Moja ruda dla Ciebie już zapisana w kapowniku , co by nie umknęła.
Nowy ogród Jacka 2011/12
Re: Nowy ogród Jacka 2011/12
Jacku , już chyba 10 raz dzisiaj oglądam Twoje chryzantemy...
Chyba spać nie będę mogła , bo kolejna mi się spodobała
Pozdrawiam,Małgorzata
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładna ta chryzantema z pierwszego zdjęcia, szkoda że się na nią jeszcze nie załapałem
, a ta wysoka poźna i u mnie po kilku cieplejszych dniach zdążyła zakwitnąć 
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ale u mnie mało miejsca i szkoda obsadzać czymś co może nie zakwitnąć , kiedyś miała sporo takich chryzantem , zrezygnowałam z nich .U Ciebie Jacku więcej miejsca więc się nie dziwię że masz ją .
Ja mam chyba 2 sadzonki takich późnych bo jeszcze są w pakach , jak w przyszłym roku nie zakwitną wcześniej to też będę musiała wydać lub wyrzucić mimo że piękne kolory a kupiłam po 7 zł i miały być średnio późne .
Genia
Ja mam chyba 2 sadzonki takich późnych bo jeszcze są w pakach , jak w przyszłym roku nie zakwitną wcześniej to też będę musiała wydać lub wyrzucić mimo że piękne kolory a kupiłam po 7 zł i miały być średnio późne .
Genia
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Tu.ja, wyszło zabawnie, bo chodziło mi o Izę-Chatte, u której w wątku rozważaliśmy, czy mamy takie same chryzantemy
Ale cieszę się, że u Ciebie złotobrązowa ma się dobrze.
Zapiszę sobie, jakie Ci się podobają ale nie obiecuję na przyszły rok (igiełkową obiecałem już wielu osobom, a 'Isabelle' to na razie jeden badylek świeżo ukorzeniony). Jak tylko będzie możliwość - podzielę się.
Basow@, aż 10 razy
Ale nie napisałaś, która Cię tak urzekła (na razie wiem o pomarańczowej margerytkowej).
Przemek, pogoda sprzyja chryzantemom. Nawet nie sądziłem, że jeszcze w listopadzie będę je sadził.
Zapisuję Cię na listę zapasową, bo chętnych wielu na 'Jeżozwierza'
Geniu, wiem; musisz rozważniej niż ja planować nasadzenia z braku miejsca. A ja powoli powiększam areały. Gdybyś chciała wyrzucić chryzantemy późne, to chętnie przyjmę
Zapiszę sobie, jakie Ci się podobają ale nie obiecuję na przyszły rok (igiełkową obiecałem już wielu osobom, a 'Isabelle' to na razie jeden badylek świeżo ukorzeniony). Jak tylko będzie możliwość - podzielę się.
Basow@, aż 10 razy
Przemek, pogoda sprzyja chryzantemom. Nawet nie sądziłem, że jeszcze w listopadzie będę je sadził.
Zapisuję Cię na listę zapasową, bo chętnych wielu na 'Jeżozwierza'
Geniu, wiem; musisz rozważniej niż ja planować nasadzenia z braku miejsca. A ja powoli powiększam areały. Gdybyś chciała wyrzucić chryzantemy późne, to chętnie przyjmę
-
x-d-a
Jacku, z wielką przyjemnością oglądam Twoje chryzantemy, bo u mnie w ogrodzie już chyba nic nie kwitnie
Jakoś mam mało chryzantem, zwłaszcza późnych i o tej porze pozostaje mi podziwianie przebarwiających się na przeróżne kolory listków :P
A w tym roku zdążą zakwitnąć chyba wszystkie, nawet najpóźniejsze kwiaty...Przy takiej pięknej pogodzie...
Jakoś mam mało chryzantem, zwłaszcza późnych i o tej porze pozostaje mi podziwianie przebarwiających się na przeróżne kolory listków :P
A w tym roku zdążą zakwitnąć chyba wszystkie, nawet najpóźniejsze kwiaty...Przy takiej pięknej pogodzie...
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Będę pamiętać Jacku.
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Mnie też nie przeszkadza to fioletowienie i myślę, że po prostu już jej taka uroda, a nie wina grzybka ;)JacekP pisze:
Grzesiek, kwiatki fioletowieją pod koniec kwitnienia na 'Sea Urchin'. Mi to nie przeszkadza, choć to podobno sprawka jakiegoś grzyba.
- JacekP

