Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

;:138 O witam, witam nowego Gościa, a właściwie Gościówę, bo wszystkie Maryśki to Gościówy. Kuknęłam do Ciebie wcześniej , bo zaintrygowałaś mnie , jak byłam z wizytą u Jurka , ale akurat zadzwoniła koleżanka, że ostatnia okazja napełnić beczkę wodą, no i byłam w rozterce jak ta piękna żaba z kawału- czytać dalej , czy napełniać beczkę.
Zaraz na pierwszej stronie Twojego wątku zaintrygował mnie ten jeden kogut na pięć kur, czy to aby nie było za mało. Może sytuacja się poprawi , muszę więc chyba w nocy kontynuować czytanie.
Piękne dzięki za uznanie, a z tym terenem działkowym to chyba masz rację, coś w tym jest.
Kończę, bo M wyraził chęć noszenia wody.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linetko , dzięki za dobre serduszko, ale wózeczek nie zdałby egzaminu, bo brzeg Bobru jest bardzo stromy,podmokły,zarośnięty pokrzywami i innym zielskiem. Przy noszeniu wody nie brakuje więc elementów humorystycznych. Działkowy sąsiad wybrał się w laczkach bez pięt,kiedy już wracał stopy mu się wysunęły z butków i ześlizgnął z na brzuchu po błocie w rosnące obok pokrzywy ;:oj . Dla niego nie było to śmieszne, sama bym się maksymalnie wkurzyła na jego miejscu. Ale on jest nieśmiały i jak wcześniej zaproponowałam mu półgumiaki mojego M, to powiedział, że da radę, a gumiaki ma w piwnicy /ale w domu/.
M , jak go postraszyłam, że nie będzie ekologicznych pomidorków i fasolki, to zebrał się w sobie i nanosił wody.
Jestem dobrej myśli, o ja naiwna :;230 ,bo obiecują, że może we wtorek woda już będzie .
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to twój sąsiad miał zdrowy ślizg w pokrzywy. :;230
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ale za to reumatyzm mu nie grozi :;230 !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Maryś deszcz zatacza coraz szersze kręgi dojdzie i do Ciebie. Czego Tobie i Twojemu sąsiadowi życzę. Cały w pokrzywach - o matko !!!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie sąsiad pod względem reumatycznym będzie zdrów jak ryba i to z dwóch powodów , nie nosi gumiaków i stosuje zabiegi pokrzywowe. :;230

Ojej, przed chwilką lunęło, dzięki Wam dziewczynki za przydmuchanie chmur.
Marysiu ty chyba dobra wróżka jesteś , życzenia się spełniły. ;:196
O, już przestało, ale dobre i to.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Super.To i ja się na tą chmurę zalapałem.Popadało zdrowo ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Jurku, że o Ciebie też zahaczyło.

Rośliny mimo wszelkich pogodowych przeciwności dają radę.

Zakwitła akacja w pobliżu działek
Obrazek
Cieszą moje oczy inne kwiatki. Bodziszek żałobny. Napadły go mszyce wstręciuchy. ;:134
Obrazek
posłonek
Obrazek
Szczypiorek ozdabia grządki warzywne
Obrazek
Ostatnia sasanka sierotka
Obrazek
Tego z nazwy nie znam, kto zna niech podpowie
Obrazek
dyptam
Obrazeki te miłe nieznajomeObrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Że bodziszka mszyce też lubią to nie wiedziałam :shock: , wszystkiego się próbują chwytać gadziny jedne :evil:
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu współczuję noszenia wody. Ja na działce jestem raz w tygodniu, więc moim roślinom funduję szkołę przetrwania.

A jak się ma sąsiad???? Moja mama w sobotę przy sianiu fasoli też załapała się na jedną rączkę i to tak porządnie. A ile ciepłych słów usłyszałam to nie pytaj - oczywiście pod adresem pokrzywy :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit Aniu, uwolniłam go od tych mszyc, on jest wytrzymały, rośnie nawet na łące wśród łąkowych /nie lubię jak się mówi chwasty, bo wszystkie kwiatki są piękne/,

;:7 Kasik, sąsiad zdrów jak ryba, chyba zadowolony , że troszkę popadało.
Mama troszkę pocierpi i na pewno stwierdzi, że to wszystko na korzyść zdrowia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu czyli działeczkę masz podlaną?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Połowicznie, ale czekam na zapowiadany deszcz, trochę się zachmurzyło, może będą efekty. Dzisiaj dopadła nas Hiobowa wieść , że wody nie będzie 2 tygodnie. ;:223
Idę zaraz do apteki, droga niebezpieczna, bo wokół same sklepy ogrodnicze, a muszę jeszcze kupić doniczki. Gdziekolwiek bym nie szła, zawsze mam po drodze ogrodniczy. ;:219
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu no to współczuję ciężkie dwa tygodnie przed Tobą, chyba, że wreszcie chmurki popłaczą trochę.jU mnie od rana czarne chmury wiszą, a deszczu ani widu ani słychu. Mogłoby popadać, bo jednak deszczówka to deszczówka.
Ja bym tak chciała mieć wszędzie po drodze ogrodnicze ;:oj bo jak chcę kupić głupią doniczkę, to muszę kombinować jak tu podjechać i gdzie. Wszystko daleko, a niby blisko centrum mieszkam. No widzisz jak to jest.... ji tak źle i tak niedobrze :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, chmury przyszły i poszły, nie spadła ani jedna kropla deszczu. Też maksymalnie wykorzystuję deszczówkę i oczywiście kompost i obornik naturalny, warzywka są smaczne i bez chemii. :heja
A z tymi sklepami to nie o doniczki chodziło, tylko o to co w doniczkach. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”