Mój ogród przy lesie cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród przy lesie cz.9

Post »

Niektóre z host. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teresko nie dawaj już nigdy mężowi kosiarki , bo narobił wiecej strat niż sroga zima .
Dobrze , ze oszczędził te piękne roślinki z fotek :wink:
Pozdrawiam serdecznie ;:196
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tajka pisze:Mówię Wam, ta podkaszarka, to diabelski wynalazek . :wink:
To cudowny wynalazek, tylko powinien być zakaz używania przez eM-ów. :lol: Mój M. też ma spory 'dorobek' a kosił tylko raz. Od tamtej pory ma zakaz zbliżania się do kosiarki.
Hostki piękne, służy im deszczowa pogoda.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja 12 lat kosiłam sama kosiarką, gdyż robił to nie dokładnie i musiałam trawę szpadlem odkopywać, ale nie posądzałam go o skoszenie roślin. Niby się stara, gdyż pokochał rośliny tak jak ja, ale nie bardzo mu to wychodzi, a kosę dopiero kupił, więc może jeszcze nie ma wprawy. ;:306

Aneczko witaj. :wit Gdzie Twój wątek Kochana?
Z pewnością nie masz za wiele czasu na założenie . :(
Wiesz ta podkaszarka jest strasznie ciężka, ja się jej normalnie boję, co innego kosiarka, tylko mnie brak ostatnio czasu na koszenie. :)
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Tereniu podgrzewasz na swojej działce ;:oj że tulipanowiec już kwitnie, mój ma małe pączusie i trudno je jeszcze wypatrzeć ;:108 pięknie zawiązał pąki ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

:wit Tajka
pięknie i kolorowo z okazałymi kępami host , tulipanowiec rewelacja ;:138
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ale zazdroszczę kwitnienia tulipanowca. Mój staruch nadal nie ma zamiaru.
Bardzo lubię u Ciebie to, że podpisujesz fotki. Dla takiego amatora nowicjusza jak ja, to ważne :)
Dzięki Twoim podpisom wiem co wiosną kupiłam, a właśnie zaczyna mi kwitnąć :) - dzwonek ciemny.
Przez ten zlot nie mogę dogonić ani forum, ani roboty, ale mimo to chciałabym jeszcze...
W międzyczasie mam troszkę nowych kwitnień, ale plewienie dzisiaj było ważniejsze jak fotki ...
No normalnie muszę Ci najazd robić, tym bardziej, że dostałam zaproszenie ....... :) chciałabym zobaczyć to wszystko w naturze...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu witaj. :wit
Mój tulipanowiec zakwitł na razie tylko na samej górze, reszta także w pąkach.
Gratuluję Ci także Twojego tulipanowca, gdyż tak dużo kwitnących na forum chyba nie ma. :)

Zenku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa . :)
Tulipanowiec już mi czwarty raz zakwita, a ma 13 lat.
W tym roku ma jakieś drobne liście, może zagłodzony, gdyż nigdy go nie nawoziłam.
Hosty takie pospolite, ale ładnie się rozrastają, a tegoroczna pogoda im sprzyja. :)

Beatko może Twój tulipanowiec zachowuje się książkowo i zakwitnie po piętnastu latach, trzeba mieć nadzieję. :)
Fotki staram się podpisywać, chociaż na stare lata już blokady pamięci dostaję, a nie zawsze mam czas na szukanie nazw w zapiskach. Dzwonek ciemny kupiłam w tym roku, nawet zdziwiłam się, że tak się prawidłowo nazywa, kwitł jednak u mnie bardzo krótko. Spotkania z forumkami są fajne, a tym bardziej z całej Polski, będziesz miała co wspominać. ;:108
Ja uwielbiam takie spotkania z ludźmi zielono zakręconymi, gdyż zwykli znajomi trochę z litością podchodzą do naszej pracy, dziwiąc się, po co to wszystko robimy. ;:306
Może jakieś spotkanko wymyślimy. :D

