Cześć wszystkim
muszę się pochwalić, u mnie już minął półmetek w ryciu na rabatkach?..
Wczoraj była śliczna pogoda, a słonko pięknie grzało.
Mam już posadowione podpory pod Spirit of Freedom i St. Swithun. Jestem z nich zadowolona.
Pozostało mi uporządkowanie rabat w tym miejscu i przypięcie pędów róż do podpór.
Co sądzicie o krakaniu, że mamy mieć zimę stulecia??
Prognozy amerykańskie były zupełnie inne.
Justynko-duju Jalitah jest posadzona bezpośrednio przed A Shopshire Lad i Garden of Roses, a na bokach ma Gracefull Palace, Coral Palace ? kilka krzaczków, Hansestadt Rostock i inne ale, to już w kolejnych rzędach nasadzeń.
Ewa-rozalka, polecam Poesie, to jest piękna roża ciągle kwitnąca.
Przesadzałam ją teraz z kwiatami i dalej sobie kwitnie. Odezwij się tam gdzie zamawiałaś Jalitah.
Aniu-Ann 150 ?. hehehe?. ja bym jednak wolała 60 ?.
Odratowałam, ale ona teraz czuje się najlepiej i wypuszcza mi porządne nowe przyrosty, czym sie zaczynam martwić.
Czy, to się wyrobi do zimy?
Ania-Annes dorwałam ją u Ewci , to znaczy kolejne dwa krzaczki.
Na moich zdjęciach jej kolor jest smutny, a w rzeczywistości jest piękny.
Dorotka-Keetee nie tylko Ciebie one męczą?.. ja wytypowałam sobie kilka, a później musiałam zejść do jednej, ale za to ślicznotki ?
Fraszka??

dziękuję i zapraszam ponownie.
Ewa- ewkapaw ciekawa jestem czy ją zamówiłaś?
Aniu-Annar mam nadzieję, że i Ty ja zamówiłaś?. a, obrzeże jest wygodne dla koszącego trawkę.
Justynko-duju ?. dziękuję za podanie namiaru na Jalitah.
Ewciu-majowa już jestem ciekawa jak w przyszłym roku zachowają się Twoje róże.
A Shropshire Lad i u mnie ma pąki, ona jakoś się ociąga z kwitnieniem. Zobacz u Agnieszki Safoya jak jej kwitną, to moje chyba niedoścignione marzenie. Może u mnie jest zbyt zimno.
Ula- usa1276 cieszę się, że do mnie zajrzałaś, koniecznie zostań. Róża, o którą pytasz ( bursztynowo-żółta), to Amber Queen. Jest do kupienia tu
http://www.floribunda.pl/amber-queen-id-140.html
Aniu-An-ka jestem sprawna, ale z lekka obolała. Nie daję się i ryję?.. dalej.
Te wykopki, wkopki i inne nowe dziurki, to głównie skutki zmian z ubiegłego sezonu.
Wszystko jest do opanowania, ale przyrzekam sobie, że w takich ilościach, to już ostatni raz.
Heniu-Dyskrecja dziękuję za pozdrowienia??
U mnie zawsze drugie kwitnienie róż przypada na koniec sierpnia i wrzesień.
W tym roku to wszystko się jakoś pomieszało. Twoja różyczka Duett zawsze chwyta mnie za ?. tak mi się podoba.
Heniu ja już praktycznie tylko czekam na dostawy różyczek.
Jeżeli chodzi o nowe linki, to Kamila nam zafundowała ciekawe róże. Musisz zajrzeć do wątku sprzedażowego.
Natomiast Ewa też robi nam zamówienia w kilku szkółkach. Odezwij się do niej na e-meil.
Ewunia7, dzięki za miłe słowa??

wiedziałam, że Ilonka znajdzie kolejne fanki Jalitah. Zapraszam do mnie częściej.
Inonka - imasz już się obrobiłaś ? a kiedy one maja być , te nasze "nówki, nierdzewki"

nie chce głowy zawracać Ewie w tym gorącym okresie.
Majeczko,widzialas już Carolyn Knigth/Ritter,sport od Summer Song.Kolorek chyba Twoj,tylko wielgasna.
Alexia?. ale gdzie ją można zobaczyć?.

nie mogę jej namierzyć.
Majeczko-edulkotku?.. obie ryjemy?. ale to takie przyjemnie zajęcie?. tylko trzeba je sobie z umiarem dawkować.
U mnie na działeczce rosną śliczne czerwone muchomory?.. kto wie może kiedyś i inny prawdziwny mi urośnie.
Aga-Agness ślicznie to ujęłaś ?. Jalitah ? ?sam romantyzm....cudna ?
Mufeczko kochana jesteś ?. dziękuję.
Aniu-nenko jak najbardziej?.

tylko na jesieni już się obłowiłam stąd moje rycie?.
Wiosną jak co roku na pewno tam zawitam?.. . Lubię to miejsce, a najbardziej tą przepastną halę, z której trudno mi wyjść?.
Znalazłam chwilkę na zdjęcia dla Was.
Eden Rose 88