Mój ogród na wsi
Re: Mój ogród na wsi
Wpadaj Wiosenko , wpadaj zapraszam
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
A dzięki Marzenko ! staram się, staram się 
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Ja sama mam działkę, wolę więc zajrzeć na wieś
Tu mi się podoba
Mróz już dotarł, do Ciebie też

Tu mi się podoba
Mróz już dotarł, do Ciebie też
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Aniu piękne dalie ja też mam kilka sztuk ale mamproblem z ich przechowaniem jak to na blokach piwnice ciepłe ale jakoś żyją pozdrawiam
Marylko! Mróz juz dotarł i wczoraj czyli w niedzielę wieczorem posypało trochę śniegiem.Na wsi zrobilo się świątecznie .Pdoba mi sie na wsi zimą.Od razu poczułam swięta , bo do tej pory jakoś tego nie czułam.
Na forum zaglądam sporadycznie i tylko w pracy , bo wiadomo gorączka przedświąteczna.Zjeżdżają dzieci więc roboty tyle, że nie przerobisz.

Na forum zaglądam sporadycznie i tylko w pracy , bo wiadomo gorączka przedświąteczna.Zjeżdżają dzieci więc roboty tyle, że nie przerobisz.
Halinko ! Ja też przechowuję w blokowej piwnicy te które rosną na działce miejskiej .Natomiast wiejskie w piwnicy na wsi.Zobaczę tylko czy myszy się do nich nie dobiorą, no niech tylko spróbują to je wszystkie wytruję.

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu w Nowym Roku!
Czytałam,że masz ochotę juz coś posiać itd .... czyli powoli budzisz się " z zimowego snu"
Aniu jeszcze za wcześnie - spójrz w kalendarz.
Mam pytanko do Ciebie - te cebulki LIRIOPE MUSCARI od Ciebie pięknie sie zadomowiły przed zimą ale zbytnio ich nie przykrywałam bo jest napisane ,że częściowo zimozielone.
Teraz gdzieś czytałam,ze potrafią wymarzać więc należy je dość dokładnie zabezpieczyć - jak sie ma sprawa u Ciebie ?
Pozdrawiam
Czytałam,że masz ochotę juz coś posiać itd .... czyli powoli budzisz się " z zimowego snu"
Aniu jeszcze za wcześnie - spójrz w kalendarz.
Mam pytanko do Ciebie - te cebulki LIRIOPE MUSCARI od Ciebie pięknie sie zadomowiły przed zimą ale zbytnio ich nie przykrywałam bo jest napisane ,że częściowo zimozielone.
Teraz gdzieś czytałam,ze potrafią wymarzać więc należy je dość dokładnie zabezpieczyć - jak sie ma sprawa u Ciebie ?
Pozdrawiam
Krysiu! Liriope rośnie jak chwast , więc nie martw się o nie. Ja nigdy nie przykrywam a mam je kilka lat i nigdy nic im złego się nie stało.A wiosna to mi się już marzy myślałam , by coś posiać żeby ją przyśpieszyć , ale rozsądek podpowiedział -poczekaj babo .Więc wstrzymałam się z bólami .Ale za to oglądam rośliny na allegro i jak na nie popatrzę to robi mi się weselej na duszy.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu!
Ja też już chodzę / M/ za nasionami ale na siew jeszcze za wcześnie.
Kupił mi już ostróżki i pierwiosnki, co trzy lata je odmładzam.
Jest jeszcze mało nowych nasion.
Miłego wieczoru

Ja też już chodzę / M/ za nasionami ale na siew jeszcze za wcześnie.
Kupił mi już ostróżki i pierwiosnki, co trzy lata je odmładzam.
Jest jeszcze mało nowych nasion.
Miłego wieczoru
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
goryczka143 faktycznie mało nasionek ale to jeden dostawca sie pospieszył ... reszta śpi jeszcze.
Ja prawie schodzę z tych jednorocznych ale zawsze na coś człowiek sie skusi.
Aniu właśnie takie rośliny lubię - mają sobie dawać w naszym klimacie radę bez naszej pomocy.
Do sezonu aż tak mi się nie spieszy bo mam inne tez ciekawe zajęcia, na które latem brak czasu a swoja miłość do roślin przekazuje aż w nadmiarze swemu towarzystwu parapetowemu. Mąż się śmieje i mówi, że "zagłaszczę ich na śmierć"
Ja prawie schodzę z tych jednorocznych ale zawsze na coś człowiek sie skusi.
Aniu właśnie takie rośliny lubię - mają sobie dawać w naszym klimacie radę bez naszej pomocy.
Do sezonu aż tak mi się nie spieszy bo mam inne tez ciekawe zajęcia, na które latem brak czasu a swoja miłość do roślin przekazuje aż w nadmiarze swemu towarzystwu parapetowemu. Mąż się śmieje i mówi, że "zagłaszczę ich na śmierć"
Krysiu! Też lubię byliny, ale troszkę sadzę jednorocznych , by zapełnić puste miejsca po przekwitniętych cebulowych.A wiosnę to mam jak siedzę na allegro , już nawet zamówiłam kilka piwonii, bo nie mogłam się oprzeć
, nie dużo bo tylko za 150 zł.Nadmieniam , że już i tak w 2009 posadziłam z 6 odmian łącznie z żółtą i delikatną .Ciekawe tylko kiedy zakwitną.Stare karpy, których jest z 15 pięknie kwitną i nie sprawiają żadnych kłopotów. Obfitość ich kwitnienia i bezproblemowość to cechy , które sprawiły, że je kocham i dokupuję, bo nie potrafię się oprzeć.

Goryczko !
Jeszcze się nie rozglądałam za nasionami, ale wkrótce zacznę .Co roku obiecuję sobie, że już nic nie będę kupowała , ale sama siebie okłamuję.No cóż moja słabość do kwiatków jak większości z nas jest silniejsza niż przyrzeczenie. Mogę sobie nie kupić ciucha , ale z ogrodniczego jak coś jest ciekawego nie wyjdę na pusto.
Jeszcze się nie rozglądałam za nasionami, ale wkrótce zacznę .Co roku obiecuję sobie, że już nic nie będę kupowała , ale sama siebie okłamuję.No cóż moja słabość do kwiatków jak większości z nas jest silniejsza niż przyrzeczenie. Mogę sobie nie kupić ciucha , ale z ogrodniczego jak coś jest ciekawego nie wyjdę na pusto.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27