Obrazek
krzewuszka Purpurea
Obrazek
hortensja pnąca cała w pąkach
Obrazek
jarzmianka
Obrazek
krzewuszka Bristol Ruby
Obrazek
jakieś Helenium chyba
Obrazek
kalmia wąskolistna
Obrazek
dziewanna Jackie morelowa
Obrazek
miecznica
Obrazek
szałwia omszona Tanzerin
Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Teresko, u mnie wielosił też się rozsiewa i w niektórych miejscach nawet na to pozwalam
i faktycznie, w kolejnych pokoleniach mam coraz więcej tych z białymi kwiatami.
Tegoroczne deszcze służą roślinom na naszych piaskach, ja nigdzie nie wyjeżdżałam a też nie mogę opanować buszu,
wczoraj wylazł z niego jakiś wąż ;:oj , miałam aparat, zrobiłam fotkę kiedy szok minął i mam na zdjęciu tylko koniec ogona :;230 .
Mąż twierdzi, że to zaskroniec, nie jestem przekonana, trudno rozpoznać po kawałku ogona :roll: .
Trzeba prewencyjnie działkę dookoła obkosić, mój mąż też ma podkaszarkę ;:306 -
więc wiem, co oznacza facet z taką zabawką - bez nadzoru może kosić tylko za płotem.
Karmnik pięknie zadarnia w Waszym ogrodzie, widocznie mu podpasowało.
A... wiesz, ten pstrokaty winobluszcz pięciopłatkowy dobrze się już zakorzenił i wspina się u mnie po pniu wiśni
a drugi ogląda Kraków z balkonu córki :D .
Na moim tulipanowcu zaczęły w maju podsychać liście, teraz się to zatrzymało - nie wiesz, co to może być?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Teresko, tulipanowiec piękny, wszystkie wiekowe i rozrośnięte okazy do pozazdroszczenia, nic tylko sadzić i czekać :wink: Co do znajomych nie zainteresowanych ogrodem mam takie samo zdanie, ostatnio miałam sporo gości, nikt nie zauważył ogrodu :roll: będę ich zapraszać do miasta w zimie :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Teresko zdjęcie tulipanowca dzisiaj pokaże Zbyszkowi a może na laptopie i naszemu okazowi niech się przyjrzy to może się zorientuje co trzeba zrobić żeby usatysfakcjonować gospodarzy.
Masz rację co do podkaszarki u mnie ostatnio poprosiłam syna , który kosił skarpy żeby mi wykosił przy krawężniku z jednej strony drogi ale on jak się rozpędził to wykosił i z drugiej strony a tam rosły macierzanki, lepnice i inne takie co się same wysiały a nie miałam serca ich wyplewić przed kwitnieniem.
Tereniu piekłam placek z rabarbarem z Twojego przepisu i bardzo wszystkim smakował.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo energetyczne widoczki pokazujesz Teresko. Parzydło leśne rośnie Ci bardzo regularnie, moje takie roztrzepane niemiłosiernie...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tereniu, śliczne zdjęcia i jakie okazy na nich ;:180 . Widzę hosty masz w barwinku posadzone, nie boisz się, ze barwinek je "zje". U mnie barwinek dostał najpierw czerwoną kartkę, a potem zmiękłam i przydzieliłam mu żółtą. Na skalniaku wszystko znikneło przez niego.
Podzielam Twoją opinię, że podkaszarka żyłkowa to ZŁO. Czytałaś u mnie o skoszonych różach...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miecznica pięknie Ci kwitnie to jedna z moich ulubionych roślin,której niestety u mnie się nie podoba .Miałam żółtą, którą mi ktoś wykopał wraz z hebe a niebieska po sezonie -dwóch ginie...Ostatnio znajoma Pani na ryneczku mi podarowała , bo się pożaliłam .Dała mi jako gratis i powiedziała jej ,że ma rosnąć i kwitnąć ...zobaczymy! ;:173 Jarzmianka też u mnie nie za bardzo ! mam kilkuletnią która jest niziutka ma 2-3 kwiatki co roku i tyle.Chyba ją gdzieś przesadziłam jesienią i nawet jej nie widzę..No nic to, wiele innych jako tako się u mnie czuje ... ;:131 .Miłego dnia Tereniu! ;:168
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Tereniu, wszystkie widoki wspaniałe, ale najpiękniejszy obraz wymalowałaś hortensją pnącą :) Jakaż ona dorodna i cała obsypana kwieciem! Będzie niesamowity efekt podczas kwitnienia :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”