W moim ogródeczku ... Halina 2010 /cz.5
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2010 /cz.5
Halinko, ale się ładnie wszystko u Ciebie rozwija!
Co chwila jakieś łepki cebulek wychodzą, będzie na co popatrzeć. Dużego masz derenia? U mnie ma dopiero 1,5m, dość słabo kwitnie, czekam na owoce i nic (na nalewkę
)
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Halinko! Piękna wiosna u Ciebie
Na pierwszym zdjęciu to chyba zimowity. Całkiem spore liście
A drugie to pustynniki. Super, że i cieszyniankę masz
Pięknie wygląda ożanka od Ciebie po zimie
Na pierwszym zdjęciu to chyba zimowity. Całkiem spore liście
A drugie to pustynniki. Super, że i cieszyniankę masz
Pięknie wygląda ożanka od Ciebie po zimie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko mam nadzieję, że już uczulenie schodzi i lepiej się czujesz. Zyczę Ci zdrówka
U Ciebie już taka piękna kolorowa wiosna, ja na swoje krokusiki już nie moge się doczekać, ciągle chodzę i oglądam pączuszki, czy przypadkiem już się nie otwierają

U Ciebie już taka piękna kolorowa wiosna, ja na swoje krokusiki już nie moge się doczekać, ciągle chodzę i oglądam pączuszki, czy przypadkiem już się nie otwierają
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka - paskudztwo
ta Twoja alergia , pogoń ją gdzieś... Śledzę wątek i także czekam aż ktoś odpowie na Twoje pytanie w sprawie formowania drzew , ja mam ochotę zrobić sobie z sosny takie fajne " powycinane" drzewko , ale to ponoć harówa niesamowita , a ja leniuch jestem
.. Może ktoś doradzi Halince? Pozdrawiam - Iza.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Ale wiosna. Liście tulipanów i kwiaty krokusów to to czego od dawna nam brakowało ;)
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO- piękne, różnorodne wiosenne roślinki.
Coś mi się wydaje , że za szybkie tempo przy pracy w ogrodzie sobie narzuciłaś i jesteś po prostu
przepracowana.
Ja jak się za dużo sforsuję, to także się zarzekam, że nic więcej nie kupię.
Coś mi się wydaje , że za szybkie tempo przy pracy w ogrodzie sobie narzuciłaś i jesteś po prostu
przepracowana.
Ja jak się za dużo sforsuję, to także się zarzekam, że nic więcej nie kupię.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Halinko przeczytałam posty dziewczyn odnośnie sadzenia gipsówki i wyciągnęłam swojego liliowca dzisiaj.
Już jest posadzony białym do góry
jednak pierwsza myśl najlepsza
Całe życie człowiek się uczy i głupi......
Dobrze, że zawsze znajdzie się ktoś kto wie co robić
.
Pozdrawiam.
Już jest posadzony białym do góry
Całe życie człowiek się uczy i głupi......
Dobrze, że zawsze znajdzie się ktoś kto wie co robić
Pozdrawiam.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Szybko wiosna zawitała do Ciebie na dobre. Ja jeszcze muszę poczekać kilka dni na krokusy.
Jak zobaczę rh w B. dam Ci znać, bo też będę polowała. W zeszłym roku widziałam, ale nie miałam gdzie posadzić
Współczuję alergii. Czy jesteś pod opieką alergologa i przyjmujesz stałe leki?
Jak zobaczę rh w B. dam Ci znać, bo też będę polowała. W zeszłym roku widziałam, ale nie miałam gdzie posadzić
Współczuję alergii. Czy jesteś pod opieką alergologa i przyjmujesz stałe leki?
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kochani, cały dzień spędziłam na działeczce, słoneczko pięknie grzało, a ja pracowałam - przekopałam cały warzywnik
W tamtym roku miał wymiary 5,50 na 8,00 metrów, a w tym roku 5,50 na 6,50 metra ... coś mi się zmniejszył na długość, hihihi ... rozrosły się maliny i poszerzyłam przejścia !!!
Jutro zaplanuję, gdzie co posadzić, uwzględniając przyjazne sąsiedztwo roślin, a w sobotę sianie marchwi, pietruszki i sadzenie cebulki dymki.
Osłonę ekologiczną warzywniaka - aksamitki i słoneczniki wysieję w kwietniu.
Jutro, jak mąż da radę, to pojedziemy na działkę, chociaż na chwilkę, żeby obłożyć drzewka owocowe, bo ... zajączki odwiedziły nasze drzewka iii poobgryzały znowu - smyki !!!
Dobrze, że miałam jeszcze jedno opakowanie tej maści, więc zabezpieczyłam obgryzione miejsca, ale, że już było późno i ciemno, a drzewka mokre, to nie mogliśmy obłożyć kartonami
Majeczko - majka300
dziękuję ślicznie
Geniu - majka300
dziękuję
Niestety nie wiem jaki mam pustynnik, ale Ola - aleksandra odważna wie, to nam zaraz pewnie powie
Geniu, jeszcze nie ukorzeniłam bukszpanu, w sobotę planuję to zrobić
Małgosiu - malgocha1960
jutro rano lecę do Biedronki !!!
Staram się być w Biedronce dziennie rano, ale nie zawsze mi to wychodzi, zwłaszcza, jak jadę z mężem na działkę
Aniu - Zielona_Ania
dziękuję
Mój dereń jadalny ma chyba z 4 - 5 m wys. (tak na oko), mam go piąty rok (chyba ?) ... ten czas tak szybko leci.
Mój dereń jadalny, co roku pęknie kwitnie, owoców też ma już trochę, ale one takie cierpkie są.
Aniu, na pewno doczekasz się owoców na naleweczkę
Jacku
dziękuję ślicznie
Cieszę się, że ożanka ładnie po zimie wygląda, widać dobrze jej u Ciebie.
Ciekawe jak pozostałe roślinki, czy się przyjęły.
Ja, jeszcze dokładnie nie popatrzyłam na roślinki od Ciebie, ale myślę, że będzie dobrze
W tamtym roku miał wymiary 5,50 na 8,00 metrów, a w tym roku 5,50 na 6,50 metra ... coś mi się zmniejszył na długość, hihihi ... rozrosły się maliny i poszerzyłam przejścia !!!
Jutro zaplanuję, gdzie co posadzić, uwzględniając przyjazne sąsiedztwo roślin, a w sobotę sianie marchwi, pietruszki i sadzenie cebulki dymki.
Osłonę ekologiczną warzywniaka - aksamitki i słoneczniki wysieję w kwietniu.
Jutro, jak mąż da radę, to pojedziemy na działkę, chociaż na chwilkę, żeby obłożyć drzewka owocowe, bo ... zajączki odwiedziły nasze drzewka iii poobgryzały znowu - smyki !!!
Dobrze, że miałam jeszcze jedno opakowanie tej maści, więc zabezpieczyłam obgryzione miejsca, ale, że już było późno i ciemno, a drzewka mokre, to nie mogliśmy obłożyć kartonami
Majeczko - majka300
Geniu - majka300
Niestety nie wiem jaki mam pustynnik, ale Ola - aleksandra odważna wie, to nam zaraz pewnie powie
Geniu, jeszcze nie ukorzeniłam bukszpanu, w sobotę planuję to zrobić
Małgosiu - malgocha1960
Staram się być w Biedronce dziennie rano, ale nie zawsze mi to wychodzi, zwłaszcza, jak jadę z mężem na działkę
Aniu - Zielona_Ania
Mój dereń jadalny ma chyba z 4 - 5 m wys. (tak na oko), mam go piąty rok (chyba ?) ... ten czas tak szybko leci.
Mój dereń jadalny, co roku pęknie kwitnie, owoców też ma już trochę, ale one takie cierpkie są.
Aniu, na pewno doczekasz się owoców na naleweczkę
Jacku
Cieszę się, że ożanka ładnie po zimie wygląda, widać dobrze jej u Ciebie.
Ciekawe jak pozostałe roślinki, czy się przyjęły.
Ja, jeszcze dokładnie nie popatrzyłam na roślinki od Ciebie, ale myślę, że będzie dobrze
- HalinaK

Agnieszko - AGNESS
dziękuję, z uczuleniem już dzisiaj dobrze
Tak, jak Ty wypatrujesz krokusików, tak ja ranników i śnieżyc
Agnieszko, rabarbar, iryski od Ciebie wypuściły już noski !!!
Izuniu - isek
dziękuję, ze zdrówkiem już w porządku
Ja, w tym roku chciałabym się wreszcie zabrać do formowania drzew, a ta czarna sosna już jest sporych wymiarów iii najwyższy czas coś z tym zrobić
Przemku - Priam
miło mi, dziękuje pięknie
Tajeczko
dziękuję
Marylko - maryla-56_56
dziękuję
Z tym sadzeniem roślinek, to ja, już nie jeden raz miałam problem
Cebulki, to układam boczkiem
Kiedyś cebulki mieczyków posadziłam do góry nogami, długo się męczyły, ale w końcu wystawiły noski i nawet zakwitły.
W tamtym roku, do góry nogami, posadziłam igłę kleopatry od Oli, ale coś mi to nie dawało spokoju, w nocy, przed zaśnięciem myślała, w końcu na drugi dzień rano zadzwoniłam do Oli iii biedne korzonki posadziłam tak jak trzeba
Tak, jak Ty wypatrujesz krokusików, tak ja ranników i śnieżyc
Agnieszko, rabarbar, iryski od Ciebie wypuściły już noski !!!
Izuniu - isek
Ja, w tym roku chciałabym się wreszcie zabrać do formowania drzew, a ta czarna sosna już jest sporych wymiarów iii najwyższy czas coś z tym zrobić
Przemku - Priam
Tajeczko
Marylko - maryla-56_56
Z tym sadzeniem roślinek, to ja, już nie jeden raz miałam problem
Cebulki, to układam boczkiem
Kiedyś cebulki mieczyków posadziłam do góry nogami, długo się męczyły, ale w końcu wystawiły noski i nawet zakwitły.
W tamtym roku, do góry nogami, posadziłam igłę kleopatry od Oli, ale coś mi to nie dawało spokoju, w nocy, przed zaśnięciem myślała, w końcu na drugi dzień rano zadzwoniłam do Oli iii biedne korzonki posadziłam tak jak trzeba
- HalinaK

Izuniu - tu.ja
dziękuję
Doczekasz się niedługo krokusików u siebie !!!
Ja, też, jak tylko będę wiedziała, że w Biedronce sprzedają Rh, to napiszę
Tak, jestem pod opieką alergologa, miałam robione testy i wyszło, że w dużym stopniu jestem uczulona na kurz i roztocza oraz w mniejszym stopniu na kawę, czekoladę, malinki ... , po przepisanie lekarstw chodzę do lekarza pierwszego kontaktu, bo wygodniej i szybko, a na wizytę do alergologa trzeba trochę poczekać.
Fotki krokusików z dnia dzisiejszego

I jakaś azalia japońska - chyba ?

I hebe, po zimie

Doczekasz się niedługo krokusików u siebie !!!
Ja, też, jak tylko będę wiedziała, że w Biedronce sprzedają Rh, to napiszę
Tak, jestem pod opieką alergologa, miałam robione testy i wyszło, że w dużym stopniu jestem uczulona na kurz i roztocza oraz w mniejszym stopniu na kawę, czekoladę, malinki ... , po przepisanie lekarstw chodzę do lekarza pierwszego kontaktu, bo wygodniej i szybko, a na wizytę do alergologa trzeba trochę poczekać.
Fotki krokusików z dnia dzisiejszego

I jakaś azalia japońska - chyba ?

I hebe, po zimie

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Hebe Ci zazdroszczę. Moje kwitły do póżnej jesieni i całkowicie zmarzły, niestety. A to takie ładne krzaczki
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Jakie cudne trzmiele na krokusach 
Naprawdę współczuje, nie dość że alergia na kurz, to jeszcze na kawę i czekoladę i maliny. Dobrze że jesteś pod opieką lekarza, bo nie leczone alergie są bardzo groźne.
Naprawdę współczuje, nie dość że alergia na kurz, to jeszcze na kawę i czekoladę i maliny. Dobrze że jesteś pod opieką lekarza, bo nie leczone alergie są bardzo groźne.
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Halinko ten pustynnik to w żółtym kolorze.Taki najzwyklejszy ale jak widać bezproblemowy.