Prace ogrodowe przerwał mi deszcz a ,że nie chce mi się wziąć za sprzątanie w domu to zajrzałam najpierw na FO
Wstawię też kilka zdjęć ,bo przecież to bardzo ważne - prawda?
Rozkwita mi czosnek, to mój pierwszy i bardzo mi się podoba. Szkoda ,że robi to na likwidowanej właśnie rabacie podokiennej , bo widok smętny
A to hortensja bukietowa ,która od 2 lat nie może się zabrać i wygląda jak wygląda. Na otaczające ją okoliczności nie patrzcie. To właśnie ww rabata i jej wygląd dzięki psom

No cóż to jest właśnie prawdziwy wygląd naszego ogrodu
Powojniki dostały nowe towarzystwo. Mam nadzieję ,że hosty nie będą zbyt ekspansywne?
Pierwsze nasadzenia w kąciku przy lesie. Póki co bardzo smętnie wygląda i zaczynam się zastanawiać czy to jest dobry pomysł.
Trochę fotek z naszej leśnej działki. Mimo drastycznego czyszczenia lasu w tamtym roku rośliny bujnie odbijają. W tym roku chyba trzeba użyć środków chemicznych ,bo w założeniu to ma być czysty ,sosnowy las.
Widok z lasu na przyszły kącik , "trawnik" i ogrodniczkę w trakcie pracy
... która trochę nieśmiało do Was zagląda ;)
Jako ,że mamy naturalistyczne założenia w stosunku do naszej działki w lesie zostawiamy korzenie by żyjątka miały gdzie się schronić
Oprócz sosen zostawiamy kilka jarzębin. Niech ptaki mają ;)
Taki sobie widoczek
Musiałam - wybaczcie - ogrodniczka już całkiem śmiało i nawet całkiem nachalnie domagała się fotografowania
Uważając się najwyraźniej za jedyny słuszny i najbardziej atrakcyjny obiekt
Wsadziłam magnolię rustica rubra i zamierzam połączyć ją rabatą z brzózką ,którą widać w tle. Co sądzicie? Dobry pomysł ? Jeśli tak to czym ją obsadzić ?
No i na koniec mojej przydługiej fotoopowieści... test koloru. Co myślicie ?
Niestety maszyna okazała się nie być Singerem , no ale chyba przełknę