Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś, ja siedze w pracy, ale dziś do dentysty jadę, a najchętniej pognałabym prosto do domu i pod kocykdala pisze:Aniu, dzięki - psinka śliczna i tak ładnie wygląda na tle Twoich roślinek.
Moje pieski dzisiaj strajkują i nie siusiają, a co będą mokły.
Leje cały czas okrutnie, był nawet moment, że wyłączył się prąd i tak siedziałam sama w domu i trzęsłam portkami ze strachu, bo jeszcze grzmiało do kompletu...

Jolu, mogę pozbierać nasionka dla Ciebie

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu. Piękna psiczka. Nie pamiętałam, że masz takiego fajnego goldenka. Jak Ci zazdroszczę ogródka przy domku. Chociaż możesz pooglądać kwiatki pomiędzy strugami deszczu lejącego się z nieba, a ja nie byłam na działce już od pięciu dni gdyż stale pada.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka
Cześc Krysiu, powiem Ci że dziś nawet nosa nie wystawię na zewnątrz, wczoraj udało mi się wyskoczyć między jednym deszcze a drugim...ada.kj pisze:Aniu. Piękna psiczka. Nie pamiętałam, że masz takiego fajnego goldenka. Jak Ci zazdroszczę ogródka przy domku. Chociaż możesz pooglądać kwiatki pomiędzy strugami deszczu lejącego się z nieba, a ja nie byłam na działce już od pięciu dni gdyż stale pada.

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aniu,a u mnie dziś zapowiadali burze i deszcze a jest piękne słonko i cieplutko....chociaż coś tak wisi w powietrzu
....pewnie wieczorem bombnie jakaś woda z nieba
Aniu, o nasionkach orlika cały czas pamiętam....jak tylko będą się nadawały do zbioru, zaraz wysyłam
Miłego popołudnia.....i słonka

Aniu, o nasionkach orlika cały czas pamiętam....jak tylko będą się nadawały do zbioru, zaraz wysyłam

Miłego popołudnia.....i słonka

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ania Kropelka
- Ania Kropelka
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
To ja teżAnia Kropelka pisze:Jolu, więc pozbieram, tylko muszę się dowiedzieć kiedy sie je zbiera........JolantaGraj pisze:ANIU ,będę bardzo wdzięczna za nasionka te pełnej ,różowej ostróżki .

Ostróżka po przekwitnięciu tworzy podobne nasienniki do orlików, naparstnic... i jak tylko wyschną, to trzeba uważać, bo przy najmniejszym potrząśnięciu wysypuje się z nich masa mikroskopijnych nasionek

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj Anusia
U mnie będzie padać koło 15
, bo zawsze tak jest, kiedy zaczynam zbierać się do domu .Wczoraj poszłam o 15.30 i zaczęło mruczeć a jak dojeżdżałam do domu, to pioruny strzelały w każdą stronę a wycieraczki nie nadążały zbierać wodospadu wody z szyb:). Samochody stawały na poboczach, bo było zero widoczności .Dzisiaj na razie tylko płacze momentami, ale to pewnie jak przysłowie mówi " cisza przed burzą " Mam już dość mokra ale boję się, że po tych deszczach przyjdą takie upały, że znowu nie będziemy mogli się pozbierać 
U mnie będzie padać koło 15

- Ania Kropelka
o dobrze wiedzieć,mag pisze:To ja teżAnia Kropelka pisze:Jolu, więc pozbieram, tylko muszę się dowiedzieć kiedy sie je zbiera........JolantaGraj pisze:ANIU ,będę bardzo wdzięczna za nasionka te pełnej ,różowej ostróżki .poproszę, jeśli można
![]()
Ostróżka po przekwitnięciu tworzy podobne nasienniki do orlików, naparstnic... i jak tylko wyschną, to trzeba uważać, bo przy najmniejszym potrząśnięciu wysypuje się z nich masa mikroskopijnych nasionek
Madziu oczywiście że pozbieram, ta ostróżka spora jest, wiec dla wszystkich zainteresowanych wystarczy

- Ania Kropelka
Witaj Iwonko, u mnie też od rana leje, wprawdzie mniej niż wczoraj, ale zaczyna się już robić nieciekawie, zaczynają sie podtopienia w regionieiwonaxp pisze:Witaj Anusia
U mnie będzie padać koło 15, bo zawsze tak jest, kiedy zaczynam zbierać się do domu .Wczoraj poszłam o 15.30 i zaczęło mruczeć a jak dojeżdżałam do domu, to pioruny strzelały w każdą stronę a wycieraczki nie nadążały zbierać wodospadu wody z szyb:). Samochody stawały na poboczach, bo było zero widoczności .Dzisiaj na razie tylko płacze momentami, ale to pewnie jak przysłowie mówi " cisza przed burzą " Mam już dość mokra ale boję się, że po tych deszczach przyjdą takie upały, że znowu nie będziemy mogli się pozbierać