Zofijkowe kaktusy
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zofijkowe kaktusy
Śliczne Kasiu
To na drugim zdjęciu najbardziej mi się podoba 
-
Grzdyl
Widzę, że masz również wspaniałe agawy. Czy ta na przedostatnim zdjęciu to Agave ferdinandi-regis? Jak długo już ją masz, gdyż z tego co wiem, rośnie ona bardzo wolno a Twoja wydaje się już dosyć spora?
- aga128
- 50p

- Od: 21 paź 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nieszczęścia innych są nam obojętne, chyba że sprawiają nam przyjemność.
- eba
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Jaka wielka haworthia od koleżanki

Z tego co wiem, to ta z przedostatniego zdjęcia to Agave victoriae-reginae... przynajmniej pod taką nazwą ją kupiłam. Gdy ją kupowałam mieściła się w doniczce o średnicy może 8 cm... od tego czasu znacznie urosła, nie wiem czym to jest spowodowane, ale chyba letnie słonko pobudza do wzrostu nawet największe uparciuchyGrzdyl pisze:Widzę, że masz również wspaniałe agawy. Czy ta na przedostatnim zdjęciu to Agave ferdinandi-regis? Jak długo już ją masz, gdyż z tego co wiem, rośnie ona bardzo wolno a Twoja wydaje się już dosyć spora?
kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia
a oto moja mała kompozycja... ( natchniona zdjęciami ogródka kaktusowego jednej z forumowiczek postanowilam i ja spróbować stworzyć coś podobnego
)

kochajmy zielone 
pare fotek na odświeżenie tematu

niby zimno i już dawno powinny spać, a jednak wciąż chce im się kwitnąć

niby zimno i już dawno powinny spać, a jednak wciąż chce im się kwitnąć
kochajmy zielone 
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Faucaria tigrina (?) - bardzo ładnie zakwitła żółtym kolorem, chyba ma ciepło i bardzo jasne stanowisko ?Zofijka pisze: niby zimno i już dawno powinny spać, a jednak wciąż chce im się kwitnąć :
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
jasne stanowisko ma owszem, ale temperatura jest przeróżna - waha się od 15*C do 20*C (niestety warunki mieszkalne nie pozwalają mi na znalezienie odpowiedniego kącika do zimowaniaAkwelan_2009 pisze:Faucaria tigrina (?) - bardzo ładnie zakwitła żółtym kolorem, chyba ma ciepło i bardzo jasne stanowisko ?Zofijka pisze: niby zimno i już dawno powinny spać, a jednak wciąż chce im się kwitnąć :
kochajmy zielone 
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
To tak jak u mnie...
-
Mirabilis

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Zazdroszczę kwitnącej faukarii. Warunki niby takie same, ale moja miała chyba osiołka w rodzinie. Za nic nie chce pokazać kwiatka. 
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Cierpliwości, pomaleńku pokaże na co stać Twoją faukarię. Na fotce na której pokazałaś swoją faukarię widać, że rośnie ona w sąsiedztwie haworsji, gasterii i adromischusa. Proponuję przesadzić do oddzielnej doniczki w bardzo luźne podłoże - na pewno odwdzięczy się pięknymi kwiatuszkami.Mirabilis pisze:Zazdroszczę kwitnącej faukarii. Warunki niby takie same, ale moja miała chyba osiołka w rodzinie. Za nic nie chce pokazać kwiatka.
Pozdrawiam.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
-
Mirabilis

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Akwelan_2009 pisze:Cierpliwości, pomaleńku pokaże na co stać Twoją faukarię. Na fotce na której pokazałaś swoją faukarię widać, że rośnie ona w sąsiedztwie haworsji, gasterii i adromischusa. Proponuję przesadzić do oddzielnej doniczki w bardzo luźne podłoże - na pewno odwdzięczy się pięknymi kwiatuszkami.Mirabilis pisze:Zazdroszczę kwitnącej faukarii. Warunki niby takie same, ale moja miała chyba osiołka w rodzinie. Za nic nie chce pokazać kwiatka.
Pozdrawiam.
No to na wiosnę czekają mnie wykopki. Dziękuję za radę.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Witam Was wszystkich serdecznie po mojej długiej i niestety nie najprzyjemniejszej przerwie... Nie było mnie już tu jakiś czas, problemy ze zdrowiem wzięły górę i niestety musiałam swoje odchorować. Powoli wracam do siebie i do swojej ( w sumie Naszej wspólnej
) pasji
.
Pamiętam, że są osoby, którym obiecałam co nieco skubnąć ze swojej kolekcji - proszę odezwijcie się na pw, a mój M. zawita na pocztę i wszystko ładnie powysyła
.

Pamiętam, że są osoby, którym obiecałam co nieco skubnąć ze swojej kolekcji - proszę odezwijcie się na pw, a mój M. zawita na pocztę i wszystko ładnie powysyła

kochajmy zielone