Działka Mirabilis

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hmn z ogrodu botanicznego powiadasz :twisted: Muszę sie przejść do naszego i zapytać czy przypadkiem oni nie organizują takowych kiermaszów :) Z podzielenia się tez będę wdzięczna jak to ci nie będzie robić kłopotów bo z wymiana u mnie na razie kiepsko będzie :( . A w donicy to nawet dobry pomysł ale jak by mi sie rozrósł to przynajmniej bym miała co rozdawać innym "biedakom" takim jak ja hihi
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dosyć wspomnień poprzedniego lata, czas zacząć nowy sezon. Przynajmniej ja zaczynam, bo kwiatki jakoś się w tym roku bardzo ociągają. Zresztą sami zobaczcie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Krokusów w tym roku było tylko kilka. Stokrotki wysiewają się, a jakże, ale tylko w trawniku. Problem potem z przesadzaniem. Sasanki też nie bardzo chcą na wiosne współpracować, jakieś takie zaspane :wink: . Tego dużego rojnika (i jego kolegów) wykopałam w święta z likwidowanych działek teściów. Ile roślin tam się zmarnuje :cry: . Tulipany też w tym roku powiedziały "nie". Na razie mam piękną zieloną łączkę. :evil: Przynajmniej ciemierniki mnie nie zawiodły.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miodunka w tym roku nie zakwitnie. Wszystkie kwiatki przemarzły. Przynajmniej jagoda kamczacka ma duzo kwiatów. Będzie co podjadać w czerwcu. Ta pokiereszowana roślina to iris hoogiana (chyba tak to się pisze). Weszła mi pod grabie :evil: . No i na koniec przycięty perukowiec. Z 3 m zostało jakieś 50 cm. I tak przez lato nadrobi zaległości.
A tak przy okazji, ma ktoś pomysł jak skutecznie wykopać szafirki? Walczę z nimi już trzeci sezon , są niezniszczalne :evil:
Tyle i tylko tyle. Reszta roślin jeszcze smacznie śpi.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Hop! Hop! Ziemia wzywa Kasię! :lol: Gdzie się podziewasz kochana?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Hop! Hop! Ziemia wzywa Kasię! :lol: Gdzie się podziewasz kochana?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, gdzie jesteś? Chyba byłaś już w tym roku w swoim ogródku??? Sezon w pełni, a zdjątka gdzie, no gdzie ? :(
Zajrzyj do nas i opowiedz, jak działasz na działce...
Pozdrawiam , E.

Przy okazji - fiołeczek od Ciebie ma się dobrze, a jego "dzieci"z listków trafiły już do nowych domów:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”