Mnie też wkurzają te obsychające liście czosnków, myślałam nawet kiedyś, że robię coś nie tak.
Wandy ogródek pod dębami, część 2
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Wiemy, wiemy, co to jest - to żółciutkie, przynajmniej ja wiem, bo mam takie wiosenne słoneczka
Mnie też wkurzają te obsychające liście czosnków, myślałam nawet kiedyś, że robię coś nie tak.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uleńko, dla ciebie był specjalny kwiatuszek na poprzedniej stronie. Poszukaj. A ze śpiewaniem to jest tak, że śpiewałamwczoraj na koncercie, śpiewać będę w środę, a w niedzielę śpiewamy ... w więzieniu.
Pozdrówka.
Elsi, witam cię, chyba wszyscy je mają, a jak nie, to powinni moim zdaniem sobie zasadzić, bo one takie malutkie, a tak pogodne
Elsi, witam cię, chyba wszyscy je mają, a jak nie, to powinni moim zdaniem sobie zasadzić, bo one takie malutkie, a tak pogodne
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Hihihi, widziałam! Specjalna dalia słoneczkowa
Wandziu
A ten maluch nazywa się 'wiedziałam, ale zapomniałam'
Swoją drogą, uwiodły mnie czosnki... Od dawna myślę o tym, żeby je kupić, podobnie jak cantedeschie. Zawsze wolę kupić bezpośrednio 'z ręki' od hodowcy, ale u mnie w okolicy coś nie widziałam. Czyli jednak muszę kupić wysyłkowo - a więc szukam takiego sprzedawcy, który będzie miał i czosnki, i cantedeschie, i może jeszcze 'cóś' inszego.
Wandziu, a Ty śpiewasz w ... więzieniu
Ojej, o tym bym nie pomyślała. Chociaż... właściwie, czemu nie? Muzyka łagodzi obyczaje. Podobno roślinom śpiewanie też się podoba...
A ten maluch nazywa się 'wiedziałam, ale zapomniałam'
Swoją drogą, uwiodły mnie czosnki... Od dawna myślę o tym, żeby je kupić, podobnie jak cantedeschie. Zawsze wolę kupić bezpośrednio 'z ręki' od hodowcy, ale u mnie w okolicy coś nie widziałam. Czyli jednak muszę kupić wysyłkowo - a więc szukam takiego sprzedawcy, który będzie miał i czosnki, i cantedeschie, i może jeszcze 'cóś' inszego.
Wandziu, a Ty śpiewasz w ... więzieniu
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
To chyba rannik poluje na niego
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu, dziękuję za info o irysach. Spróbuję. Może nie zbrzydną mi te liście.
Mój m. też kiedyś występował w więzieniu. Dostał nawet na pamiątkę jakieś rękodzieło wykonane przez więźniów.
Mój m. też kiedyś występował w więzieniu. Dostał nawet na pamiątkę jakieś rękodzieło wykonane przez więźniów.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ WANDO
Ten cudowny kwiatuszek to rannik zimowy / eranthis hyemalis.
To cudeńko to naprawdę kwitnie najwcześniej ze wszystkich kwiatów.
Ten cudowny kwiatuszek to rannik zimowy / eranthis hyemalis.
To cudeńko to naprawdę kwitnie najwcześniej ze wszystkich kwiatów.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
LUTY

No i skończył sie nam ten miesiąc straszliwie jałowy pod względem ogrodniczym. Mamy już luty. Teraz możemy sobie pozwolić na parapetowe sianie i sadzenie. A za parę dni rozpoczniemy roboty ogródkowe. Ja zawsze pamiętam, że należy zacząć od przycinania. A więc powojniki, potem tawuły, pięciorniki, oraz inne krzewy i krzewinki, nie mówiąc o drzewach i drzewkach. A wy, moi drodzy, od czego zaczynacie swój sezon?