Dalu, chryzantemy towarzyszą nam do końca - dosłownie i w przenośni
Ale różnokolorowe liście też piękne
Geniu, dziękuję
Grzesiek, fachowcy mówią, że to grzyb. My możemy twierdzić, że taka ich uroda i wszyscy będą zadowoleni
Geniu, dziękuję
Grzesiek, fachowcy mówią, że to grzyb. My możemy twierdzić, że taka ich uroda i wszyscy będą zadowoleni
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jacku
chryzantemy śliczne i masz ich sporo, mnie najbardziej zachwyciła najpóźniejsza złotobrązowa. Zdjęcie - mistrzostwo świata

- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
I też tacy jesteśmy, usatysfakcjonowaniJacekP pisze:
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
JACKU.........też zaglądam i podziwiam Twoje chryzantemy....zawsze miałam do nich pewien dystans, ale pięknie określiłeś "towarzyszą nam do końca" i chyba trafiłeś do mnie.....od najbliższej wiosny na pewno u mnie się pojawią
....mahonię pokażę...a Ty jej może nadasz imię
....mahonię pokażę...a Ty jej może nadasz imię
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne, te Twoje chryzantemy, Jacku. Chciałoby sie wszystkie, ale ytzeba powściągać apetyty, bo w końcu nie same chryzantemy rosną w ogrodzie
Co do "złotobrązowej" (dla mnie to zawsze będzie złocista
) - myślę, że to jest ta sama, co moja. Jeszcze dzień, dwa i moja rozkwitnie, to sam porównasz 
Co do "złotobrązowej" (dla mnie to zawsze będzie złocista
- JacekP

Halinko, dziękuję
Specjalnie poszedłem ja sfotografować z rana, bo mi umknęła wcześniej. Zawsze na tę chryzantemę czekam z nadzieją, że zdąży zakwitnąć
Grzesiek
Leszczyno, chryzantemy mają coś z zadumy, melancholii ale też dużej siły, hartu ducha i po prostu pięknie kwitną na pożegnanie sezonu
Chatte, w pełnym rozkwicie ta złocista jest jeszcze inna, bardziej brązowa. Ja na razie apetyt na kolejne chryzantemy mam
A co oprócz chryzantem?
oczywiście astry ale to to już ostatnie

gazanie też się nie poddają

kapusty ozdobne są jesienno-zimową ozdobą ogrodu

Grzesiek
Leszczyno, chryzantemy mają coś z zadumy, melancholii ale też dużej siły, hartu ducha i po prostu pięknie kwitną na pożegnanie sezonu
Chatte, w pełnym rozkwicie ta złocista jest jeszcze inna, bardziej brązowa. Ja na razie apetyt na kolejne chryzantemy mam
A co oprócz chryzantem?
oczywiście astry ale to to już ostatnie

gazanie też się nie poddają

kapusty ozdobne są jesienno-zimową ozdobą ogrodu

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku ja jak zwykle rozpływam się z zachwytu nad chryzantemami są przepiękne......wszystkie
U mnie juz tylko one kwitną, biała pomponowa juz bardzo, bardzo długo....teraz zaczęła fioletowieć......i jak piszecie to jakiś grzybek, to ja podobnie jak Ty z Grzesiem traktuję to jako prześliczne przebarwianie się i wspaniałą zmienność krzaczka
.....niesamowicie wygląda taka dwukolorowa- biało-fioletowa
Kapuchy masz świetne, przepięknie wyglądają takie oszronione. Ja nigdy ich nie sadziłam, więc to dla mnie ciekawostka
Kapuchy masz świetne, przepięknie wyglądają takie oszronione. Ja nigdy ich nie sadziłam, więc to dla mnie ciekawostka
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.