Ogród Azy. cz4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Azy. cz4

Post »

OLU-czy już masz cała kolekcję z TANAPU,czy na coś się nie zdecydowałaś z racji ceny lub Ci się nie podobało?
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo te roślinki są sprzedawane w doniczkach bardzo często to sa kubki po jogurtach wyglądają bardzo niepozornie, są bardzo małe mają nazwy Słowackie, które nie sa takie same jak polskie w atlasach można znaleźć nazwę łacińską i często zdjęcie cena zazwyczaj okolo 2 euro. Pierwszy raz tam bylam ze Zbyszkiem on zupelnie nie chcial niczego kupować takie to było nikczemne. U mnie to potem dobrze rośnie, ale zeszłoroczny zawilec narcyzowy nie zakwitł w tym roku. Nie mam wszystkich ich roślinek chciałam w tym roku goździka okazałego, ale go już zabrakło. Teraz to juz chyba nie ma tej sprzedaży zacznie się w polowie maja. Szarotki, goryczki i dębika mam kupione na rynku w Zakopanem
Lilia nadal kwitnie
Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widziałam te roślinki u Ciebie ;:215 Lilia jest cudowna i pewnie pachnie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu jak zobaczę skarbonkę na euro to masz ją jak w banku,warto przez długą zimę przygotować się do zakupów w TANAPIE,skoro po naszej stronie Tatr o takiej propagandzie roślin nie pomyślano,a szkoda...
W Twoim ogrodzie przy tych wielkich kamieniach znakomicie wyglądają i jest tam jeszcze jak mi się wydaje miejsce na kilka kolejnych.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ta lilia pachnie słabiej niż biała Casa Blanca, ale pachnie jak sie nos wetknie.
Ewo w Łomnicy jest bankomat i przed wizytą w TANAPIE odwiedzam go jak masz kartę to zawsze możesz wziąć euro. W schroniskach i w Tanapie trzeba mieć gotówkę, ale wsklepach to tak jak w Polsce wystarczy karta.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-Wiem,przecież już na Słowacji w Tatrach w czasach po wprowadzeniu euro byłam.
U nas jeszcze nie wymieniono pojemników na nowe i nie da się segregować,jedynie mogę wynosić sortowane do dzwonów.Też czytałam,że niektórych typów pojemników zabrakło.Jakby do czasu wymiany nie wystarczyła naklejka na stary.
Nie przyjechałabyś w piątek lub sobotę na wyprzedaż nadwyżek do Ogrodu Botanicznego?A może masz jakieś pragnienia? Bo nie podano co będą sprzedawać i po ile,a,że "rarytasy". Pamiętaj,że masz u mnie wcale sporą sadzonkę żyworódki pierzastej tej od ojca Benedykta z Kolumbii.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo dzięki za wiadomości jutro muszę posadzić jeszcze te cebulki co mi zostały z OBI jak sie z tym uporam to wieczorem zadzwonię i w sobotę przyjadę
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-nie wiem jak u Ciebie ale u nas prawdziwy piątek trzynastego,leje cięgiem od 7 rano,bez widoków na przetarcie się.Zwabiona postami na Wyspie byłam w sklepie B.,cebulowych mieli dwa pudła mocno przebrane,ale trafiły się jeszcze jedne szafirki,czosnek biały Mont Everest i szachownice lisie na których mi zależało.Niewielkie opakowania i w przyjaznej kieszeni cenie.Dziś dołożono kolejne pudło-prawie same tulipany.Jeśli kupić tam cebulowe zaraz po dostawie zanim wyschną -są zupełnie zadowalającej jakości.Białe czosnki sztuk 2 miałam w zeszłym roku w najbardziej słonecznej części Podwórkowego za ławeczką i długo kwitły.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo rano było niemiło, ale nie padało teraz wręcz leje jak nie przestanie to nic nie zrobię w ogrodzie. W Nowym Targu można kupić wszystko co teraz jest modne w ogrodach w zupełnie przyzwoitych cenach, szachownice perskie z Polanu kiedyś mi nie zakwitły a te z Nowego Targu obie pięknie kwitły. Od dawna polowałam na zawilca i jest już na rabacie, trochę się otrzepał bo to kawał transportu.
Obrazek

W tradycyjnym miejscu jest onętek, ale jakiś w tym roku słaby.
Obrazek

Powtarza przymiotno.
Obrazek

Kwitną niezmordowanie:
Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Mimo,że u Ciebie leje ja poprawiłam sobie nastrój przeglądając Twój wątek Olgo.
Piękne goryczki,piękne krajobrazy i fajne rozmowy.
Jastrzębca też mam ale mój kwitnie o innej porze roku,już przekwitł,przycięłam i do następnego sezonu.
Po woli porządkuję ogród przed zimą,przesadzam to co planowałam i to co nie planowałam też ;:306
Jak mam chwilkę czasu dla siebie robię to co lubię najbardziej :;230

Pozdrawiam Olgo i życzę lepszej pogody a na pewno jeszcze bez śniegu :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-ależ Klara mokra!I o coś wyraźnie prosi.Zawilec super,ja zgromadziłam ich z wystaw jesiennych kilka i wiem,że jeszcze są,bo nieco z dala od frontu robót.U nas przestało padać i nawet było słońce,sadziłam-ziemia mokra na 1 cm,głębiej wielka suchość.Jutro ma być cieplej-17 stopni.Ale nieco dżdżyście,ogólnie zachęcam do przyjazdu.Czynne do 15.00.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu
dziękuję za wizytę, ale u mnie jednak zaczyna się zima.
Obrazek

To zrobiłam na spacerze z Klarą. W górach ewidentnie spadł śnieg, nic nie zrobiłam w ogrodzie bo zimno i mokro w kościach mnie łamie , wyruszenie z domu w tym stanie nie byłoby mądre.
Obrazek

To białe to woda w stanie stałym.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-sporo tego gradu.Rozumiem,że zaczynasz sezon grzewczy.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Piękne widoki spacerowe! Bardzo lubię, jak z chmur wyłaniają się szczyty :) Znajomi wybierają się w niedzielę na dwa tygodnie, mam nadzieję, że pogoda dopisze na tyle, żeby wybrać się w góry i zrobić zdjęcia, które potem zachłannie obejrzę :) Zawilec dorodny, one mają coś w sobie, prawda? Ja też chętnie je kupuję.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu początkowo znajomi będą mieli trudne warunki do uprawiania turystyki, bardzo to biało wygladało z dołu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”