Madzik i jej zieloni podopieczni
Re: Madzik i jej zieloni podopieczni
Madziu,mam nadzieję,że praca Ci się spodoba i tylko pozazdrościć wyjazdu nad morze,ja je wprost kocham 

- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To gratuluję nowej pracy
Lepiej pracować niż siedzieć w domu, bo po dłuższym czasie to nudy straszne... Ja tez mam wakacje póki co bo od października na studia znowu - po ponad 3 miesiącach siedzienia w domu mam już dość...

- Madzik_J-Ch
- 200p
- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Doti - trochę jestem pod stresem ze względu na pracę, ale jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że atmosfera będzie dobra, bo co jak co, ale to dla mnie ważna sprawa. A nad wyjazdem zastanawialiśmy się, w końcu nie dawno byliśmy w górach. Tylko my z M uwielbiamy wycieczki, więc nie mogliśmy się powstrzymać. Teraz nad Bałtykiem spokój, boje się tylko o pogodę, bo jak już kiedyś pisałam ja lubię ciepełko
Renatko - bardzo dziękuję
Hi, hi, kto by pomyślał - ludzie tęsknią za szkołą
To od października zaczynamy razem nowe obowiązki - u Ciebie rok akademicki a u mnie praca 

Renatko - bardzo dziękuję

Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Jak widać, nie dla każdego wakacje są przyjemnością. (hi, hi, hi...)
Madziu, przyleciałam się przywitać i prosić o nowe fotki. Buziaki
Pa.

Madziu, przyleciałam się przywitać i prosić o nowe fotki. Buziaki

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Cieszę się, że zajrzałam do Twojego wątku.

Masz wiele pięknych roślinek i ciekawie opowiedziałaś ich historie.
Będę do Ciebie często zaglądac, by nacieszyc oczka ładnymi widokami.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
_aeschynantus_ jest po prostu wspaniały
Madziu,bo to tak jest,że przed nową pracą mamy stresa.Nie chcemy jak najlepiej wypaśc i boimy się czy damy sobie radę.Początki są najtrudniejsze,ale jeśli jesteś otwarta dasz sobie radę,inni Ci pomogą
A nad morzem masz racje ważna jest pogoda ale jeśli jest się z kochaną osobą to i pogoda nie przeszkadza 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Masz bardzo ładne rośliny więc ciężko pochwalić coś z osobna. Gratuluję kwiatów u eszka.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11

Madziu i ja jestem u Ciebie, _aeschynantus_ super

Tez gratuluję dostania pracy

- Madzik_J-Ch
- 200p
Krysiu - mówisz i masz - dziś fotki, świeżutkie
Elu - witaj u mnie
Będę się starała nie zanudzić odwiedzających
Aniu - dziękuję w imieniu eszka, dziś kolejna jego odsłona
Doti -
Renatko - bardzo dziękuję w imieniu moich zielonasków, pewnie gdyby mogły to by się zarumieniły od komplementów
Wiolu -
i dziękuję. Od razu inaczej myśli się o nowej pracy jak tu tyle wsparcia 
A i dzisiejsze zdjęcia:
Byłam dziś na badaniach hormonalnych a mnie jak pobierają krew to generalnie jestem potem półprzytomna
ale czekały mnie jeszcze zakupy na wyjazd. No i w związku z tym, że byłam taaaaka chora to mąż musiał mi zakupić jakiś pocieszacz
No i pocieszacz zakupiony został w sklepie Carrefour, kosztował całe 4,98 i nazywa się Łosie Rogi
Oczywiście niosłam go w "zdrowej" ręce, bo tej ukłutej obciążać nie mogę
. Marzyły mi się Łośki, ale jak spotykałam to zawsze w takich chorych cenach, a jak tanio to znów niedobitki. Te mają tylko ten dolny leżący listek lekko przyschnięty, ale stożek wzrostu jest zieloniutki i szykuje się nowy przyrost
Biegnę zaraz coś o nim czytać, bo jak mi się podobał zawsze tak nigdy nie miałam pojęcia czego potrzebuje ta oryginalna roślinka. No ale teraz muszę się postarać, aby moim Łośkom było jak najlepiej.

_aeschynantus_ marmurek kwitnie nadal. Rozwija kolejne kwiaty i coś czuję, że najładniejszy będzie jak ja wyjadę

Elu - witaj u mnie

Aniu - dziękuję w imieniu eszka, dziś kolejna jego odsłona
Doti -

Renatko - bardzo dziękuję w imieniu moich zielonasków, pewnie gdyby mogły to by się zarumieniły od komplementów

Wiolu -

A i dzisiejsze zdjęcia:

Byłam dziś na badaniach hormonalnych a mnie jak pobierają krew to generalnie jestem potem półprzytomna

No i pocieszacz zakupiony został w sklepie Carrefour, kosztował całe 4,98 i nazywa się Łosie Rogi

_aeschynantus_ marmurek kwitnie nadal. Rozwija kolejne kwiaty i coś czuję, że najładniejszy będzie jak ja wyjadę

- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
Super łosie rogi
Ja też szukałam ale albo nie było a jak było to drogie... Były jeszcze jakieś ciekawe kwiatuszki, nie takie pospolite? Bo chyba się wybiorę do Carrefoura chociaż po drugiej stronie miasta jest 

- Madzik_J-Ch
- 200p
U nas w Łodzi a Carrefourze był nawet spory wybór. Widać, że jakaś nowa dostawa, bo kwiatki były w bardzo dobrym stanie. Było dużo świeżych z pąkami Phalaenopsis'ów po 19,90 i 17,90. Łosie Rogi, Nefrolepisy (paprocie), Fitonie i jeszcze kilka innych były właśnie w cenie 4,98 zł. Z takich ciekawszych, przynajmniej dla mnie to tylko te Łośki wyłapałam. Miałam jeszcze Falka wziąć, ale widząc spojrzenie mojego M wolałam nie nadużywać jego dobroci.
Ja jeszcze dokupiła sobie małe doniczki do fiołków - 11 cm za 0,69 zł, 13 cm były za 0,98 zł, w różnych pastelowych kolorach.
Ja jeszcze dokupiła sobie małe doniczki do fiołków - 11 cm za 0,69 zł, 13 cm były za 0,98 zł, w różnych pastelowych kolorach.
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Od kilku tygodni w carrefurze są ładne i niedrogie roślinki.Madzik_J-Ch pisze:U nas w Łodzi a Carrefourze był nawet spory wybór.
Wcześniej (tzn od roku kiedy mam oko na kwiatki) nigdy takich nie było - wręcz przeciwnie były strasznie drogie i zaniedbane.
- Madzik_J-Ch
- 200p
O, to muszę się tam przerzucić na zakupy na stałe
bo raczej rzadko tam bywam, a dziś to tak po drodze z laboratorium medycznego.
A na badania jeszcze za dwa tygodnie jadę, więc M musi już szykować się na kolejny prezent dla mnie w zamian za moje "cierpienia"

A na badania jeszcze za dwa tygodnie jadę, więc M musi już szykować się na kolejny prezent dla mnie w zamian za moje "cierpienia"

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Świetny pocieszacz. Szkoda, że tak źle znosisz pobieranie krwi.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki