Leśny ogród Moni68 cz.7
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
Monisiu to białe (Eisprinzessin) jest cudowne gdzie to można kupić....
wykopię coś chyba ale miejsce na to znajdę 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Isiu, w moim ogrodniczym
Mówiłam Ci, że mają spory wybór 
- martaw
- 200p

- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
Pięknie.... Zachorowałam na białe/kremowe tulipany
. Do tej pory nie mogłam się zdecydować na kolor, a teraz już wiem, bo te u Ciebie wyglądają pięknie, rozjaśniając cieniste zakątki!
Moniko, przeczytałam u Dali, ze zastanawiasz się nad złotlinem. Wprawdzie nie mam go (jeszcze) u siebie, ale na naszym leśnym osiedlu jest go wyjątkowo sporo, nawet mnie to kiedyś zaskoczyło. Rośnie sobie często za płotem, więc pewnie mało doglądany. Może kwaśna gleba mu nie straszna? Zdjęcia ze spaceru:

Moniko, przeczytałam u Dali, ze zastanawiasz się nad złotlinem. Wprawdzie nie mam go (jeszcze) u siebie, ale na naszym leśnym osiedlu jest go wyjątkowo sporo, nawet mnie to kiedyś zaskoczyło. Rośnie sobie często za płotem, więc pewnie mało doglądany. Może kwaśna gleba mu nie straszna? Zdjęcia ze spaceru:

Pozdrawiam, Marta
Moniu no u Ciebie pięknie wyglądają Rh nawet nie widać że padał na nich deszcz.U nas pada prawie od 3 tygodni raz mocniej raz słabiej ale pada.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko....pozwolisz że i ja nacieszę oczy twoimi cudownymi RH.
Nie ma nic piękniejszego jak ich cudowne kwiaty. Szkoda że nie mogę poczuć ich zapachu. U mnie nie za wesoło. Także zalało mi działeczkę i most przez który przejeżdżam, a teraz zalewa miasto
. Dziś ma być ta najgorsza noc...fala kulminacyjna. Trudno powiedzieć kiedy zobaczę swoją działeczkę. 
-
Monia68

Marto, jest mi bardzo miło, że zechciałaś wkleić dla ,mnie te zdjęcia, dziękuję
Rzeczywiście wynika z nich, że w lesie sobie poradzi. Elizabetka zaproponowała mi sadzonkę, a nie chciałabym jej zmarnować.
Jasne pastelowe barwy są nieodzowne w takim ogrodzie. M co prawda woli ciemne i zdecydowane, więc jakoś sie uzupełniamy
Danusiu, u mnie padało krótko, ale intensywnie. Kwiaty niektórych rh nadawały się tylko do wyłamania
Na szczęście reszta radzi sobie dobrze, oby nie zaczęło znowu lać!!
Zeniu, zapraszam
Mam nadzieję, że fala kulminacyjna nie wyrządzi żadnych szkód i już niebawem będziesz mogła cieszyć się swoją działką 
Rzeczywiście wynika z nich, że w lesie sobie poradzi. Elizabetka zaproponowała mi sadzonkę, a nie chciałabym jej zmarnować.
Jasne pastelowe barwy są nieodzowne w takim ogrodzie. M co prawda woli ciemne i zdecydowane, więc jakoś sie uzupełniamy
Danusiu, u mnie padało krótko, ale intensywnie. Kwiaty niektórych rh nadawały się tylko do wyłamania
Zeniu, zapraszam
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Pięknie wyglądają Twoje rododendrony, wcale nie widać na nich deszczu.
Podobają mi się te, z jasnymi kwiatami, one tak dobrze komponują się z Twoim leśnym ogrodem
Złotlin jest piękny, ale w mroźne zimy przemarza, choć potem bardzo łatwo odbija,
to po takiej zimie słabo kwitnie. W półcieniu dobrze się czuje, możesz posadzić na próbę,
dodatkową zaletą jest piękny zielony kolor pędów złotlinu - zimą też
Podobają mi się te, z jasnymi kwiatami, one tak dobrze komponują się z Twoim leśnym ogrodem
Złotlin jest piękny, ale w mroźne zimy przemarza, choć potem bardzo łatwo odbija,
to po takiej zimie słabo kwitnie. W półcieniu dobrze się czuje, możesz posadzić na próbę,
dodatkową zaletą jest piękny zielony kolor pędów złotlinu - zimą też
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
Monia68

Elu, bardzo dziękuję
To dla mnie cenne informacje.
Lubię wieczorne oświetlenie ogrodu- jasne plamy rh widać z daleka
Lubię wieczorne oświetlenie ogrodu- jasne plamy rh widać z daleka
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Tak Moniko, Twoim rh pogoda służy, kwitną bajecznie, oby jak najdłużej, żeby mogły cieszyć oczy nas odwiedzających Twój przepiękny ogród. Mam nadzieję że i moje pokażą pełnię swej krasy, przynajmniej te które jeszcze się w pełni nie rozwinęły
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
Moniko, chyba w tym roku nie przyjdzie mi się cieszyć własnymi kwiatami rh więc będę zaglądał często do Twojego ogrodu napatrzyć się na nie do syta.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ale różaneczniki masz przepiekne a to już dla mnie wyższa szkoła jazdy. Jeszcze raz sorrki za pomyłkę 
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
Monia68

Tomku, oby nam wszystkim dopisywała pogoda!! Zima długa, wiosna brzydka...jakie niespodzianki jeszcze nam niesie??
Romku, zapraszam serdecznie
Widziałam Twoje deszczowe zdjęcia... hosty cudne, oby sobie poradziły i inne piękności z Twojej bogatej kolekcji!!
Romku, zapraszam serdecznie
-
Monia68

Zytuś, to rh. Belkanto.
Zmartwiłaś mnie tą informacją
O której spodziewasz się być w domu?
Zmartwiłaś mnie tą informacją
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cóż ja mogę dodać widząc Twoje rh. Mogę tylko zgodzić się z przedmówcami - one mają tam u Ciebie jak u Pana Boga za piecem.Liście zdrowe, do tego podłoże typowo leśne,światło rozproszone.Sama natura. Podobno dobrze jest dać w dołek dla rh. trochę ziemi z lasu sosnowego, jest tam mnóstwo odpowiednich grzybów itp. Nie praktykowałam,więc nie wiem - ale widząc jak u Ciebie rosną- to coś w tym jest
Te pastelowe to chyba będą śnić mi sie po nocach, dopóki nie kupię chociaż trochę podobnych.
Miłej nocy.
Pozdrawiam.
Te pastelowe to chyba będą śnić mi sie po nocach, dopóki nie kupię chociaż trochę podobnych.
Pozdrawiam.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...