Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Ja sie tez :heja :heja :heja Szykuje sie na glaskanie Psa z dredami ;:172
Ale ladnego masz tego niebieskiego Orlika ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, zapodziałaś mi się dość skutecznie :;230 a, to już 6 strona ;:oj
Papa Meilland, jednak dostałaś ją. :tan Ma już piękny pączek, zobaczysz jak pięknie pachnie.
;:168
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, witam :wit
Zachwycam się Twoim ogrodem i Twoimi zdjęciami.
Przepiękny ogród, dla mnie na forumogrodnicznym nr.1
Pozdrawiam.
Miłego dopieszczania ogrodu.
Jestem wiernym kibicem Twojego ogrodu, podglądaczem, miejscami odgapiaczem ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aguniu coraz więcej kwiecia pokazujesz ;:oj orliki, ostróżki.... ;:138 Piwonia cudo!!! Nie mam miejsca....
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia ogrodu w najbujniejszej fazie swego rozkwitu ( bo chyba nigdy nie jest tak soczyście , zielono w wielu odcieniach , kolorowo i bujnie , jak w maju i czerwcu ).
Bardzo efektowna jest kompozycja w donicach przy wejściu do domu - w jednej z ciemnych donic na drugim planie rośnie krzew(najwyższy) . Co to takiego ?
A na zdjęciu powyżej dostrzegłam ślimaka - łajdaka. Są już i u mnie; na szczęście , chyba dzięki moim zeszłorocznym poczynaniom, w bardzo niewielkiej ilości. A jakie Ty masz zamiary wobec naszych śliniących się braci mniejszych : tresujesz, topisz w piwie(podobno lubią) ,oswajasz, przeganiasz krzykiem , przerzucasz przez płot do sąsiada, zbierasz i podajesz na kolację z białym winem, przysposabiasz i oddajesz im do objadania ulubione rośliny,dokarmiasz ŚLIMAKOLEM , podpisujesz pakt o nieagresji ( swojej/ich) , depczesz, perswadujesz , by sobie może poszły ???
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś, jak zwykle zresztą. Na nich nawet ślimak wygląda uroczo, choć szkodnik.
Idziesz dziś na zebranie do szkoły?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie_mam_czasu_nie mam czasu!

Joluś, tak, idę dziś do szkoły, bo przecież obowiązek taki mamy - mają informować o zagrożeniach i w ogóle... kurczę, jak ja bym już chciiała, żeby te nasze dzieci się usamodzielniły, a nam zmniejszyły stresy :) A Ty się wybierasz?
Ewelino, witam w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa pod jego adresem... Cieszę się, że zajrzała do mnie właścicielka jednego z najpiękniejszych ogrodów na FO! :)
W największej donicy posadzona jest hortensja bukietowa Grandiflora...
A ze ślimakami walczę tylko wówczas, gdy jest ich prawdziwa plaga - wabię piwem, owszem :) W normalnym stężeniu, pojedyńcze sztuki biorę 'za dom' i hop, za siatkę :)
Kasiu, czekam na Ciebie z kawą :) kwiecia coraz więcej, to prawda, jednak najbardziej czekam na róże :)
Ewa, zatkało mnie po Twoim wpisie :oops: Nie wiem, czym sobie zasłużył mój ogród na takie wyróżnienie, ale nie zmienia to faktu, że zrobiłaś mi wielką przyjemność swoją opinią... dziękuję za całego serca! ;:196
Majeczko, witaj :) Papę M. dostałam, dzięki uprzejmości Gosi-deirde... nie mogę się doczekać, gdy otworzy pierwszy pąk - zapowiada się cudownie!
Jula, już za tydzień z kawałkiem! :)
Pratellino, dużo kwiatów się zrobiło, to prawda, ale wiesz, ja nie mam zbyt wielu bylin... mój ogród raczej krzewiasty... czekam na żylistki teraz :)
Oluniu, miło, że zrobiłąm Ci przyjemność zdjęciami!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Trochę mnie przeraża ta samodzielność dzieci ale z drugiej strony tak, niech będą jak najszybciej samodzielne i uczą się odpowiedzialności za swoje czyny.
No mam nadzieję nie dowiedzieć się o żadnym zagrożeniu, nic na to nie wskazuje ;:185 ale dzieci potrafią zaskoczyć ;:224
Raczej się nie wybieram bo mam w pracy "małe zamieszanie" i nie wiem o której skończę. Prawdopodobnie wykopię M jeżeli będzie w stanie po wizycie u lekarza. Ale mam dziś stresa a już myślałam że zła passa minęła ;:145
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry Agus :wit Pogoda nie najgorsza, chociaz czapka "pozdrowila" mnie lekko z rana.. czyli co? czyli zmiana pogody nam sie weekendowo szykuje.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś ty nadal zapracowana...eh te Euro...
Całe szczęście, że zauważyłaś kwitnące peonie, bo należą do najbardziej wyczekiwanych przeze mnie kwiatów o tej porze roku ;:167
Życzę spowolnienia czasu ;:196
PS. Nie licz na to, że jak dzieci dorosną, to będziesz mniej martwić się o nie :D
No chyba, że tylko ja jestem taka troskliwa :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, ja też z tych martwiących się matek zwłaszcza, że mam taką kruszynę :) Chciałabym jedynie, żeby szkoła przestała mi się miotać po głowie - tylko tyle i aż tyle :)
Na piwonie też czekałam z niecierpliwością :) nie mam co prawda tak dorodnych krzaków, jakie miała moja ś.p. babcia, ale każdy kwiat piwoniowy mnie zachwyca :)
Oj, przydałoby się już zwolnić... niech to się już zacznie :)
Jula, ochłodziło się u mnie i chociaż w miarę słonecznie, to jakoś ciągnie po kosciach... mam dziś długi dzień (zebranie), więc czapka na pewno dołączy do Twojej...
Jolu, przegnaj już te stresy - za dużo masz ich ostatnio... zwolnij, wyluzuj, nie przejmuj się...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś jak skończy się szkoła, to zacznie się praca...syn jest właśnie na czwartym etapie rekrutacji... :shock:
Miłość do peoni odziedziczyłam po mamie. Pamiętam, że w domu zawsze stały bukiety, tych cudownych kwiatów.
Tata przynosił je w fazie pąków, a kończyły jako kwietny obrus na stole :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, mam identyczne wspomnienia peoniowe, tyle, że w kontekscie babcinym :)
Masz rację, o dzieci będziemy się martwić do końca naszych dni - tak to już jest w życiu poukładane :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wlasnie mam piwoniowy obrus na stole ... musze pozbierac i poczlapac do sasiadek po nowe paki.
Moja bialaska tez juz niedlugo ;:167 Tyle ze w tym roku cos jej sie wyroslo i jest wysoka - nie lubie wysokich piwoni, wole te niskie kompaktowe.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Oj Aguś, mi też piwonie się zawsze kojarzą z mamą. Zawsze zrywałam te kwiatki na Dzień Matki bo moja mama je uwielbia. Niestety mi w tym roku zmarzły i z 5 krzaków miałam tylko jeden kwiatek. Odbijają ale w tym roku więcej kwiatków nie będzie. Może w przyszłym.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”