Krysiu (Ignis05)! Nie straszę, tylko raczej dość stanowczo, że pogoda nie jest taka zła, nie jest jeszcze tak zimno, no i króluje nieco więcej kolorów niż tylko biel (mniej lub bardziej brudna)

Na szczęście zima nie jest aż tak śnieżna. Poza tym, jakoś to będzie. Damy radę!
Marysiu (maska)! Rozumiem

Możesz liczyć i na czarną kawę. Ciekawe, jak pąsowa róza będzie wyglądała obok New Dawn.
Olu (maliola)! Fajnie, że już jesteś zdrowa. Wirus różany, jak rozumiem, się rozprzestrzenia
Monia! A był. Owszem byłam i było więcej zieloności, ale to kawa mnie urzekła! Na razie są w fajnym stanie, ale w takich sklepach zwykle po jakimś czasie wszystkie rośliny wyglądają, jak obraz nędzy i rozpaczy. Trzeba się więc spieszyć
Iwona (majowa)! Witaj
Małgosiu (małgocha1960)! Do B. przyszła nowa dostawa doniczkowych. Na prawdę fajne. Cieszę się, że i Ty kupiłaś sobie kawę. Moja jeszcze nie przesadzona, bo nie kupiłam jeszcze odpowiedniego podłoża. Byłam dziś w ogrodniczym, ale zapomniałam

Super, że Ci się spodobały moje "owszem,owszem"
Kubasia! Mam nadzieję, że jej nie umorduję. Liczę na Twoje rady

Na początek, jak moją kawę przesadzić

Dlaczego w innej strefie klimatycznej?
Magdo (mig131)! Miejsca mam dość, choć parapetów nieco za mało. Ale jakoś sobie poradzę. Widziałam te w doniczkach z biedronkami, ale także nie wiem, dokłądnie jakie to były rośliny. Kawa w tym kubku wyjątkowo mi się spodobała. To clematis Polish Spirit i kolor nie jest absolutnie przekłamany. Ma piękny kolor i ciągle kwitnie. Polecam! Co do hibka - zobaczysz jak piękny, kiedy rozkwitnie

Połowę róż mam dostać lada chwilą, resztę - w listopadzie. Zawsze połowa będzie już wkopana. Karmnik kupny. Taka zdolna to ja nie jestem

A kwiat to kuklik
Edzywiec! Witam Cię serdecznie w moim wątku! Z Twojej działki zapewne są podobne widoki. Tyle, że niestety nie masz ich na codzień (jeśli dobrze zrozumiałam). Ale może kiedyś...
Jolu (April)! Bardzo przepraszam i obiecuję poprawę
Magdo (lulka)! Najważniejsze, ze jesteś

Najpiękniejsze w Kosmosie jest chyba sposób rozwijania się kwiatu

Urzekające

Róża generalnie godna polecenia! Datura wydaje mi się bezproblemowa. Tyle, że faktycznie 'pijak'. Ale podobno wyjściem jest wkopanie jej w ogródku. Może spróbuję w przyszłym roku? Miecznica kwitnie u mnie trzema kwiatami
Lodziu (DuczekiOsia)! Barwinek - paroma kwiatami. W sumie nie pamiętam, czy w zeszłym roku też tak było. A clematis Polish Spirit kwitnie w sumie bez przerwy. Nie jest jednak obecnie jedyny, bo kwitnie również Fryderyk Chopin i Jan Paweł II. Nie myślałam, że clematisy są tak wytrzymałe.
Przemku! Przyroda to najzdolnieszy cudotwórca. Macro pokazują chyba najklepiej, jak doskonałe są kwiaty i nie tylko kwiaty. Dziękuję! Nie jestem wredna, bo dzielę się ich widokiem z innymi, u których kwitnie mniej roslin. Zdjęcia są dzisiejsze, więc jesteście na bieżąco!
Teresko! Niezmiennie zachowuje to samo tempo, a przynajmniej się staram. Wśród róż na otwarcie są Twoje ulubienice!
Danusiu! To znaczy, że masz dokładnie tak jak ja

Co do zlotu jestem ZA

Znakomity pomysł!