Od jakiegoś czasu,a dokładniej od terapii na HCV w 2009r bardzo pogorszył mi się wzrok ,tzn ostrość widzenia.Okuliści ,a byłam dla pewności u 3 różnych ,są bezradni .Wg przeprowadzonych badań wszystko jest stabilnie,a wymiana szkieł nic nie zmieni bo wzrok jako taki się nie pogorszył.
Trwa to już lata i w końcu zmobilizowałam się do zrobienia wody aloesowej do oczu.
Nie wiem dlaczego ,ale bałam się,że oczy będą strasznie szczypać,że oko jest takie wrażliwe ,że to może być jakieś bajanie itd,itd-straszyłam się całkiem niepotrzebnie!
Zrobiłam wczoraj wodę aloesową i oboje z mężem widzimy natychmiastową reakcję -wyostrzenie wzroku

Woda aloesowa
Wodne wyciągi z aloesu stosuje się przy wielu chorobach ocznych:zmętnienie ciałka szklistego,zmiany barwnikowe tkanki łącznej,zapalenie spojówek,zwyrodnienie rogówki i siatkówki,zanik nerwu wzrokowego.Stwierdzono,że wodny wyciąg aloesu działa bakteriobójczo i bakteriostatycznie.
Przepis:
1 świeży liść (aloes w wieku od 3-5 lat)umyć,posiekać,zalać szklanka wrzątku,gotować 5-10 min.
Przestudzić ,odcedzić przez gazę.Letnią wodą aloesową przemywać oczy 3-4 x dziennie przy pomocy kieliszka do płukania oczu lub zakraplając.Nie należy zrażać sie lekkim szczypaniem i pieczeniem.Woda aloesowa posiada właściwości rozpuszczające toksyny,lecznicze i oczyszczające.
Aloes ma wiele zastosować,cdn.