Pozdrawiam cieplutko
Róże do identyfikacji
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Róże do identyfikacji
Nie ma za co
, podałam i drugi link, bo tam więcej szczegółów, na HMF trochę krótki opis
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
do wiosny, a tym bardziej kwitnienia Piękności jeszcze daleko, więc z przyjemnością oglądam różane wątki
mam m.in. taką różę (2 lata, ale była przesadzana, może 40 cm wysoka, pachnąca /ale nie przypominam sobie, by jakoś mocno pachniała/, kwiaty koloru łososiowego, tak mi się wydaje
) - jakieś pomysły, jak Jej na imię?

mam m.in. taką różę (2 lata, ale była przesadzana, może 40 cm wysoka, pachnąca /ale nie przypominam sobie, by jakoś mocno pachniała/, kwiaty koloru łososiowego, tak mi się wydaje

- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
znalazłam coś takiego, jak Flushing Meadow
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.117306
ale głowy nie dam
Kolorystycznie patrząc to może to?Adrian pisze:do wiosny, a tym bardziej kwitnienia Piękności jeszcze daleko, więc z przyjemnością oglądam różane wątki![]()
mam m.in. taką różę (2 lata, ale była przesadzana, może 40 cm wysoka, pachnąca /ale nie przypominam sobie, by jakoś mocno pachniała/, kwiaty koloru łososiowego, tak mi się wydaje) - jakieś pomysły, jak Jej na imię?
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 657&tab=36
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Dzięki Aniu DS za szybką odpowiedź.
Nie słyszałam dotąd tej nazwy, " Flushing Meadow",rzeczywiście różyczka jest podobna do mojej, jest to pierwsza informacja, która mam nadzieję, pozwoli na dalsze szukanie danych o tej królewnie.
Pozdrawiam.
Nie słyszałam dotąd tej nazwy, " Flushing Meadow",rzeczywiście różyczka jest podobna do mojej, jest to pierwsza informacja, która mam nadzieję, pozwoli na dalsze szukanie danych o tej królewnie.
Pozdrawiam.
-
Ogrodnik04
- 200p

- Od: 13 mar 2009, o 15:38
Witam.
Czy Ktoś pokusiłby się o identyfikację mojej Róży? Kilka lat temu kupiłem Ją, była to miniaturka. Pięknie kwitła, wypuszczając masę kwiatów. Urosła dość wysoka, na jakiś metr. Kwiaty źle znosiły deszczowe dni, wtedy zagniwały i dopadała je Szara Pleśń. Nie wiem jednak czy po Zimie coś po niej zostanie, bo już Jesienią kiepsko wyglądała, dlatego szukam Jej nazwy aby móc Ją na Wiosnę kupić. Szukałem kiedyś, jaka to odmiana w internecie, ale niestety nic nie znalazłem. Może Ktoś z Was wie?

Czy Ktoś pokusiłby się o identyfikację mojej Róży? Kilka lat temu kupiłem Ją, była to miniaturka. Pięknie kwitła, wypuszczając masę kwiatów. Urosła dość wysoka, na jakiś metr. Kwiaty źle znosiły deszczowe dni, wtedy zagniwały i dopadała je Szara Pleśń. Nie wiem jednak czy po Zimie coś po niej zostanie, bo już Jesienią kiepsko wyglądała, dlatego szukam Jej nazwy aby móc Ją na Wiosnę kupić. Szukałem kiedyś, jaka to odmiana w internecie, ale niestety nic nie znalazłem. Może Ktoś z Was wie?

Pozdrowienia
Jesienią składałem u Choduna zamówienie, miała być nostalgia a jest coś takiego...
wie ktoś co to za odmiana?

- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Proponuje przesłać to zdjęcie do rosarium Pan Adam odpowie a przy okazji może uwzgledni reklamacje zamówienia
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Annes - jak kupowałaś róże u RĆ - to reklamuj- to poważna firma i uznają reklamacje - jesienią dostaniesz nowe sadzonki - moje też nie odbiły wiosna i mam obiecane we wrześniu