Betonowy balkon w środku miasta
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Madziu zdjęcia jak zawsze wspaniałe, bardzo dorodna passiflora, ale z tego co widzę to jeszcze nie kwitnie. Super kwiatuszki szczawiku.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
I Ty mówisz, ża ja mam pojemny balkon.
A u Ciebie coraz to nowe roślinki. Pelargonia z paryką - bardzo ciekawa kompozycja.
Madziu, ta passiflora - to nówka , cewka , niesmigana?
to znaczy tegoroczne sadzonka?
szybko Ci rośnie?
to znaczy tegoroczne sadzonka?
szybko Ci rośnie?
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Brrr, jaka paskudna pogoda. Co to, zima wraca?
Blueberry - a ja się niedawno dowiedziałam, że bordowy szczawik kwitnie na biało. Nigdzie jednak nie mogłam znaleźć cebulek, a przydałby mi się do kolekcji.
Paulii, stefanku- dziękuję w imieniu szczawika, miło, że i Wam się podoba
welkam - bo masz pojemny balkon
Dwa razy większy od mojego
Papryka przypadkowo się znalazła z pelargonią - wsadziłam do jednej skrzynki to, co mi zimę przeżyło i było podobnych rozmiarów. Ale nie będę jej przesadzać.
M-alinka, stefanku- Passi jeszcze nie kwitła, nadal czekam, czy przypadkiem w tym roku nie obdarzy mnie kwiatami
To jest roslina uprawiana własnoręcznie z nasiona. Jeszcze ze dwa lata temu wyglądała tak:

Pogoda do d...., ciągle pada i skrzynki pozdejmowane z poręczy, żeby zbytnio nie zmokły. Nie mam weny na manewry z aparatem między doniczkami na mokrym balkonie, więc pokażę kilka archiwalnych zdjęć z poprzednich sezonów (z własnego siewu) dla ożywienia aury. Wszystkie te rośliny zagoszczą u mnie i w tym roku:
Nasturcja

Petunia

Wilec

Dimorfoteka

Niecierpek

Miłego dnia
Blueberry - a ja się niedawno dowiedziałam, że bordowy szczawik kwitnie na biało. Nigdzie jednak nie mogłam znaleźć cebulek, a przydałby mi się do kolekcji.
Paulii, stefanku- dziękuję w imieniu szczawika, miło, że i Wam się podoba
welkam - bo masz pojemny balkon
M-alinka, stefanku- Passi jeszcze nie kwitła, nadal czekam, czy przypadkiem w tym roku nie obdarzy mnie kwiatami

Pogoda do d...., ciągle pada i skrzynki pozdejmowane z poręczy, żeby zbytnio nie zmokły. Nie mam weny na manewry z aparatem między doniczkami na mokrym balkonie, więc pokażę kilka archiwalnych zdjęć z poprzednich sezonów (z własnego siewu) dla ożywienia aury. Wszystkie te rośliny zagoszczą u mnie i w tym roku:
Nasturcja

Petunia

Wilec

Dimorfoteka

Niecierpek

Miłego dnia
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu szkoda że nie pisałaś wcześniej bo mam bordowego szczawika i nawet go nie wsadziłam do donicy bo zapomniałam 
Madziu passiflora najczęściej kwitnie na bocznych pędach, bardzo ładny jest kształt kwiatka.
U mnie co chwilę też pada deszcz i dotego zimno.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
- Magdallena
- 1000p

Moniko - a ja mam tego, co na zdjęciach, więc można coś pomyśleć
Czy ten bordowy też się tak namnaża? Normalnie matrix. Jesienią przy wyjmowaniu cebulek z donic byłam w ciężkim szoku, ile tego dobrego się uzbierało
stefanku, dzięki za info o passiflorze, co prawda nie wiem, które to są boczne pędy w tym gąszczu - ostatnio trochę ją przycinałam i nie mogłam znaleźć końcówek. A przy okazji te obcięte końce się ukorzeniły.
Wyjeżdżam na weekend i jestem bardzo ciekawa, co zastanę po powrocie
Miłego długiego weekendu
stefanku, dzięki za info o passiflorze, co prawda nie wiem, które to są boczne pędy w tym gąszczu - ostatnio trochę ją przycinałam i nie mogłam znaleźć końcówek. A przy okazji te obcięte końce się ukorzeniły.
Wyjeżdżam na weekend i jestem bardzo ciekawa, co zastanę po powrocie
Miłego długiego weekendu
-
welkam
- 1000p

Patrz... a ja wybieram się na weekend do Warszawy 
- Magdallena
- 1000p

A kiedy wracasz?
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madziu namnaża się ostro. Zejdę do piwnicy i zerknę co i jak, jak chcesz to ci wyślę 
- MaKi
- 50p

- Od: 16 kwie 2013, o 01:03
Fajnie urządzony balkonik i piękne kwiaty 
-
welkam
- 1000p

Madziu, już jestem
Byliśmy w Warszawie w piątek i w sobotę. W piątek trafilismy na piękna pogodę, połazilismy po starym mieście. Bardzo mi się podobało. Chcieliśmy pojeżdzić metrem... ale to się nie udało. Więc jest powód, żeby kolejny raz do stolicy zawitać.
- Magdallena
- 1000p

Moniko - dziękuję Kochana za propozycję
jednak muszę powstrzymać moje żądze kwiatowe. Nie mam gdzie trzymać nowych nabytków, jestem na odwyku
MaKi - dziękuję za wizytę i zapraszam częściej.
welkam - ja w niedzielę już byłam, ale skoro wróciliście w sobotę, to i tak byśmy się rozminęły. Daj znać, jak będziesz się wybierać następnym razem
- coś wymyślimy.
Po powrocie z weekendu zastałam rośliny w dobrej kondycji. Zostały same bez opieki sąsiada, ale dały radę. Jak trochę ogarnę balkon to zrobię nowe zdjęcia.
MaKi - dziękuję za wizytę i zapraszam częściej.
welkam - ja w niedzielę już byłam, ale skoro wróciliście w sobotę, to i tak byśmy się rozminęły. Daj znać, jak będziesz się wybierać następnym razem
Po powrocie z weekendu zastałam rośliny w dobrej kondycji. Zostały same bez opieki sąsiada, ale dały radę. Jak trochę ogarnę balkon to zrobię nowe zdjęcia.
Hej,
szczawik jak zwykle piękny
a ta passiflora, na którą od dawna mam chrapkę, niebawem zakwitnie 
szczawik jak zwykle piękny
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon