SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

Witaj Aniu, zgodnie z obienicą jestem :wit
I ;:223 , że dopiero teraz. Aktualny wątek szybciutko przeleciałam, wieczorkiem wrócę do wcześniejszego - uwielbiam takie tematy gdzie ogród się organizuje, a Ty widzę masz świetny gust - taki styl bardzo mi odpowiada.
Kuklik to takie małe czerwone kwiatuszki? Właśnie wczoraj od Mamy dostałam i posadziłam - jak byś chciała to mogę Ci podesłać?
Bo Mamie się mocno rozrasta. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu witaj :wit
Z tym świetnym gustem to trochę pojechałaś- wiesz? :wink: Ani gustu ani pomysłu u mnie za grosz. Tzn pomysłów jest mnóstwo ale po wykonaniu już mi się takie super nie wydają :lol:

Mówisz ,że masz kuklika ? ;:oj
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Nie mów, bo po tym co wstępnie widziałam, a także te projekty co wtawiłaś są super. Tak czysto, bez misz-maszu.
Kuklika mogłabym mieć, nawet wczoraj posadzonego swojego mogę wysłać, bo wsadziłam go tak żeby był w puste miejsce.
A i u mojej Mamy sporo zostało. Daj tylko znać lub podaj adres na PW to bym wysłała.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Olu projekty projektami a rzeczywistość inna. Na komputerze wszystko pięknie wygląda a na piaskach już gorzej :wink: jednak robię je ,bo bez podkładki za nic nie mogę sobie tego wymyślić.

wysłałam pw
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu spóźniłam się, bo też mam kuklika. Na niektórych wątkach widziałam, że kwitnie mojego dzisiaj sprawdziłam ma dopiero pączki. Chciałam wyjaśnić że stale boję się deszczy, gradu, przymrozków!
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aniu ;:196 Tak rzeczywistość często jest inna od projektów ale na pewno pobudza wyobraźnię a to ona później rozwija nasze ogrody :D i są takie piękne ;:333 I musisz wierzyć, że Twój ogród też taki będzie ;:196 bo samo miejsce masz cudowne a roślinki tylko je upiększą ;:168 Miłego dnia :wit
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Przytargałam dziś od mamy spod bloku konwalie. Coś mi mówi ,że posadzenie ich pod sosną i to jeszcze w słońcu było błędem ale tak bym chciała by rosły właśnie w tym miejscu , że postanowiłam zaryzykować :oops:
Temperatura od kilku dni jest iście letnia i ciężka ale to co mam nieprzyjemność przeżywać dziś to już lekka przesada. Czuję się jak lokomotywa co to sapie i dyszy i pot z niej spływa - tłusta oliwa :?

Grażynko dziękuję za dobre słowo ;:196 mam nadzieje ,że będzie dokładnie tak jak piszesz :wink:

Póki co mam zgryza krzesłowego. Na takie krzesła co bym chciała do tego kącika mnie nie stać. A znowu plastiki w ogóle nie będą pasować do tego stolika ,który tam planuję.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu ale skoro pod sosnami to słońce tam nie operuje przez cały dzień, dadzą radę, u mnie pod sosnami rosną nawet dość dobrze, za to paprocie w tym roku postanowiły zaanektować większość rabaty, zresztą nie mam nic przeciwko temu, dopóki nie zaczną wchodzić na inne rośliny, podobają mi się takie łany paproci, no łanów jeszcze nie mam :wink: ale wszystko jest na dobrej drodze. Miłego dnia Aniu.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Witam sobotnio.

Płytki kupione, powojniki też. Wybór był niewielki więc padło na botaniczne Paul Farges, które odpowiadały mi zastosowaniem.
http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Pau ... r-Snow/292

Zakupiłam też magnolię i teraz myślę gdzie ją wsadzić :lol:

Dziś - jak to mówi moja córka - robotnicza sobota. Zaczynam czyścić stolik po Singerze i chcemy go przerobić na stolik do kącika.
Zakupiłam hammeraita szarego z efektem młotkowym więc jeśli ktoś jest zainteresowany to za kilka dni pojawią się zdjęcia koloru na żywo.

Pogoda dała wytchnąć a i jeszcze nawet nie pada więc zapowiada się fajny dzień.
Miłego dnia wszystkim!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu mam taki sam powojnik, w ogóle w tym roku mam fazę na powojniki botaniczne, tego Paula dosadziłam do róży pnącej That's Jazz na pergolę, myślałam że przy róży nie da rady ale na razie jest ok.
Miłej pracy przy i malowania spodu od maszyny, ja taki stolik robiłam w zeszłym roku, polowałam na nogi Singera, ale trafiły mi się tylko Bobbin :roll: Malowałam też farbą młotkową hammeraid (czarną), może na szarym ten efekt będzie bardziej widoczny, bo na czarnym to tak sobie.
A u nas dzisiaj pogoda ;:222 , dzień dla domu :wink:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Prace ogrodowe przerwał mi deszcz a ,że nie chce mi się wziąć za sprzątanie w domu to zajrzałam najpierw na FO :oops:
Wstawię też kilka zdjęć ,bo przecież to bardzo ważne - prawda? :wink:

Rozkwita mi czosnek, to mój pierwszy i bardzo mi się podoba. Szkoda ,że robi to na likwidowanej właśnie rabacie podokiennej , bo widok smętny

Obrazek

A to hortensja bukietowa ,która od 2 lat nie może się zabrać i wygląda jak wygląda. Na otaczające ją okoliczności nie patrzcie. To właśnie ww rabata i jej wygląd dzięki psom :evil: No cóż to jest właśnie prawdziwy wygląd naszego ogrodu :(

Obrazek

Powojniki dostały nowe towarzystwo. Mam nadzieję ,że hosty nie będą zbyt ekspansywne?

Obrazek

Pierwsze nasadzenia w kąciku przy lesie. Póki co bardzo smętnie wygląda i zaczynam się zastanawiać czy to jest dobry pomysł.

Obrazek

Trochę fotek z naszej leśnej działki. Mimo drastycznego czyszczenia lasu w tamtym roku rośliny bujnie odbijają. W tym roku chyba trzeba użyć środków chemicznych ,bo w założeniu to ma być czysty ,sosnowy las.

Obrazek
Obrazek

Widok z lasu na przyszły kącik , "trawnik" i ogrodniczkę w trakcie pracy

Obrazek

... która trochę nieśmiało do Was zagląda ;)

Obrazek

Jako ,że mamy naturalistyczne założenia w stosunku do naszej działki w lesie zostawiamy korzenie by żyjątka miały gdzie się schronić

Obrazek
Obrazek

Oprócz sosen zostawiamy kilka jarzębin. Niech ptaki mają ;)

Obrazek Obrazek

Taki sobie widoczek

Obrazek

Musiałam - wybaczcie - ogrodniczka już całkiem śmiało i nawet całkiem nachalnie domagała się fotografowania

Obrazek

Uważając się najwyraźniej za jedyny słuszny i najbardziej atrakcyjny obiekt

Obrazek

Wsadziłam magnolię rustica rubra i zamierzam połączyć ją rabatą z brzózką ,którą widać w tle. Co sądzicie? Dobry pomysł ? Jeśli tak to czym ją obsadzić ?

Obrazek

No i na koniec mojej przydługiej fotoopowieści... test koloru. Co myślicie ?
Niestety maszyna okazała się nie być Singerem , no ale chyba przełknę :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aniu, bardzo mi si podoba ten Twój świat. Zastanawiam się dlaczego chcesz las sosnowy wyczyścić i z czego? Z krzaków, które tam rosną?
Nasadzenia w lesie wyglądają bardzo obiecująco, ale czy hosty dadzą radę w suchej ziemi pod sosnami? U mnie rosna w pełnym słońcu i wbrew wymaganiom dają radę to może u Ciebie tez tak będzie. Hosty z powojnikami komponują się znakomicie ;:333 Nie znam się na wymaganiach powojników, ale wygląda ten zestaw bardzo ładnie :D
Pomocniczka śliczna ;:167
Na zdjęciu rabaty z hortensją to jest pies czy koza?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Madziu chce las wyczyścić z drzewek i krzewów,które odbijają.Teraz są jeszcze w miarę ale pod koniec sezonu będą już po pas i będzie się chodzić w dżungli. Oprócz tego chce go przegrabić by usunąć choć trochę igieł, szyszek i połamanych gałązek. Ciągle to jednak odwlekam ,bo przez spore runo to niewdzięczna i ciężka robota.

Hosty, które tam posadziłam rosły w kamienistym piasku w pełnym słońcu. Mam nadzieję ,że w takim razie i tu dadzą radę. Choć ciągle myślę czy ona w tym miejscu będzie pasować.

Łaciate koło rabaty to niezidentyfikowane coś ale biorąc pod uwagę jej niezaspokojony wiecznie głód i niewybredność pokarmową byle tylko ilości były duże chyba bliżej jej do świni niż psa bądź kozy :roll:
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Aniu, stolik będzie śliczny. Te zdobienia są wyjątkowej urody. Co do koloru to nie pomogę, bo to przecież kwestia gustu, a o nim się podobno nie dyskutuje.
Rabatka skrzynkowa bardzo mi się podoba, a te powojniki z hostami wyglądają bardzo, bardzo. :D
Kącik leśny czyść bez skrupułów. Takie chaszcze to siedlisko kleszczy, a Ty masz małe dziecko i psy.
Marnym widokiem nowo powstającej rabaty się nie przejmuj, to stan przejściowy. Za kilka tygodni będzie wyglądała o wiele lepiej, a w przyszłym roku widok zmieni się nie do poznania. jeśli wtedy nie będzie Ci coś pasować to przesadzisz, pozmieniasz. To normalne..... podobno.
Łaciate coś identyfikuję jako canis familiaris, jednak nie mogę zidentyfikować jaka to część tego canisa załapała się na zdjęcie. ;:306

Poprzytulaj ode mnie moją synową. ;:167
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Ewo chętnie bym podyskutowała o kolorowych gustach ,bo sama go nie jestem pewna. Od mojego ostatniego zakupu ich farby minęło kilka lat i najwyraźniej szary stał się mniej grafitowy a bardziej jasny.
Muszę farby dokupić więc kupiłabym ew inny kolor.

Co do kleszczy to zaczęłam lekko panikować ,bo kilka godzin temu wykręciłam jednego Madzi z szyi :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”