Ogródek An-ki
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Na oryginalnej stronie tz bez tlumaczenia - jest napisane przy koszyku ze jedna sztuka jest jeszcze dostepna 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu
Augusta Luisa, łajdaczka, nie no nawet trafnie to ktoś - chyba Marzenka - wymyśliła.
Zdecydowanie wolę Aquarell, skoro to rodzina
, ta jest bardziej wychowana hihihi..hi 

Zdecydowanie wolę Aquarell, skoro to rodzina

Witaj Julio.1 szt tzn.wcale
Tą jedynkę widziałam,ale nie myślałam,że to dotyczy ilości w magazynie.Dziękuję.
Maju a Bonita R. podoba się?

Maju a Bonita R. podoba się?

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
Ania,
Bonita R, miałam, ale mi zmarzła poprzedniej zimy. Zapach bardzo ładny i mocny, moi sąsiedzi tez mieli radochę.
Natomiast kolor kwiatów to tak jak z Tip Top. to trzeba lubić. Skoro Augusta jest łajdaczkę, to ta powiedziała bym, że jest lekkich obyczajów. Śmieci płatkami dość szybko, nie nacieszysz się nimi. Oj to jak wszystkie renesansowe one nie najlepiej rosną w naszych ogrodach. (zaraz się odezwą glosy w obronie Poulsenek hihi..hi , ja wole pisać bez ściemy) Moje dwie Clair mam ich na oku. Na kwiaty to ja się musze naczekać i naczekać, a czy muszę
Aniu zdjęcie, portret przepiękny, kolorek tu lekko zgaszony.
no taki lubimy 
To drugie zjecie, to już bliżej realu ale nie taki pomarańczowy.
A co kwitnie z lewej strony na samej górze, tam w oddali ?

Natomiast kolor kwiatów to tak jak z Tip Top. to trzeba lubić. Skoro Augusta jest łajdaczkę, to ta powiedziała bym, że jest lekkich obyczajów. Śmieci płatkami dość szybko, nie nacieszysz się nimi. Oj to jak wszystkie renesansowe one nie najlepiej rosną w naszych ogrodach. (zaraz się odezwą glosy w obronie Poulsenek hihi..hi , ja wole pisać bez ściemy) Moje dwie Clair mam ich na oku. Na kwiaty to ja się musze naczekać i naczekać, a czy muszę

Aniu zdjęcie, portret przepiękny, kolorek tu lekko zgaszony.

To drugie zjecie, to już bliżej realu ale nie taki pomarańczowy.
A co kwitnie z lewej strony na samej górze, tam w oddali ?
Maja bo nie zdążyłam wkleić następnego zdjęcia na którym ma swój agresywny kolorek.Muszę powiedzieć,że u mnie dość długo trzyma kwiat,pachnie wspaniale i nie mam jej nic do zarzucenia poza jedną jedyną wadą(jak dla mnie)-małpa kwitnie całymi bukietami tylko na czubkach gałęzi a od nóg nie ma nic żadnego kwiatuszka--i tego nie lubię.
A od lewej kwitnie Chippendale-wiesz jak zmienia kolor-od żarówy do pasteli.

A od lewej kwitnie Chippendale-wiesz jak zmienia kolor-od żarówy do pasteli.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czytając o tej przypadłości Bonity, posadziłam ja lekko cofnietą a z przodu na floks kanadyjski. Mam nadzieję, że po systematycznym przycinaniu będzie kwitł długo i zapewni kolor dolnego piętra.
Majeczko, rozumiem, że niekoniecznie musisz lubieć te róże, ale akurat u mnie nie narzekam ani na kwitnienie ani na chorowitość Poulsenek (no może oprócz Marselisborg Castle)
A co do przerwy w kwitnieniu, owszem ale jak dla mnie warto poczekać.
Dobrze, że tak się różnimy w tych różanych miłościach, bo inaczej nasze ogrody byłyby strasznie nudne
Majeczko, rozumiem, że niekoniecznie musisz lubieć te róże, ale akurat u mnie nie narzekam ani na kwitnienie ani na chorowitość Poulsenek (no może oprócz Marselisborg Castle)
A co do przerwy w kwitnieniu, owszem ale jak dla mnie warto poczekać.
Dobrze, że tak się różnimy w tych różanych miłościach, bo inaczej nasze ogrody byłyby strasznie nudne

Chippendale cudna i do tego jest niska i dlatego trafiła na listę wiosennych zakupów
bo muszę czymś wypełnić przód różanej rabatki......

