Mój kwiecisty zakątek cz. 3
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 3
No proszę chwila nieuwagi,a tu już kolejna część wątku
Pozdrawiam serdecznie Tadeo 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko , w tym roku zobaczę , jak kwitnie szachownica perska . Do tej pory tylko liście.
Marzenko Już nie wyliczam strat . Choć jeszcze wczoraj odkryłem nowe. Przymrozek był spory , ale trwał krótko i nie wyrządził szkód.
Nowe roślinki ,,wysępiłem '' i jedną kupiłem. Żabią lilię , czyli trójsklepkę. Ubiegłoroczna z jednego słabego pędu ma już 5 . Gdyby ta chciała tak rosnąć.
Gosiu krokosmie już w ziemi , mieczyki jeszcze nie. Pod koniec tygodnia. Miejscami farelki widziałem , ja podłogówkę zmontowałem.
Ewka , nazbierałem energii po świętach
Popracowałem do upadłego. Dzisiaj oczywiście powtórka.
Elizko , Madziu , witam po świętach.

Lucy , witam i pozdrawiam.
Marzenko Już nie wyliczam strat . Choć jeszcze wczoraj odkryłem nowe. Przymrozek był spory , ale trwał krótko i nie wyrządził szkód.
Gosiu krokosmie już w ziemi , mieczyki jeszcze nie. Pod koniec tygodnia. Miejscami farelki widziałem , ja podłogówkę zmontowałem.
Ewka , nazbierałem energii po świętach
Elizko , Madziu , witam po świętach.
Lucy , witam i pozdrawiam.
- promyk
- 200p

- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Witam Tadziu, ja tu codziennie zaglądam na pocztę i się dziwię że nie ma powiadomień o odpowiedziach w Twoim wątku... dziwne, dziwne....., a tu w końcu u Gosi Cię odnalazłam i patrzę a tu nowy wątek masz.. to szybko szybko się wpisuję żeby być na bieżąco bo bardzo lubię czytać Twoje pisanie.
A liliowce posadzone... tylko teraz czekać i podziwiać.... no mam nadzieję..., poletko
pod mieczyki przygotowane trzeba będzie się pomału brać za sadzenie.
A liliowce posadzone... tylko teraz czekać i podziwiać.... no mam nadzieję..., poletko
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tadziu no niestety.....strat jest naprawdę dużo....o wiele więcej niż po poprzednich zimach....porządnie oberwały nawet pewniaki, takie jak prymulki, czy krokusy....ale trudno.....na to i tak nie ma rady....chociaż szczerze żal.....
Ja będę dzieliła te kępy prymul, które mi pozostały i rozsadzała, bo zostały zdziesiątkowane, a bardzo je lubię.....krokusów kwitnie może 1/10
, wszystkie wrzośce do wyrzucenia....nie wiem czy w ich ślady nie pójdą i wrzosy, chociaż wczesną wiosna wyglądały jeszcze pięknie......smutno....
Ja będę dzieliła te kępy prymul, które mi pozostały i rozsadzała, bo zostały zdziesiątkowane, a bardzo je lubię.....krokusów kwitnie może 1/10
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tadziu korony powychodziły, niektóre się podzieliły, ale są piękne i dorodne.Jedna tylko się zbuntowała i dzisiaj nie wytrzymałam i pogrzebałam okazało się że zgniła od piętki no szkoda ale i tak się zdarza.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Tadek po czym rozpoznajesz że Szachownica zakwitnie.tade k pisze: Szachownica Perska zakwitnie w tym roku.
Moja jest podobnej wielkości co Twoja... pąków nie zauważyłam.
Pozdrawiam
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Sylwiu , Mam gości w ,,,ogrodzie'' a mnie nie ma
Mieczyki także w tym tygodniu mam zamiar posadzić. A liliowce rosną
i myślę , że zakwitną.
Agnieszko , cebulowe u nie nie wypadły w dużych ilościach. Nie widzę czosnku karatawskiego , powinien już być a nie ma. I pewnie nie będzie. Reszta Ok. Tulipany dużo lepiej , niż w poprzednim roku . Psizęby od Janusza także na wierzchu. Póżne hiacynty wychodzą. Lawenda mi padła, była wiekowa , szkoda jej.
Jolu , moje także ładne. Nie imponują wielkością , ale kwiaty będą. Być może już za tydzień. Pogoda coraz cieplejsza. Miałem jedną lekko zgnitą przy piętce. Odciąłem i posadziłem. Pęd wypuściła , jest nadzieja , że przetrwa.
Zytko , po pączkach poznaję , czy zakwitnie. Wszystkie cztery mają niewielkie pączki. Z jednej cebuli rozmnożone , była jaszcze jedna , jesienią poszła w dobre ręce.
Agnieszko , cebulowe u nie nie wypadły w dużych ilościach. Nie widzę czosnku karatawskiego , powinien już być a nie ma. I pewnie nie będzie. Reszta Ok. Tulipany dużo lepiej , niż w poprzednim roku . Psizęby od Janusza także na wierzchu. Póżne hiacynty wychodzą. Lawenda mi padła, była wiekowa , szkoda jej.
Jolu , moje także ładne. Nie imponują wielkością , ale kwiaty będą. Być może już za tydzień. Pogoda coraz cieplejsza. Miałem jedną lekko zgnitą przy piętce. Odciąłem i posadziłem. Pęd wypuściła , jest nadzieja , że przetrwa.
Zytko , po pączkach poznaję , czy zakwitnie. Wszystkie cztery mają niewielkie pączki. Z jednej cebuli rozmnożone , była jaszcze jedna , jesienią poszła w dobre ręce.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Tadzi u mnie znowu susza...są awarie rur na ogrodzie i dlatego prezes wody nie puścił,przez święta usuwanie się przeciąga...Byłam dziś na działceczce-podlewałam z konewki
,posprzątałam w piwnicy,przycięłam a raczej ścięłam na wysokość 20-30 cm pęcherznice,ligustr zimozielony białobrzeżony,hibiskusy...Ponieważ wyleciały mi wszystkie róże-kupiłam w biedronie nowe-jutro posadzę.Od jutra mają być też rododendrony-musze dwa kupić bo mi wyleciały...
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Takie ładne kwiatki wspomnieniowe. Aż się przyjemniej robi człowiekowi 
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Tadziu to jeszcze 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,wstawaj,potrzeba nam faceta do rozruszania towarzystwa.
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Ło matkomalgocha1960 pisze:Tadziu,wstawaj,potrzeba nam faceta do rozruszania towarzystwa.
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Też mnie to zafrapowało 
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Wygląda na to, że Twoja 'Hot Papaya' będzie w tym roku pokaźna!
Jestem ciekaw jak tam moje jeżówki się mają, w weekend pojadę na wieś, to się okaże. Ostatnio już nieśmiało wypuszczały listki
Jestem ciekaw jak tam moje jeżówki się mają, w weekend pojadę na wieś, to się okaże. Ostatnio już nieśmiało wypuszczały listki