Fredek- Pomidory i bazylia Fredkowej
- gajeczka
- 200p

- Od: 1 cze 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: pomidory i bazylia
Juda - dziękuję
Niestety w tym roku czasu mniej i gorzej się zapowiada.. Zobaczymy jak będzie. A skąd jesteś jeśli można wiedzieć? Bo ja okolice Dębicy, może gdzieś niedaleko 
-
emet
- 200p

- Od: 6 maja 2011, o 08:55
Bazylia ociekająca Acrobatem ma niepowtarzalny smak.
Pozdrawiam Emet
Pozdrawiam Emet
-
juda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
gajeczka
Ja jestem z okolic Jasła ale jestem pełna podziwu dopiero dzisiaj "odkryłam" Twój wątek i tak szybciutko przeleciałam ale w wolnej chwili dokładniej przejrzę
Ja jestem z okolic Jasła ale jestem pełna podziwu dopiero dzisiaj "odkryłam" Twój wątek i tak szybciutko przeleciałam ale w wolnej chwili dokładniej przejrzę
- bananowy_kot
- 200p

- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Fredek jakie piękne te Twoje pomidorki
jakie mają ładne kwiaty, niech rosną piękne i zdrowe 
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- bananowy_kot
- 200p

- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Fredek, a jaka to odmiana tych pomidorów?? 
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
w tym roku kupiłam 2 krzaczki czerwonych i 2 krzaczki żółtych...tak jak w poprzednich latach
po zeszłym roku i moim zachwycie nad żółtymi Yellow Pearshaped kupiłam takie same...mam nadzieję, że takie będą
a te chyba jednak są czerwone, bo na razie nie przypominają swym kształtem gruszek :wink
po zeszłym roku i moim zachwycie nad żółtymi Yellow Pearshaped kupiłam takie same...mam nadzieję, że takie będą
a te chyba jednak są czerwone, bo na razie nie przypominają swym kształtem gruszek :wink
Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
- psinka
- 100p

- Od: 22 mar 2012, o 14:43
Moje pomidorki mają do towarzystwa bazylię, pietruszkę i tymianek.
"Przyroda jest lekarzem dla wszelkich chorób." Hipokrates
Pozdrawiam Wiktoria
Pozdrawiam Wiktoria
a tak wygląda bazylia:

rośnie jak szalona, więc muszę zacząć korzystać z jej wspaniałych listków
a kilka dni temu dosiałam znowu bazylie cynamonową, zobaczymy co z tej partii wyrośnie...bo niestety z pierwszej ostała sie tylko jedna roślinka, która na dodatek bardzo wolno rośnie
podsyłam jeszcze kilka fotek małych jeszcze nieczerwieniących i nieżółknących pomidorków

rośnie jak szalona, więc muszę zacząć korzystać z jej wspaniałych listków
a kilka dni temu dosiałam znowu bazylie cynamonową, zobaczymy co z tej partii wyrośnie...bo niestety z pierwszej ostała sie tylko jedna roślinka, która na dodatek bardzo wolno rośnie
podsyłam jeszcze kilka fotek małych jeszcze nieczerwieniących i nieżółknących pomidorków

Fredek
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Fredek,
balkonowa uprawa super, na moim gąszcz stworzony przez mięty, powojniki, oregano i pomidory, ale te ostatnie jakoś słabo rosną
.
W tym roku chciałam mieć te pomidorki gruszkowe, ale jakoś nigdzie nie widziałam rozsad więc znów ich nie mam
balkonowa uprawa super, na moim gąszcz stworzony przez mięty, powojniki, oregano i pomidory, ale te ostatnie jakoś słabo rosną
W tym roku chciałam mieć te pomidorki gruszkowe, ale jakoś nigdzie nie widziałam rozsad więc znów ich nie mam
Joasia
U mnie w tym roku pomidory przechodzą same siebie!! tyle jeszcze małych pomidorków nigdy nie miałam na krzaczkach a i liście dają rade mimo deszczu i burz
Yoannak u mnie na ryneczku mam już takie stałe miejsce gdzie kupuję sadzonki, sprawdzone panie z doświadczeniem, które mają po kilka rodzajów...ale o te gruszkowe warto zabiegać, bo są piękne
Polecam ryneczki!!!
Yoannak u mnie na ryneczku mam już takie stałe miejsce gdzie kupuję sadzonki, sprawdzone panie z doświadczeniem, które mają po kilka rodzajów...ale o te gruszkowe warto zabiegać, bo są piękne
Polecam ryneczki!!!
Fredek
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
fredek, ale u mnie nie ma ryneczku, z resztą we Wrocławiu niestety większość została zlikwidowana, nie za bardzo nawet wiem gdzie szukać teraz, a te które kupiłam niestety gruszkowe nie są, ale też chyba nie miały być
, ale oczywiście będę się rozglądać w przyszłym roku
.
Joasia