Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michałku, przepraszam za brak zdjęć, ale w tych temperaturach to mózg odmawia mi posłuszeństwa i pamięć szwankuje.
Susza niemożliwa i jak czytam, że tak do połowy wrezśnia będzie to już teraz wyję: żegnaj ogrodzie ;:145
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko Na rano zapowiadają u mnie burze i deszcz, modlę się aby to się sprawdziło.
Marysiu Pomarańcze ;:306 ;:306 dobre,dobre :D Dziś termomter też mnie drażnił, ta sama wartość co wczoraj, jutro ma być 10 stopni mniej i deszcz choć moich ziemniaków to już chyba nic nie uratuje :cry:
Witam szanowną Lisicę :wit Bardzo mnie cieszy , że wreszcie zawitałaś do mojego ogrodu, pewnie ganiałaś się z Emilką i Darmokotem bo ich dziś nie było :D Mój wątek zawiera wielu kotów więc będzie mi miło jeśli i Twoje tu wpadną, zapraszam wpadaj kiedy tylko zechcesz :wink:
Aniu Gąsienica jest na 9 zdjęciu od góry, jasnozielona na jasnozielonych liściach, proszę jak się pierunica ukryła :lol:
Marzenko U Ciebie też nad ranem popada, oby tak było...
Więc życząc wszystkim deszczu mykam spać, póki co najmocniej ulewami oberwało się chyba Pat.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To młoda gąsienica nastrosza lipowca, ćmy z rodziny zawisakowatych. Do tej samej rodziny należy fruczak gołąbek, czy zawisak tawulec. Oba miałam w zeszłym roku w moim ogródku ;:138
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu, wiedziałem do kogo się zwrócić ;:215 Tymczasem żadnego deszczu nie było i nie będzie co najmniej do 14 sierpnia :( Tyle warte te wszystkie prognozy. To wstrętne żółte znów świeci na niebie,wieje wiatr żeby jeszcze dodatkowo wysuszyć choć już nie ma czego bo wszystko wyschnięte na pieprz, widać trzeba się w tym roku pożegnać z ogrodem i liczyć, że wiosna wynagrodzi ulewami ten piekielny czas...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miało padać w nocy i co? I nic ;:223 Podlewałam wczoraj przeszło godzinę, ale ile można??? Jest tak sucho, że nie byłam w stanie w mojej kamienistej glebie wyrąbać dziur pod róże. Dobrze, że M. 'włączył" kilof. Ale i tak ziemia przesypuje się między palcami :evil:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Darmokot pisze:Dzięki Aniu, wiedziałem do kogo się zwrócić ;:215 Tymczasem żadnego deszczu nie było i nie będzie co najmniej do 14 sierpnia :( Tyle warte te wszystkie prognozy. To wstrętne żółte znów świeci na niebie,wieje wiatr żeby jeszcze dodatkowo wysuszyć choć już nie ma czego bo wszystko wyschnięte na pieprz, widać trzeba się w tym roku pożegnać z ogrodem i liczyć, że wiosna wynagrodzi ulewami ten piekielny czas...
Będzie, będzie...u nas też miało nie być, a jak łupnęło i polało, to pewnie znowu powodzie będą ;:224 Idzie do Was podobno, jutro powinno dojść :wink: U mnie też skutki suszy widoczne na każdym kroku i też liczę, że te umęczone rośliny jakoś przetrwają i w przyszłym roku odbiją...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada ;:114 Ale wczoraj jak sadziłam różę trzeba było użyć kilofa, a tak gleba byłą jak skała.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie mży :evil: Chciałem ponapełniać wanienki na sadzie do podlewania drzew to się nie da bo za mocno mży a za słabo żeby drzewa podlało, jedynie co to chwasty szybciej odrosną po koszeniu. No nic, trzeba machnąć ręką na takie dziadowskie lato i liczyć na lepszą jesień :roll:
Aniu Też muszę używać kilofa, mam glinę a nie padało od 13 lipca więc wiadomo...nawet kilof nie zawsze daje radę :?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Michale, życzyłeś mi wczoraj deszczu i o 3.30 nad ranem jak nie huknie, jak nie dmuchnie - rozpętało się piekło z takimi szkwałami, ze myślałam, że mi dom zdmuchnie :evil:.
