Fiołki Anety :)
Re: Fiołki Anety :)
Ciekawi mnie podlewanie z pomocą "knota"
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super kolekcja,pozytywnie zazdroszczę
ja zaledwie mam kilka listków, czekam na maluszki.

Ja też pierwszy raz i nie mogę powstrzymać się od komentarza - po prostu super!:) Lecę na Twój blog:)
pozdrawiam
pozdrawiam
Aniu,portugal85, dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze. Cieszę się że zaglądnęłyście do mnie

Zeberka4, na pewno szybciutko się ukorzenią i pokażą maluszki. Później tylko z górki
Kasiu, bloga założyłam, ze względu na spisanie odmian w jednym miejscu. Wiecznie miałam problem z tym co mam

Wando, mój regał stoi ok 3m od okna. Doświetlam codziennie-jesień, zima, wiosna, lato, dość długo bo od 6:30 (tak wstaję) do 21:00Anetko, od której godziny zaczynasz doświetlać fiołki. Czy teraz już doświetlasz? I jeszcze jedno. Jak widzę ze zdjecia twój regalik nie stoi przy oknie, mój też nie będzie stał blisko okna. Czy w takiej sytuacji doświetlasz fiołki jesienią i zimą także w dzień?
Tu taka szybki podgląd o co w tym chodzi.Ciekawi mnie podlewanie z pomocą "knota"

Zeberka4, na pewno szybciutko się ukorzenią i pokażą maluszki. Później tylko z górki

Kasiu, bloga założyłam, ze względu na spisanie odmian w jednym miejscu. Wiecznie miałam problem z tym co mam

regulamin
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakiej mieszanki ziemi stosujesz do Fiołków?

Chyba załapałam zasadę knotka:)
Krysiu, używam ziemi KRONEN, piasku, perlitu i wermikulitu.
Ula, daj znać jak Ci się podoba. Ja z tej metody zrezygnowałam za pierwszym razem, bo się wystraszyłam. Fiołki miały non stop mokro, a podobno tak ma być. No nic zobaczymy
Ula, daj znać jak Ci się podoba. Ja z tej metody zrezygnowałam za pierwszym razem, bo się wystraszyłam. Fiołki miały non stop mokro, a podobno tak ma być. No nic zobaczymy

regulamin
Hmm zobaczę czy zastosuję, to zależy jak na ziemię będą wpływać kaloryfery. Jeśli nie nadążę za podlewaniem, zrobię, jak z kolei ziemia będzie miała wilgoć wstrzymam się.
Mój woreczkowy żłobek przprowadził się już do maleńkich doniczek i dużych dwóch pojemników z przźroczystego plastiku na parapet. No i co teraz, nie mam znów firan w oknie kuchennym
Ludziska a listki otrzymałam około 15 września a już MAJĄ KORZONKI!! Dlatego miały dziś przeprowadzkę.

Ludziska a listki otrzymałam około 15 września a już MAJĄ KORZONKI!! Dlatego miały dziś przeprowadzkę.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie uwierzę, żeby po dwunastu dniach liście miały korzonki. Takich cudów to nie ma!
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Wando, Ula pewnie z tych co im drożdży podsypywała aby rosły. 

Słuchajcie zabawne ale nie oszukuję, sam przelew zrobiłam dopiero 13 września. sama sprawdzałąm przed chwilą by się upewnić.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. U mnie kilka nowych kwitnień, jeszcze kilka sadzonek ma pączusie 
The Madam, drugie kwitnienie

Scarlet Sky

Mermaid

I jeszcze momencik i zakwitnie Firebird

Golden Glow - brzydal

The Madam, drugie kwitnienie

Scarlet Sky

Mermaid

I jeszcze momencik i zakwitnie Firebird

Golden Glow - brzydal

regulamin
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Przecudny widok wieczorkiem Nam zafundowałaś, az się cała obśliniłam 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM