Madzik i jej zieloni podopieczni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Madzik i jej zieloni podopieczni

Post »

Madziu,mam nadzieję,że praca Ci się spodoba i tylko pozazdrościć wyjazdu nad morze,ja je wprost kocham :D
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To gratuluję nowej pracy ;:63 Lepiej pracować niż siedzieć w domu, bo po dłuższym czasie to nudy straszne... Ja tez mam wakacje póki co bo od października na studia znowu - po ponad 3 miesiącach siedzienia w domu mam już dość...
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Doti - trochę jestem pod stresem ze względu na pracę, ale jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że atmosfera będzie dobra, bo co jak co, ale to dla mnie ważna sprawa. A nad wyjazdem zastanawialiśmy się, w końcu nie dawno byliśmy w górach. Tylko my z M uwielbiamy wycieczki, więc nie mogliśmy się powstrzymać. Teraz nad Bałtykiem spokój, boje się tylko o pogodę, bo jak już kiedyś pisałam ja lubię ciepełko ;:3

Renatko - bardzo dziękuję :) Hi, hi, kto by pomyślał - ludzie tęsknią za szkołą :wink: To od października zaczynamy razem nowe obowiązki - u Ciebie rok akademicki a u mnie praca ;:4
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Jak widać, nie dla każdego wakacje są przyjemnością. (hi, hi, hi...)

Madziu, przyleciałam się przywitać i prosić o nowe fotki. Buziaki ;:196 Pa. :D :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Madziu!
Cieszę się, że zajrzałam do Twojego wątku. :D
Masz wiele pięknych roślinek i ciekawie opowiedziałaś ich historie.
Będę do Ciebie często zaglądac, by nacieszyc oczka ładnymi widokami.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

_aeschynantus_ jest po prostu wspaniały
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Madziu,bo to tak jest,że przed nową pracą mamy stresa.Nie chcemy jak najlepiej wypaśc i boimy się czy damy sobie radę.Początki są najtrudniejsze,ale jeśli jesteś otwarta dasz sobie radę,inni Ci pomogą :D A nad morzem masz racje ważna jest pogoda ale jeśli jest się z kochaną osobą to i pogoda nie przeszkadza :heja
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Masz bardzo ładne rośliny więc ciężko pochwalić coś z osobna. Gratuluję kwiatów u eszka.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

:wit
Madziu i ja jestem u Ciebie, _aeschynantus_ super ;:180
Tez gratuluję dostania pracy ;:63 super! Na pewno sobie poradzisz ;:196
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p

Post »

Krysiu - mówisz i masz - dziś fotki, świeżutkie :wink:
Elu - witaj u mnie ;:196 Będę się starała nie zanudzić odwiedzających :wink:
Aniu - dziękuję w imieniu eszka, dziś kolejna jego odsłona
Doti - ;:196
Renatko - bardzo dziękuję w imieniu moich zielonasków, pewnie gdyby mogły to by się zarumieniły od komplementów :)
Wiolu - :wit i dziękuję. Od razu inaczej myśli się o nowej pracy jak tu tyle wsparcia ;:196

A i dzisiejsze zdjęcia: :)
Byłam dziś na badaniach hormonalnych a mnie jak pobierają krew to generalnie jestem potem półprzytomna ;:185 ;:147 ale czekały mnie jeszcze zakupy na wyjazd. No i w związku z tym, że byłam taaaaka chora to mąż musiał mi zakupić jakiś pocieszacz :roll:
No i pocieszacz zakupiony został w sklepie Carrefour, kosztował całe 4,98 i nazywa się Łosie Rogi :tan Oczywiście niosłam go w "zdrowej" ręce, bo tej ukłutej obciążać nie mogę :roll: . Marzyły mi się Łośki, ale jak spotykałam to zawsze w takich chorych cenach, a jak tanio to znów niedobitki. Te mają tylko ten dolny leżący listek lekko przyschnięty, ale stożek wzrostu jest zieloniutki i szykuje się nowy przyrost :) Biegnę zaraz coś o nim czytać, bo jak mi się podobał zawsze tak nigdy nie miałam pojęcia czego potrzebuje ta oryginalna roślinka. No ale teraz muszę się postarać, aby moim Łośkom było jak najlepiej.
Obrazek Obrazek

_aeschynantus_ marmurek kwitnie nadal. Rozwija kolejne kwiaty i coś czuję, że najładniejszy będzie jak ja wyjadę :(
Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06

Post »

Super łosie rogi ;:63 Ja też szukałam ale albo nie było a jak było to drogie... Były jeszcze jakieś ciekawe kwiatuszki, nie takie pospolite? Bo chyba się wybiorę do Carrefoura chociaż po drugiej stronie miasta jest ;:224
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p

Post »

U nas w Łodzi a Carrefourze był nawet spory wybór. Widać, że jakaś nowa dostawa, bo kwiatki były w bardzo dobrym stanie. Było dużo świeżych z pąkami Phalaenopsis'ów po 19,90 i 17,90. Łosie Rogi, Nefrolepisy (paprocie), Fitonie i jeszcze kilka innych były właśnie w cenie 4,98 zł. Z takich ciekawszych, przynajmniej dla mnie to tylko te Łośki wyłapałam. Miałam jeszcze Falka wziąć, ale widząc spojrzenie mojego M wolałam nie nadużywać jego dobroci.
Ja jeszcze dokupiła sobie małe doniczki do fiołków - 11 cm za 0,69 zł, 13 cm były za 0,98 zł, w różnych pastelowych kolorach.
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

Madzik_J-Ch pisze:U nas w Łodzi a Carrefourze był nawet spory wybór.
Od kilku tygodni w carrefurze są ładne i niedrogie roślinki.
Wcześniej (tzn od roku kiedy mam oko na kwiatki) nigdy takich nie było - wręcz przeciwnie były strasznie drogie i zaniedbane.
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p

Post »

O, to muszę się tam przerzucić na zakupy na stałe :D bo raczej rzadko tam bywam, a dziś to tak po drodze z laboratorium medycznego.
A na badania jeszcze za dwa tygodnie jadę, więc M musi już szykować się na kolejny prezent dla mnie w zamian za moje "cierpienia" ;:224
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Świetny pocieszacz. Szkoda, że tak źle znosisz pobieranie krwi.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”