No, za grosz umiaru :!: Podlało, owszem, ale ogród wygląda żałośnie ;:219. Dobrze, że zrobiłam zdjęcia, kiedy jeszcze było co fotografować, bo dziś wszystkie wysokie rośliny to jeden wielki kołtun.
Jak to uprzątnę, to ogród będzie prawie goły ;:218. Ech, losie...
Teraz ja Ci deszczu życzę, ale nie takiego...

Serdecznie pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie w nocy jedynie wiało jak diabli, myślałam, że drzewami zacznie rzucać w mój domek. Obeszło się jednak bez szkód. Deszczu za to ani kropelki.
Przed chwilą pomżyło trochę, tyle co ziemię zmoczyć, ale nie podlać. Żegnaj ogrodzie ;:145
Wczoraj na szczęście udało mi sie odchwaścić rabatę hostowo-hortensjową, ziemia (co ja piszę ;:124 ? popiół) zruszony, to może z 2mm nasiąknie, a gdzie korzenie roślin spragnionych wody?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj szła burza, zapowiadała się na straszliwą, ale nas minęła. Popadało. Teraz znowu się chmurzy, duchota niesamowita.
Po Łasicy już nie widać, że była taka cierpiąca. Bryka jak mały kociaczek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko Współczuję, rok temu przechodziłem taki deszcz z nawałnicą w sierpniu, teraz gdyby się powtórzył to już by nic nie zniszczył bo wszystko co było do połamania (drzewa) to połamał wtedy. Tu dalej mży, chciałem iść po ziemniaki na sad ale póki co się nie da, chyba , że z parasolem ;:306 ;:306 Miały by baby ze wsi z czego się śmiać :wink: Może przestanie bo co ja na obiad zrobię ;:oj ;:306 Mimo szkód porób zdjęć , będzie pamiątka, ale mam nadzieję, że masz prąd bo pisało, że Cedry i Pruszcz nie mają energii... Ja wciąż w oczekiwaniu na porządny deszcz.
Marzenko A masz węża do podlewania? Mój ogród żyje tylko dzięki niemu, gorzej z sadem bo tylko na 1/3 sięga. Rano było okropnie gorąco, dopiero później zaczęło wiać a teraz siąpi ale i tak lepsze to niż słońce z upałami :wink:
O! Przestało siąpić, lecę po ziemniaki
Ewo Bardzo się cieszę, że wyzdrowiała. Ciebie burza minęła a koło Braniewa spadło 98 litrów ;:oj U mnie by się tyle przydało :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak nam się zdawało, że Braniewo obrywa. Na szczęście to dość daleko od nas.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale podczas gdy Ty stwierdziłeś, że szkoda wstawać ja jednak chyba dobrze zrobiłam i masz w prezencie!
Obrazek

Na następny raz Ty zdjęcia robisz i prezenty dajesz ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Zaraz będzie seria prezentów ode mnie ;:136 Najpierw koty - jestem bardzo zadowolony bo dziś przyszła Emilka po 3-dniowej nieobecności, już się o nią bałem, że może pod bizon wpadła a tu przyszła a zaraz za nią Darmokot, cała piątka była razem w ogrodzie ;:215 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Teraz ogród
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Żółty wiesiołek, za zdjęciu z dziewanną to bardzo głupia (dla podziwiających go osób ) roślina, kwitnie tylko od 5 do 7 rano oraz chyba w nocy ale tego nie sprawdzałem. Przez cały dzień ma zamknięte kwiaty.Malwa stojąca przed garaeżm ma 4 metry wzrostu i przerosła garaż.I na koniec prezentów pustynia z pustynnymi pozostałościami ziemniaków, pustynnym wschodem słońca oraz pustynnymi słonecznikami
Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”