Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

emmi53 pisze:Aniu masz już swój mały zielony świat, który z roku na rok jest ładniejszy -ja całe zycie mieszkałam w bloku i marzyłam o kawałku ziemi na której by mi coś kwitło. ...... :D
Emilko ja jestem z warszawskich blokowisk, tyle tylko że jak ktoś by mi wtedy powiedział że wyląduję na wsi to bym .. ;:14 Nawet jak tu zamieszkałam to miało być to tymczasowe, bo tego wymagała sytuacja.
Ja nie odrazu pokochałam te swoje 'włości". Dwa lata temu mieliśmy już możliwość sprzedać nasze gospodarstwo i ... wtedy dopiero dotarło do mnie że pokochałam ten mój mały zielony świat. ;:167
A do wizyt u mnie serdecznie zapraszam, bardzo miło będzie mi Ciebie gościć :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu ja moje malutkie(w zeszłym roku kupione) hortensje tylko okopczykowałam i przetrwały zimę.Spośród 3 talerzowych tylko jedna nie zakwitła ale ładnie urosła.Myślę ,że Twoje też w przyszłym roku będziemy podziwiać w całej okazałości.
Widoki zasaerwowałaś prześliczne.Na Twoim miejscu też bym już nie opuściła tego pięknego miejsca.
Zazdroszczę Ci kawału ziemi na którym możesz sadzić krzewy i drzewa.Moje możliwości sa bardzo ograniczone.
Pozdrawiam serdecznie.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aniu ja już nie wiem co robić z moimi hortensjami, były okopczykowane i okryte agrowłókniną a i tak zmarzły :cry: . Jak miną te upały to chcę je przesadzić w bardziej zaciszne miejsce, może to coś da. A jedna z nich (wszystkie niby ogrodowe) to nie do końca ogrodowa, bo zakwitła na jednorocznych. :?
A mojego miejsca nie opuszczę, nie wyobrażam sobie już życia w mieście (chociaż na pewno w zimę są zalety). A miejsce do sadzenia jest (na razie) ;:138 . A tak w ogóle to jak już się złapie ogrodowego bakcyla to z czasem i hektary to mało :heja . U mnie już rośnie pierwszych kilkanaście drzewek (sosny, świerki, modrzew i klon). Lista chciejstw długa ale funduszy brak ;:223 , wszystko idzie w remont domu. Ale pomalutku....
anka_
ZBANOWANY

Post »

Trochę z mojego ogródka:

Moi goście
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje plony
Obrazek

a tak na koniec
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jakie piękne zdjęcia!!!
Aniu po mału wszystkie pragnienia będą spełnione.Dobrze,że nie od razu wszystko mamy bo o czym potem marzyć?
Wszystko w swoim czasie.
Pozdrowionka.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit ANIU,trzymam za Ciebie kciuki. Jak Ci sie sprzykszy, to sie zamienimy. Uwielbiam wies i zawsze marzylam o domu,ogrodzie. będę zagladala!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aniu dziękuję. A co do marzeń to masz jak najbardziej rację- bez marzeń życie byłoby nudne ;:108 . A ja mam duuuuużo marzeń, również tych ogrodniczych, ale mam i dużo cierpliwości i pomału dążę do ich realizacji. :heja

Tosiu dziękuję ale z zamiany nie skorzystam :D , teraz tu jest moje miejsce ;:167 . Ale serdecznie zapraszam do mnie. Miałam okazję być w Chorzowie z dzieciakami w tamtym roku, piękne miasto. Kiedyś byłam częstym gościem, mój chrzestny mieszka w Tychach. :D

;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

Moja róża
Obrazek
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

witaj Aniu. :wit
pochodziłam sobie po twoim ogrodzie, popodziwiałam roślinki ;:138 ;:138 ;:138 sliczne są.
remont domu sporo kosztuje - sama wiem coś o tym - ja już ładnych parę lat jednocześnie wykańczm i remontuje dom. długo stał niewykończony i niezamieszkały. ogród też jakoś wczesniej mnie nie zachwycał. byłzapuszczony, zagruzowany a to co przetrwało tamten trudny okres to tylko kilka kwiatków i drzew owocowych. powoli zaczęłam dosadzać i bardzo lubię odwiedzać to forum bo tutaj zawsze jakąś inspirację człowiek znajdzie. ;:132
pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
anka_
ZBANOWANY

Post »

witaj Jolu, ja mam wrażenie że ten remont nigdy się nie skończy :evil: Ale patrząc od strony ogrodniczej, to najważniejsza oczyszczalnia i elewacja (dach już zrobiony) żeby można było obsadzać teren przy domu. Bo na razie zostawiłam pas kilku-(nasto) metrowy, i tylko koszę zielsko, żeby się nie rozsiewało :roll: . Ale i tak mam gdzie sadzić :heja
Ja też bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum ;:108 :heja
anka_
ZBANOWANY

Post »

Eva Rathke- kwitnie nieprzerwanie od końca maja, teraz wygląda tak
Obrazek

Uwielbiam trawy, na wiosnę na pewno ich przybędzie
Obrazek

Różyczki
Obrazek

Obrazek

Ogrodowy gość
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Och Aniu...nie wiem czym bardziej się zachwycać...rośliny modelowe, nic tylko je na etykietkę dać (niekiedy moje nowe rośliny mają tak makabryczne zdjęcia, że dobrze, że jest napisane, co to jest, bo ze zdjęcia byś się nie wyznała) a z drugiej strony robisz takie piękne zdjęcia, że od razu mam ochotę pobiec do sklepu po pokazaną przez Ciebie trawkę ;:108 a swoją drogą nie wiesz, co to za odmiana, bo z traw jestem noga :oops: jedynie perz poznaję na odległość :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko bardzo ci dziękuję za miłe słowa ;:196 , chociaż chyba nie do końca na nie zasłużyłam
Ja też z traw najlepiej rozpoznaję perz :lol: :;230 A na zdjęciu jest zwykła rozplenica japońska- żaden rarytas, ale bardzo ją lubię i żadne zdjęcie nie odda w pełni jej piękna ;:108
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

anka_ pisze:Eva Rathke- kwitnie nieprzerwanie od końca maja, teraz wygląda tak
Coś takiego !
Ja myślałam że można co najwyżej liczyć na powtórne kwitnienie krzewuszki ale ciągłe :shock:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu witaj.
Masz piękne miejsce na ziemi, ja także miasta nie lubięi blokowisk, choć jestem zmuszona mieszkać w bloku, ale na weekendy wyjeżdżamy na wieś i dopiero odżywam.
W Warszawie mieszkała moja rodzina, ale postawili domy poza Warszawą i dojeżdżają do pracy, znosząc trudy dojazdów, ale chcą mieszkać poza wielkim miastem.
Ślicznie masz już u siebie, pomimo, że dopiero zaczynasz.
Moja krzewuszka Eva Rathke także powtarza kwitnienie, choć nie w takiej ilości kwiatów.
Pozdrawiam. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”