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
To drugie zdjecie Bonity bardzo przypomina mojego Pata Austina
A Chippek jest jedną z najładniejszych moim zdaniem różyczek, dokupiłam drugi krzaczek

A Chippek jest jedną z najładniejszych moim zdaniem różyczek, dokupiłam drugi krzaczek

Dorotko no właśnie,trzeba jej coś dać pod te gołe nóżki i bedzie dobrze.Na tej rabacie mam takie właśnie orange-Bonita,Chippendale,Augusta Luise,Crown Princessa Margareta,Margo Koster a kolor przełamują porcelanowo-różowe i białe.
Martusiu no wyobrażam sobie te plany zakupowe.To najprzyjemniejsza część naszej pracy w ogrodzie.Wyszukiwanie tych najzdrowszych ale zarazem najładniejszych róż jest zajęciem (przynajmniej dla mnie),które sprawia mi dużą frajdę.
Pamelko gdybym miała miejsce to taki szpalerek pachnących Chippenda,lów prowadziłby od furtki do wejścia.Też ją uwielbiam za kształt krzaczka,kwitnienie,kolor- zmienny(nie znudzi się) no i zapach.
Martusiu no wyobrażam sobie te plany zakupowe.To najprzyjemniejsza część naszej pracy w ogrodzie.Wyszukiwanie tych najzdrowszych ale zarazem najładniejszych róż jest zajęciem (przynajmniej dla mnie),które sprawia mi dużą frajdę.
Pamelko gdybym miała miejsce to taki szpalerek pachnących Chippenda,lów prowadziłby od furtki do wejścia.Też ją uwielbiam za kształt krzaczka,kwitnienie,kolor- zmienny(nie znudzi się) no i zapach.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
hehe jak na razie mam tylko na niej napisane 6 róż: Chippendale, Pomponella, Erotica, Rhapsody in Blue, różę damascenę, nad Aphrodite się jeszcze zastanawiam, jeszcze doszedł migdałek a mamie się spodobały tak jak i mi jeżówki 

- majka411
Maja bo nie zdążyłam wkleić następnego zdjęcia na którym ma swój agresywny kolorek.Muszę powiedzieć,że u mnie dość długo trzyma kwiat,pachnie wspaniale i nie mam jej nic do zarzucenia poza jedną jedyną wadą(jak dla mnie)-małpa kwitnie całymi bukietami tylko na czubkach gałęzi a od nóg nie ma nic żadnego kwiatuszka--i tego nie lubię.
Aniu,

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jule - ta 1 nie dotyczy tego że tylko jedna sztuka jest ale gdybyś wpisała i 5 to byłyby - tak jest zawsze w niemieckich szkółkach. To tylko Ty zmieniasz liczbę sztuk.
Aniu - translatory są tylko translatorami - czasem lepiej jest tłumaczyć przez google tłumacza pojedyncze słowa lub frazy.
Aniu - translatory są tylko translatorami - czasem lepiej jest tłumaczyć przez google tłumacza pojedyncze słowa lub frazy.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chippendale to prawdziwe cudo......jest zjawiskowa....ten kształt kwiatu...ten kolor...... 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aquarell właśnie posadziłam miesiąc temu.
No i teraz nic tylko czekać do wiosny czy się przyjmie i jak zakwitnie.
http://www.rosarium.com.pl/k/?id=271&Aquarell-%9F
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Q&dur=6851

No i teraz nic tylko czekać do wiosny czy się przyjmie i jak zakwitnie.

http://www.rosarium.com.pl/k/?id=271&Aquarell-%9F
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Q&dur=6851
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Akurat tu dotyczyDeirde pisze:Jule - ta 1 nie dotyczy tego że tylko jedna sztuka jest ale gdybyś wpisała i 5 to byłyby - tak jest zawsze w niemieckich szkółkach. To tylko Ty zmieniasz liczbę sztuk.

Wurzelnackt
(A-Qualität) 10,50 ? Lieferung: Sofort - noch ca. 1 verfügbar - czyli dostawa odrazu - jeszcze 1 sztuka dostepna.
Jak otworzysz sobie innego chabazia, to w tym miejscu bedzie wpisane - jeszcze 5 szt dostepnych albo jeszcze 10 szt dostepnych i tak dalej.
ps ja translatora nie uzywam