Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku to całe szczęście że szczęśliwie dotarłeś do domu ;:168
U mnie tez cały dzień było słonecznie a pod wieczór zaczęła się burza z wichurą :roll:

Jacku piękne zdjęcia pokazałeś, masz ciekawe i piękne roślinki a ten słonecznik wierzbolistny pięknie Ci wyszedł na tle nieba ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

e-genia pisze:Jacku to oczywiście że chcę tego o bordowych liściach no i o białych kwiatkach też .
No i cieszę się że paczuszka dotarła , muszę być bardziej uważna jak wysyłam przesyłki
Genia
Geniu, rozchodniki wielkie masz zaklepane. Na 'Frosty Morn' trzeba będzie poczekać, bo nie ma jeszcze odrostów.
Najważniejsze, że paczka dotarła, z czego się bardzo cieszę :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:
Jacek P.... pisze:Witaj Agness :!:
Może i dla Ciebie znajdzie się kawałeczek rozchodnika 'Atropurpureum' :) A Twój zielonolistny ma bordowe kwiatki :?: Musi być ciekawy. Byłbym zainteresowany, bo mam tylko z różowymi kwiatami i białymi
Jacku ja mam z różowymi i bordowymi, zdjęć z różowymi niestety nie zrobiłam, ale zaraz wkleję u siebie zdjęcie zeszłoroczne z bordowymi kwiatami.
Agnieszko, zaraz zajrzę do Ciebie :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Jacku to całe szczęście że szczęśliwie dotarłeś do domu ;:168
U mnie tez cały dzień było słonecznie a pod wieczór zaczęła się burza z wichurą :roll:

Jacku piękne zdjęcia pokazałeś, masz ciekawe i piękne roślinki a ten słonecznik wierzbolistny pięknie Ci wyszedł na tle nieba ;:109
Dziękuję Jolu :) Czasem wpadnie mi jakiś pomysł na zdjęcie ale najczęściej pstrykam jak leci :)
Dopiero teraz uświadomiłem sobie że słonecznik wierzbolistny wyszedł na zdjęciu obok wierzby :)
A propos wierzb, aż się boję jutro wyjść oglądać, ile tym razem gałęzi spadło na mój ogród z tych kruchych drzew.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jacku :) Cały przyszły tydzień mam gości, odezwę się po ich wyjeździe :)
U mnie wczoraj też potwornie wiało, bałam się, że drzewa na dom polecą... Na szczęście nie ma szkód.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku :D
Wreszcie nadrobiłam zaległości jakie miałam w Twoim ogródku a muszę przyznać ,że jest co oglądać :D
Piękności z Afryki bardzo ładnie wkomponowujesz w całość ogródka , rozchodnik purpurowy pięknie już Ci kwitnie, cała reszta roślin cieszy oczy kolorami........miło się u Ciebie Jacku spaceruje :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :!: Wczorajsza nawałnica była okropna. Ale słyszałem, że w innych regionach Polski było jeszcze gorzej. Zaraz idę oglądać straty w ogródku.
Moniko
to dobrze, że nic poważnego się nie stało u Ciebie podczas burzy. U mnie też duże konary się nie połamały więc pewnie tylko drobne gałązki.
Co do spotkania - nie ma sprawy. Umówimy się na spokojnie :)
Cynthio
dziękuję za tyle miłych słów i spacer po moim ogrodzie :)
Afrykańskie rośliny czują się bardzo dobrze, niektóre to chyba jednoroczne albo wiosenne bo ślad po nich zaginął więc może się rozsieją. Teraz cieszą mnie zatrwian, delospermy i przypołudnik, bo najładniej się rozrastają i liczę na kwiaty :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku mam nadzieję, że ogródek nie ucierpiał po nocnej burzy :?: Zatrwian cudo- w przyszłym roku muszę sobie koniecznie wysiać :D
Czy widziałeś u mnie rozchodnika, i czy masz na niego ochotę :?: mogę Ci też podesłać Trojeść, jak znajdę sadzoneczke ponieważ pisałeś, że Twoja nie przetrwała zimy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Agnieszko :) Już odpowiedziałem i wstawiłem zdjęcie u Ciebie. Zatrwian też miałbym dla Ciebie, gdybyś chciała :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

hej Jacek... ależ zainteresowanie rozchodnikiem :lol: a to już jakoś się zgadamy jesienią i się powymieniamy znów ;)
I czy ja dobrze słyszę... ledwo co dostałeś a już chcesz się pozbywać niecierpka :lol: rozsiewa się ale łatwo się pieli i nie jest uciążliwy a bardzo ciekawy... przynajmniej dla mnie... :wink:
A nawałnica była... ja się zapłakałam rano... moje ogromne ze 4 metrowe słoneczniki po prostu leżały na ziemi... w daliach tornado... sporo się wyłamało... i ogólnie wszystko leżało... tak mi szkoda tych kwiatów... i zła jestem :evil:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Obrazek

Jacku....niesamowite jest to zdjęcie..... :shock: :shock: :shock:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :!: Dziś spokój po burzy i fajnie się pracowało w ogrodzie. Sporo wypieliłem zaległości, bo aż wstyd było patrzeć, a przy okazji poobserwowałem sobie dokładniej roślinki. Rosną u mnie w ogrodzie a często mało je znam, nie przyglądam im się uważnie, nie przytnę na czas. Ale to brak czasu. Dziś się trochę poprawiłem i niektóre rośliny odmłodniały - szałwia okręgowa, nachyłki i inne.
Alu, chętnie się znów z Tobą spotkam i powymieniam roślinkami.
Burza u mnie wielkich strat nie poczyniła - parę złamanych gałązek, czy pokładzionych roślin, które obwiązałem. Najbardziej kładą się dalie i co chwilę je wiążę. Cóż, taki ich urok.
Za to niecierpki hiszpańskie stoją sztywno na swoich grubych łodygach. Nie pozbędę się ich całkowicie, jak się rozsieją, tylko wyrwę nadmiar. U mnie mają jak w raju - żyzna ziemia, brak konkurencji więc zajęłyby cały pusty jak dotąd obszar :)
Grażynko
dziękuję, to zwykły koper :) Rośnie u mnie wszędzie.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku to cieszę się że udało Ci się nadrobić zaległości ogrodowe :lol:

Mówisz że wierzba to kruche drzewo :roll: i masz rację u mnie cały ogród był w jej gałęziach po wczorajszej burzy :?
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jacku-heheheheh-wiem że koper- w końcu baba ze wsi jestem Obrazek
ale zdj -profesjonalne :!:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to czyli umiesz doić krowę ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”