Mniodkowa- zazdroszczę widoków przez pola, łąki i las ... Ja jadę obwodnicą wzdłuż parku...ale tylko przez jakąś minutę...
A dziś zaczął sypać śnieg...
Rapunzel- eh...no tak, jeszcze choroby są, bo zarazki się roznoszą. Jutro już ma być nieco mniejszy mróz.
Anjju- jak miło, że Zajrzałaś do mnie

Hihi... moja ludisia miała 8 pędów. To może właśnie to ta, której się Oparłaś. Bo przyjechała ze Śląska...
Chandziu - cieszę się, że choć na chwilę, Zobaczyłaś kolorki, a nie tylko biel śniegu za oknem.
Mysza- polecam hipeastrum. Jeśli Masz balkon, to na lato Możesz go wystawić na świeże powietrze. Byle, było osłonięte od słońca i deszczu. Ja, swoje cebule na pewno wywiozę do ogrodu - na lato.
Kociaro- o rzeczywiście... ludisia podobne ma kwiatostany do białego bzu. Zapach - też podobny, tylko nieco delikatniejszy. Już przekwitła, ale ładnie rośnie ;)
Migotka- to łatwy storczyk ;) Poluj na nią
Jatra- oby...Uwielbiam wiosnę...
Fishkomp- dziś już tylko listki ozdobne pozostały, bo przekwitła. Ale...rosną nowe przyrosty, może latem znów ujrzę jej, cudowne kwiaty ;)
Kasiuta- i o to właśnie chodzi. By mieć na parapetach dużo zielonych roślin, wtedy zimą, w domu - jest lato
Ape- dziękuję ;)
Adam- dziś jej wierzchnią warstwę ziemi zmieniłam. Jest jeszcze 4 baldachimki - może kwiaty się rozwiną ;)
Viedzma- witaj u mnie ;) Dziękuję za komplementy. Zdjęcia robię przeciętne. Ale rzeczywiście uwielbiam robić fotki podopiecznym, gdy jest słońce. To ono dodaje roślinom uroku ;)
Dziś...za oknem sroga zima - a ja przesadzałam już doniczkowce do świeżej ziemi i nowych doniczek. Pozostały jeszcze fiołki i skrętniki do przesadzenia, kliwia i fikus dwubarwny...nie miałam czasu na nowe zdjęcia. Może jutro zrobię sesję - co niektórym - w nowych doniczkach
A tymczasem tęsknię za wiosną i latem.... Marzę o takich widokach - mój klomb pod czereśnią:
I żeby już tak było kolorowo na parapetach...skrętniki we wspomnieniach: