Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Aniu jaki to powojnik? kolor taki w realu czy aparat kolor przekłamał?chodzi mi o 4 zdjęcie..
Hibiskus super ;:215
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ten maniuni niebieski kwiatuszek, to miecznica? U mnie też kwitnie 1 kwiatkiem ;:113 Cudne zdjęcia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

no no całkiem, całkiem ;:108
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Cuda, po prostu cuda ;:333 ;:215
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uf nareszcie Cię dogoniłam, pędzisz z wątkiem niesamowicie ;:224 . Jakie piękne różyczki na otwarcie pokazałaś ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu nie przejmuj się ja też mam ten dylemat dziennie przeglądam forum bo lubię wiedzieć co się na nim dzieje ale rzadko zostawiam po sobie ślad. czasami nie mam o czym pisać więc lepiej milczeć. Mam nadzieje że w przyszłym roku zrobimy zlot Beskidu jak zdrowie nam pozwoli.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie mogłam się opanować i dokupiłam chryzantemę

Obrazek

I wzbogaciła kopompozycję przed drzwiami wejściowymi

Obrazek

Ciąg dlaszy przygotowań do nadejścia królowej Z. Mam nadzieję, że ptakom się spodoba :wink:

Obrazek

No i trochę mojej jesieni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Aniu ale zdjęcia :!: Chryzantema piękna,wygląda jak margaretka ;:167 ,pięknie się prezentuje przed drzwiami..
Domek bajka,kupny??czy sami robiliście?
Róże cudne..moje dziś dotarły ;:215 już wkopane
a co to za pomarańczowe maleństwo?później zaraz róża jest....
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu aleś ty wredna :;230 takie piękności wstawiać, kiedy u mnie już nic nie kwitnie ;:185
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Karmnik ;:333 Zastanawiam się, czy Ty przypadkiem w innej strefie klimatycznej nie mieszkasz :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Krysiu (Ignis05)! Nie straszę, tylko raczej dość stanowczo, że pogoda nie jest taka zła, nie jest jeszcze tak zimno, no i króluje nieco więcej kolorów niż tylko biel (mniej lub bardziej brudna) :wink: Na szczęście zima nie jest aż tak śnieżna. Poza tym, jakoś to będzie. Damy radę!
Marysiu (maska)! Rozumiem :) Możesz liczyć i na czarną kawę. Ciekawe, jak pąsowa róza będzie wyglądała obok New Dawn.
Olu (maliola)! Fajnie, że już jesteś zdrowa. Wirus różany, jak rozumiem, się rozprzestrzenia ;:173
Monia! A był. Owszem byłam i było więcej zieloności, ale to kawa mnie urzekła! Na razie są w fajnym stanie, ale w takich sklepach zwykle po jakimś czasie wszystkie rośliny wyglądają, jak obraz nędzy i rozpaczy. Trzeba się więc spieszyć :wink:
Iwona (majowa)! Witaj ;:196
Małgosiu (małgocha1960)! Do B. przyszła nowa dostawa doniczkowych. Na prawdę fajne. Cieszę się, że i Ty kupiłaś sobie kawę. Moja jeszcze nie przesadzona, bo nie kupiłam jeszcze odpowiedniego podłoża. Byłam dziś w ogrodniczym, ale zapomniałam :;230 Super, że Ci się spodobały moje "owszem,owszem" :D
Kubasia! Mam nadzieję, że jej nie umorduję. Liczę na Twoje rady :) Na początek, jak moją kawę przesadzić ;:173 Dlaczego w innej strefie klimatycznej?
Magdo (mig131)! Miejsca mam dość, choć parapetów nieco za mało. Ale jakoś sobie poradzę. Widziałam te w doniczkach z biedronkami, ale także nie wiem, dokłądnie jakie to były rośliny. Kawa w tym kubku wyjątkowo mi się spodobała. To clematis Polish Spirit i kolor nie jest absolutnie przekłamany. Ma piękny kolor i ciągle kwitnie. Polecam! Co do hibka - zobaczysz jak piękny, kiedy rozkwitnie ;:167 Połowę róż mam dostać lada chwilą, resztę - w listopadzie. Zawsze połowa będzie już wkopana. Karmnik kupny. Taka zdolna to ja nie jestem :;230 A kwiat to kuklik :)
Edzywiec! Witam Cię serdecznie w moim wątku! Z Twojej działki zapewne są podobne widoki. Tyle, że niestety nie masz ich na codzień (jeśli dobrze zrozumiałam). Ale może kiedyś...
Jolu (April)! Bardzo przepraszam i obiecuję poprawę ;:180
Magdo (lulka)! Najważniejsze, ze jesteś ;:196 Najpiękniejsze w Kosmosie jest chyba sposób rozwijania się kwiatu :) Urzekające ;:167 Róża generalnie godna polecenia! Datura wydaje mi się bezproblemowa. Tyle, że faktycznie 'pijak'. Ale podobno wyjściem jest wkopanie jej w ogródku. Może spróbuję w przyszłym roku? Miecznica kwitnie u mnie trzema kwiatami :;230
Lodziu (DuczekiOsia)! Barwinek - paroma kwiatami. W sumie nie pamiętam, czy w zeszłym roku też tak było. A clematis Polish Spirit kwitnie w sumie bez przerwy. Nie jest jednak obecnie jedyny, bo kwitnie również Fryderyk Chopin i Jan Paweł II. Nie myślałam, że clematisy są tak wytrzymałe.
Przemku! Przyroda to najzdolnieszy cudotwórca. Macro pokazują chyba najklepiej, jak doskonałe są kwiaty i nie tylko kwiaty. Dziękuję! Nie jestem wredna, bo dzielę się ich widokiem z innymi, u których kwitnie mniej roslin. Zdjęcia są dzisiejsze, więc jesteście na bieżąco!
Teresko! Niezmiennie zachowuje to samo tempo, a przynajmniej się staram. Wśród róż na otwarcie są Twoje ulubienice!
Danusiu! To znaczy, że masz dokładnie tak jak ja ;:168 Co do zlotu jestem ZA ;:138 Znakomity pomysł!
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu jakby co to był tylko żart więc nie myśl, że ja to powiedziałem na serio ;:108
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Ania, kawa lubi mieć kwaśne podłoże, czyli ziemia+kwaśny torf + kora (może być podłoże do storczyków) i podlewamy nawozem do kwasolubów :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Rany Julek... ;:202 Gdyby u mnie były takie obfite opady śniegu, to chyba wolałabym wchodzić do domu przez okno, niż kopać taaakie tunele ;:173
Z drugiej strony masz pewność, że pod tak grubą "pierzyną" nic Ci nie przemarznie ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »