Moje parapety.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje parapety.
Wszystkie storczyki,które mam kupuje w 99,99% w OBI.Wszystkie po przecenie,niekwitnące,(wyjątek - różowa cattleya,którą kupiłam kwitnącą),nawet nie wiem,jakie będą miały kolory,jak zakwitną.Po zakwitnięciu jeszcze bardziej mi się podobają bo są niespodzianką.Żadnym się zbytnio nie przemuję,bo albo sobie poradzi albo....jego miejsce zajmie inny.W OBI jest ten komfort,że można negocjować,z czym nie spotkałam się ani w Tesco,Castoramie ani Auchanie.Nawet jak były suche badyle,to sami wyrzucali ( odpowiedź z Castoramy).
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Grażynko za odpowiedź. Ja mam trochę daleko do OBI. Autobusem odpada, a nie zawsze jest kierowca do dyspozycji i czas, żeby się wybrać na "polowanie"

-

Moje Vandzie.Ta większa kupiona w ub.roku na Wystawie w Sosnowcu,mniejsza od Rafaela.Większa wypuściła pędzik we wrześniu,ale może noce były dla niej juz zazimne i go zrzuciła.U mnie jeszcze nie kwitła,nawet nie wiem,jaki będzie miała kolor.
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Grażynko, a do którego Obi jeździsz, bo ja jak już jadę to do Bytomia, ale mam tam trochę za daleko, a jak się już wybiorę to przeważnie nic nie ma, teraz jak byłam w sobotę to były tylko przecenione sabotki po 27 zł, chciałam żeby jeszcze przecenili ale nie wykazali chęci.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
-
Renatko,jeżdżę właśnie do Bytomia.Oprócz stanowisk storczykowych wypatruję półek z przecenionymi kwiatami.Między nimi bywają nieraz stłoczone storczyki.Poza tym dość czasu spędzam właśnie przy tych kwitnących storczykach,bo jak się dobrze przyjrzysz,to wyciągniesz coś,co się nadaje do przeceny.Kupiłam przed świętami bardzo dorodne dendrobium ( oczywiście po kwitnieniu) za 12 zł.Biorę doniczkę ze storczykiem i lecę do lady,czy może być przeceniony.Najczęściej go panienka poogląda,sprawdza cenę i odpowiada,czy nadaje się do przeceny i o ile.Jeżeli na półkach z przecenionymi kwiatami jest już cena przecenionego storczyka,to już jej niżej dadzą ( sprawdzone!).
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Grażynko, dzięki za szybką odpowiedź, szkoda że mam daleko do tego OBI, bo gdyby było bliżej to pewnie bywałabym częściej i coś upolowała, szczególnie zależy mi na katlejkach, chcę zobaczyć czy by im u mnie pasowało.
Grażynko, w takim razie życzę Ci udanych łowów, bo te złowione do tej pory są rewelacyjne.
Pozdrowionka :P
Grażynko, w takim razie życzę Ci udanych łowów, bo te złowione do tej pory są rewelacyjne.
Pozdrowionka :P
-
Renatko,katlejaste spotykałam w OBI w okolicach maj - czerwiec.Wtedy są kwitnące.Jedną cattleykę niekwitnącą kupiłam w ub.roku w marcu na wystawie w Sosnowcu,ale mi jeszcze nie kwitła.Produkuje nowe przyrosty więc moze się doczekam.
-
Aktualne kwitnienie phalenopsis hybryda.Nie jest tak piękne jak kilka postów wyżej,dlatego po kwitnieniu obetnę go nad 3 kolankiem,niech odpocznie i później zakwitnie tak pięknie,jak poprzednio.

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Ładne kwitnienie, nie narzekaj

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Jest prześliczny, niby zwykła hybryda, a taka cudna.
-
To mnie pocieszyłyście,dziękuje 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ładne wandzie na pewno niedługo będziesz się cieszyła ich kwiatami
a hybryda takie delikatne kwiatki ma śliczna jest

-
Ubiegłoroczne kwitnienie phalenopsis hybryda.Jako jedyny kupionu w Castoramie,pierwszy z brzegu bo było ich kilkanaście przecenionych.Miał piękne zdrowe liście i korzenie dlatego go kupiłam.Po pewnym czasie pokazał swoje piękno.

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jest naprawdę piękny pasiasty jak zebra 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31