Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Na oryginalnej stronie tz bez tlumaczenia - jest napisane przy koszyku ze jedna sztuka jest jeszcze dostepna 8-)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aniu :D Augusta Luisa, łajdaczka, nie no nawet trafnie to ktoś - chyba Marzenka - wymyśliła.
Zdecydowanie wolę Aquarell, skoro to rodzina :;230 , ta jest bardziej wychowana hihihi..hi :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Julio.1 szt tzn.wcale :D Tą jedynkę widziałam,ale nie myślałam,że to dotyczy ilości w magazynie.Dziękuję.

Maju a Bonita R. podoba się?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, :D Bonita R, miałam, ale mi zmarzła poprzedniej zimy. Zapach bardzo ładny i mocny, moi sąsiedzi tez mieli radochę.
Natomiast kolor kwiatów to tak jak z Tip Top. to trzeba lubić. Skoro Augusta jest łajdaczkę, to ta powiedziała bym, że jest lekkich obyczajów. Śmieci płatkami dość szybko, nie nacieszysz się nimi. Oj to jak wszystkie renesansowe one nie najlepiej rosną w naszych ogrodach. (zaraz się odezwą glosy w obronie Poulsenek hihi..hi , ja wole pisać bez ściemy) Moje dwie Clair mam ich na oku. Na kwiaty to ja się musze naczekać i naczekać, a czy muszę ;:109

Aniu zdjęcie, portret przepiękny, kolorek tu lekko zgaszony. ;:108 no taki lubimy ;:108
To drugie zjecie, to już bliżej realu ale nie taki pomarańczowy.
A co kwitnie z lewej strony na samej górze, tam w oddali ?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja bo nie zdążyłam wkleić następnego zdjęcia na którym ma swój agresywny kolorek.Muszę powiedzieć,że u mnie dość długo trzyma kwiat,pachnie wspaniale i nie mam jej nic do zarzucenia poza jedną jedyną wadą(jak dla mnie)-małpa kwitnie całymi bukietami tylko na czubkach gałęzi a od nóg nie ma nic żadnego kwiatuszka--i tego nie lubię.

A od lewej kwitnie Chippendale-wiesz jak zmienia kolor-od żarówy do pasteli.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytając o tej przypadłości Bonity, posadziłam ja lekko cofnietą a z przodu na floks kanadyjski. Mam nadzieję, że po systematycznym przycinaniu będzie kwitł długo i zapewni kolor dolnego piętra.
Majeczko, rozumiem, że niekoniecznie musisz lubieć te róże, ale akurat u mnie nie narzekam ani na kwitnienie ani na chorowitość Poulsenek (no może oprócz Marselisborg Castle)
A co do przerwy w kwitnieniu, owszem ale jak dla mnie warto poczekać.
Dobrze, że tak się różnimy w tych różanych miłościach, bo inaczej nasze ogrody byłyby strasznie nudne ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chippendale cudna i do tego jest niska i dlatego trafiła na listę wiosennych zakupów ;:138 ;:138 ;:224 bo muszę czymś wypełnić przód różanej rabatki...... :tan :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

To drugie zdjecie Bonity bardzo przypomina mojego Pata Austina ;:224
A Chippek jest jedną z najładniejszych moim zdaniem różyczek, dokupiłam drugi krzaczek :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko no właśnie,trzeba jej coś dać pod te gołe nóżki i bedzie dobrze.Na tej rabacie mam takie właśnie orange-Bonita,Chippendale,Augusta Luise,Crown Princessa Margareta,Margo Koster a kolor przełamują porcelanowo-różowe i białe.

Martusiu no wyobrażam sobie te plany zakupowe.To najprzyjemniejsza część naszej pracy w ogrodzie.Wyszukiwanie tych najzdrowszych ale zarazem najładniejszych róż jest zajęciem (przynajmniej dla mnie),które sprawia mi dużą frajdę.

Pamelko gdybym miała miejsce to taki szpalerek pachnących Chippenda,lów prowadziłby od furtki do wejścia.Też ją uwielbiam za kształt krzaczka,kwitnienie,kolor- zmienny(nie znudzi się) no i zapach.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe jak na razie mam tylko na niej napisane 6 róż: Chippendale, Pomponella, Erotica, Rhapsody in Blue, różę damascenę, nad Aphrodite się jeszcze zastanawiam, jeszcze doszedł migdałek a mamie się spodobały tak jak i mi jeżówki ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja bo nie zdążyłam wkleić następnego zdjęcia na którym ma swój agresywny kolorek.Muszę powiedzieć,że u mnie dość długo trzyma kwiat,pachnie wspaniale i nie mam jej nic do zarzucenia poza jedną jedyną wadą(jak dla mnie)-małpa kwitnie całymi bukietami tylko na czubkach gałęzi a od nóg nie ma nic żadnego kwiatuszka--i tego nie lubię.

Aniu, :D a jakoś tej Bonity nie pokochałam aż tak, żeby kupować drugą. Clair R, mam dwie to mi starczy. Zapach tez obłędny. A ,to Chipek tam w lewym rogu się zaplatał. Piękna i zdrowa róża. Kolorki rzeczywiście b...ardzo zmienne i każdy ładny.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Jule - ta 1 nie dotyczy tego że tylko jedna sztuka jest ale gdybyś wpisała i 5 to byłyby - tak jest zawsze w niemieckich szkółkach. To tylko Ty zmieniasz liczbę sztuk.
Aniu - translatory są tylko translatorami - czasem lepiej jest tłumaczyć przez google tłumacza pojedyncze słowa lub frazy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chippendale to prawdziwe cudo......jest zjawiskowa....ten kształt kwiatu...ten kolor...... ;:180
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aquarell właśnie posadziłam miesiąc temu. :heja
No i teraz nic tylko czekać do wiosny czy się przyjmie i jak zakwitnie. :roll:
http://www.rosarium.com.pl/k/?id=271&Aquarell-%9F
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Q&dur=6851
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Deirde pisze:Jule - ta 1 nie dotyczy tego że tylko jedna sztuka jest ale gdybyś wpisała i 5 to byłyby - tak jest zawsze w niemieckich szkółkach. To tylko Ty zmieniasz liczbę sztuk.
Akurat tu dotyczy :wink: bo mi nie chodzi o 1-ke w kostce w ktorej mozna ustawic ilosc zamawianych sztuk. Bo jest przy cenie napisane;
Wurzelnackt
(A-Qualität) 10,50 ? Lieferung: Sofort - noch ca. 1 verfügbar - czyli dostawa odrazu - jeszcze 1 sztuka dostepna.
Jak otworzysz sobie innego chabazia, to w tym miejscu bedzie wpisane - jeszcze 5 szt dostepnych albo jeszcze 10 szt dostepnych i tak dalej.

ps ja translatora nie uzywam :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”