kwa jest rewelacyjna... A jak jeszcze to moje drugie pół, siądzie obok... No już jestem cała szczęśliwa... ;:167
(Dwadzieścia lat po ślubie, jak takie głupoty wypisuję... ) :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko mieszkamy razem z młodymi i do wspólnych pomieszczeń typu kuchnia salon taras schodzę już umyta i ubrana :uszy po czym karmienie inwentarza,a potem śniadanko na tacy i wracam do pokoju i do FO :oops: Na tarasie po południu czasem, bo tak do południa słońce uniemożliwia korzystanie z monitora :wink:
Dorotko trochę inaczej, ale na swój sposób też korzystam z uroku mieszkania na wsi :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś mieszkam prawie na wsi bo to wieś miasto w starej dzielnicy gdzie koguty pieją rano
a psy szczekają w nocy pilnując swojego podwórka ...nie zmieniłabym na blok nigdy mimo wielu przebojów ...mieszkam 8lat wiele wydarzyło się między czasie dwa lata z głowy ja jako połamaniec m oj wiele pisać a i czasami kieszonkowego też zabrakło jakoś człowiek daje sobie radę...
a rośliny i mój piesio to teraz my rządzimy i wszyscy muszą się słuchać... :) he, he
i ta kawa rano na ganeczku to sama radość... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu no właśnie! na wsi można trzymać zwierzęta, które nie sprawiają takiego kłopotu jak w mieście i one same są szczęśliwe :lol: A ja to jak się utyram to jak sobie siondem to wtedy jest mi dobrze :oops:
Stale wychwalamy swoje nowe życie i chyba nikt nie ubolewał, że musiał się wyprowadzić na wieś, a na szufladę niejeden ;:303
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ten opis stroju, to tylko przenośnia jego wolności. :;230 W bloku mieszkałam na 2 i 4 piętrze, miałam nawet pieska, ale tu mam dwa, koty, kurę, papugę i wszelkie stworzenie na działce!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Witaj Marysiu :wit jeśli pozwolisz ja się dopiszę.
    będę śledzić ,twoje ogrodowe zmagania.
    Awatar użytkownika
    Sosenki4
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam w mroźny poranek. To juz chyba ta zima rzeczywiście idzie :( . Piękny początek wątku Marysiu, takie podsumowanie i mnie się marzy, ale nie mam kiedy przysiąść i napisać.
    Skoro o wspominkach kto skąd się wywodzi, to ja ze wsi jestem. Pierwsze 15 lat na wsi, potem 15 lat w mieście i teraz znów wieś, mam nadzieję już do końca.
    Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”