Jadziu Ty wszystko nazywasz to dzięki temu wiem że tez mam ta bylicę
w tym roku mi kwitła wprawdzie niezbyt ciekawie ale jednak ,derenia tego też
mam czyżby on nie lubił słońca bo mój na słońcu posadziłam może trzeba go przenieść .
STASIU gdzie ja wszystko wiem ,że nic nie wiem . Derenia przesadziłam w bardziej cieniste miejsce i widzę ,że mu się tam spodobało ma tam więcej miejsca i trochę rozjaśni ten zakątek. Gdy go kupowałam miał kwiatki ,ale u mnie jeszcze nie kwitnął . Może cieplej od sciany niż przy siatce Przesadziłam tam też częśc bylicy bo zawalała mi cały skalniak . Ona nie kwitnie ,ale dostałam taką kwitnąca na żółto i mniejszą . Chociaż ma śmieszne kwiatki ,ale nie jest taka zaborcza . Może to miejsce jej spasowało nie wiem . W każdym razie zmieniła miejsce
EWCIU kosmosa mam z siewu był w takim mixie jednorocznych mam też innego ten jest mniej pełny . Te białe kosmosy mają całkiem inne listki niż te najzwyklejsze . Tych prawie sie wyzbyłam bo zawalają całe rabaty i duszą inne kwiatki
IWONKO za Twoją namowa przesadziłam trzmielinę w to miejsce irysy dałam pod ścianę i pod siatkę dosadziłam też odętkę wirgilijską i trochę zasłoniła mi trzmielinę biedactwa z połamanego krzewu
ALU wszystkie róże mam tak pokiereszowane aż wstyd wstawiać ich fotki . To róża Lustige pod taką nazwą ja kupowałam ,ale oglądałam na HMF-ie i prawdziwa Lustige ma całkiem inny kolor bardziej idzie w czerwień . No cóż . Wiatr mocno przechylił wysoki gruby pęd na 1,70 na którym rosły te wszystkie róże ja sie śmieję ,że ona miała parasol z kwiatów . Więc musiałam ją skrócić ten grubaśny pęd włącznie z kwiatami
TOSIA przecież ja sie nigdzie nie zgubiłam no cóż czasem tak bywa
Ten liliowy kącik Super ,a i koperek suszący się wygląda apetycznie .Fajnie,że mogłaś już nazwać swoją Rotilię.
Jak zobaczyłam jej sesję u Hani to też od razu pomyślałam,że one są takie same
Mnie też jak Halinkę zauroczył kącik liliowo-koperkowy.Jadziu ta lilia żółta z kropkami-może wiesz jak ma na im ię-no po prostu piekna(no i żółta )
Jeśli chodzi o róże to prawie wszystkie ogłowiłam bo smutny to był widok.(ale eskimosko-vanille sa piękne,trochę w piegach ale stoją mężnie)Teraz zakwitły następne pąki i już mam nadzieję,że zaś się nie ugotują przy temperaturach 30 stopni.
ANIU ta lilia to Citronella mam też jej młode jak bedziesz chętna to tylko rzeknij słówko . Mam ją już 3 lata więc sie fajnie rozrosła . To jest mój taras widokowy na cały ogród . Tam sie opieram o balustradę i spoglądam na swoje królestwo
WALENTYKO Astrid mnie urzekła zapachem formą kwiatu no i kolorem .Szkoda ,że w nieodpowiednim czasie zaczęła kwitnąć a na dodatek miała na wpół zezarte pąki . To młoda róża z jesieni mam nadzieję ,ze do zimy jeszcze ujrzę ją w pełnej krasie . Ta bylica jest wysoka na 30 cm i miała w okręgu chyba z 1m . Zakryła mi 1/2 skalniaka . Teraz zrobiłam z niej 4 sadzonki
HALINKO taras widokowy na cały ogród [jak ja go nazywam ]lubię tam stać i spoglądać na różyczki i nie tylko
Dziś było podlewanie pachnidłami wszystkie obcięte liście czosnku poszły do beczki do tego skory z bananów, cebula ,,skrzyp . Matko jak tam capiło nawet zapach lilii tego nie mógł zagłuszyć Nieszkodzi, wieczorem nikt nie otwiera okien
A Basi na pytanie o cleome nie odpowiedziałaś
Moja Shropshire nie ma zamiaru pokazać kwiatka muszę się jej dokładniej przyjrzeć.
Jadzia, coś Ci się strony bardzo poszerzają
BAŚKA zapomniałam to jedna z tych roślinek przywiezionych w doniczce od Neli powinnaś ja też mieć . Nie rozumiem czemu sie rozciagają strony u mnie jst normalnie . Mam tylko 1 szt tej Cleome to jednoroczna roślinka chyba ,ze sie wysieje
Jadziu jak kwiaty Cię budzą to miłe a zwłaszcza róże ,muszę i ja spróbować ukorzeniać róże
może mi się uda .Widzę że ten patyczek ładny Ci wyrósł,u mnie dzisiaj z rana trochę pokropiło
i jest cieplutko teraz jest dopiero pogoda dla roślin Pozdrawiam....