No i skończył sie nam ten miesiąc straszliwie jałowy pod względem ogrodniczym. Mamy już luty. Teraz możemy sobie pozwolić na parapetowe sianie i sadzenie. A za parę dni rozpoczniemy roboty ogródkowe. Ja zawsze pamiętam, że należy zacząć od przycinania. A więc powojniki, potem tawuły, pięciorniki, oraz inne krzewy i krzewinki, nie mówiąc o drzewach i drzewkach. A wy, moi drodzy, od czego zaczynacie swój sezon?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu też od przycinania, chociaż w tym roku taka zima, że w niektórych forumkowych ogródkach było już plewienie

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Wandziu no ja zaczęłam od dokarmienia nornic.
Coś za dużo mam korytarzy przy żurawkach
.
Coś za dużo mam korytarzy przy żurawkach
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ja mam w planach przycięcie lipy. Mój teść posadził ja w ogrodzie kilka lat temu, bardzo się rozrosła i w zeszłym roku "genialnie" przyciął jej górę. Straszyła całe lato i teraz zamierzam skrócić jej trochę boczne gałęzie aby nie była taka rosochata.
I choć cię zarzekałam, że nic nie sieję w domu kupiłam heliotrop i kleome. Muszę kilka doniczek gdzieś ustawić
I choć cię zarzekałam, że nic nie sieję w domu kupiłam heliotrop i kleome. Muszę kilka doniczek gdzieś ustawić
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wadziu trafiłam do Ciebie po liściach dębowych które do mnie przywiało.
Masz ,albo miałaś, masę powojników ja też bardzo lubię te pnącza i w ubiegłym sezonie żeby zabezpieczyć je przed uwiądem zastosowałam nadmanganian i czosnek ,i jedno i drugie rozłożyłam w ziemi wokół powojników i zadziałało żaden nie ucierpiał.
Masz ,albo miałaś, masę powojników ja też bardzo lubię te pnącza i w ubiegłym sezonie żeby zabezpieczyć je przed uwiądem zastosowałam nadmanganian i czosnek ,i jedno i drugie rozłożyłam w ziemi wokół powojników i zadziałało żaden nie ucierpiał.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Wando, bardzo ładny ten piwny zakątek 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..,Luty to zaczynam przycinac albo wycinać ..a w tym roku czeka mnie
przesadzenie choineczki kilkuletniej ratując ją od wycięcia...może uda się...
przesadzenie choineczki kilkuletniej ratując ją od wycięcia...może uda się...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Wandziu ,
co do "rymoklectwa" to nie posiadam talentów w kierunku poezji z wyższej półki - co najwyżej wierszydło okolicznościowe jakieś , z reguły o zabarwieniu humorystycznym lekko. Wybacz więc ... delikatnie mówiąc - niedoskonałości metrum, rymów i wersów... Natomiast razem ze znajomymi "przerzucamy się" od jakiegoś czas limerykami ! To doskonała zabawa , a i ćwiczenie dla zamulonego nieco przez zimowy czas umysłu. Polecam !
Dziś , siedząc przy zawalonym papierzyskami biurku, robię sobie krótkie przerwy , by pomykać po zaprzyjaźnionych , ulubionych ogródkach... ech , to przyjemniejsze niż praca
" Pewna pani starszawa z Poznania
miała skłonność do bumelowania.
Miast pracować jak pszczółka
zataczała wciąż kółka
w cieniu dębu zwanego "Czesławem"
Pozdrawiam Cię cieplutko i biorę się "do roboty" . Wkrótce wyjazd , a ja ...w polu !
co do "rymoklectwa" to nie posiadam talentów w kierunku poezji z wyższej półki - co najwyżej wierszydło okolicznościowe jakieś , z reguły o zabarwieniu humorystycznym lekko. Wybacz więc ... delikatnie mówiąc - niedoskonałości metrum, rymów i wersów... Natomiast razem ze znajomymi "przerzucamy się" od jakiegoś czas limerykami ! To doskonała zabawa , a i ćwiczenie dla zamulonego nieco przez zimowy czas umysłu. Polecam !
Dziś , siedząc przy zawalonym papierzyskami biurku, robię sobie krótkie przerwy , by pomykać po zaprzyjaźnionych , ulubionych ogródkach... ech , to przyjemniejsze niż praca
" Pewna pani starszawa z Poznania
miała skłonność do bumelowania.
Miast pracować jak pszczółka
zataczała wciąż kółka
w cieniu dębu zwanego "Czesławem"
Pozdrawiam Cię cieplutko i biorę się "do roboty" . Wkrótce wyjazd , a ja ...w polu !