Patryk, miło, że podobają Ci się moje roślinki, co do szałwii... to ona jest byliną... nie ma opcji żeby przemarzła... może roślina którą masz to nie szałwia, albo inna szałwia... podobna jest szałwia omączona-ona jest jednoroczna.
Tess, dzięki...to że kolorowo to nie wiem czy plus

Zalana jako taka nie byłam... po prostu tył ogrodu mam lekko obniżony i obfite deszcze spowodowały że stała kilka dni woda...
Agato, z goździkami nic specjalnego nie robię... rosną sobie na słoneczku i zasilane są jak wszystko uniwersalnym nawozem na wiosnę...
Monia, uwierz, nie ma w nic nic zachwycającego... a z tymi fotkami nie wyrabiam się, za duże mam zaległości... niby już wakacje a jakoś znów na nic nie mam czasu
Grześ bardzo się ciesze

one bardzo szybko się rozrastają, bardzo je lubię
Wiesiu, dziękuję :)Ten bodziszek jest spory, tzn na szerokość się nie rozrasta bo wszystkie liście i kwiaty wyrastają z jednego miejsca, ale ma masę kwiatów na dość długich łodyżkach więc trzeba go trochę podwiązywać.. u mnie rośnie przy pniu także prezentuje się pięknie.. i cały czas kwitnie i jeszcze ma bardzo dużo pąków... na prawdę wart jest uwagi
Halinko, miło, że zajrzałaś

dziękuję za pochwały... a co do porządeczku... gdybym teraz wam pokazała rabaty to przez zielsko kwiatów nie widać

ale wzięłam się za plewienie i od razu piękniej się robi
Dalo, tyle pochwał....dziękuję, ale mój ogródeczek nie zasługuje na taka dużą ich ilość ;) A z tymi zdjęciami... brak mi systematyczności i jakoś ostatnio rzadko przez komputerem siedzę ...
Jakoś nie mogę nadrobić zaległości z tymi zdjęciami by przejść do bardziej aktualnych... ale przyjemniej sobie poprzypominacie jak to było kilka tygodni temu ;) np. w taki piękny dzień jakim był 12 czerwiec
Tunbergia:
Czosnki olbrzymie... ale jakieś późniejsze... dopiero teraz po mału przekwitają i lawenda z tawułką:
Lepnica wschodnia... szkoda, że jest dwuletnia bo bardzo mi się spodobała i bodziszek:
Przetacznik łąkowy i na drugim zdjęciu rabatka-szałwie omszone, krwawnik wiązówkowaty i inne :
Przywrotnik i łubin siany rok temu... nie spodziewałam się, że tak szybko urośnie i zakwitnie...:
Dzwonek brzoskwiniolistny chyba i ubiorek jednoroczny:
Róża NN... o strasznej plamistości

i piwonie... jakieś nieudane zdjęcie, ale tyle robiłam im co roku zdjęć, że w tym poświeciłam im mniej uwagi...
Bardzo fajna trawka od Grzesia i ostróżka letnia: