Mój E. subdenudata jest podobnej wielkości i żyję nadzieją, że zakwitnie u mnie. Mam go od jesieni, zimowałam, ale efektów na razie nie widzę!
Kaktusy OnArt'a
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusy OnArt'a
Świetny! I na pewno pachnie, prawda? Serdeczne gratulacje! Obyśmy i my, pozostali forumowicze, mogli pochwalić się takimi cudnymi kwiatami 
Mój E. subdenudata jest podobnej wielkości i żyję nadzieją, że zakwitnie u mnie. Mam go od jesieni, zimowałam, ale efektów na razie nie widzę!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudny! Taka koszmarna pogoda a ty w domu masz takie słoneczko 
No faktycznie pogoda koszmar, u nas dopiero wczoraj przestało padaćkatrina26 pisze:Cudny! Taka koszmarna pogoda a ty w domu masz takie słoneczko
Oczywiście że tak, jakoś tak troszkę cytrusowoBaryczka pisze:I na pewno pachnie, prawda?
- martimk
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 20 maja 2010, o 11:00
Jak Ty to robisz, że te cudeńka są takie piękne?
Podziwiam je i podziwiam i napatrzeć się nie mogę
Podziwiam je i podziwiam i napatrzeć się nie mogę
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Moja Echinopsis jak na razie nie wykazuje chęci do kwitnienia, ale za to Twojej kwiatuch jest przepiękny. 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kwiat cudowny, zawsze mnie dziwi, ile taka niepozorna roślina ma siły, aby wystrzelić taaaaaakim kwiatem ;)
U mnie, podobnie jak u Kati - też echinopsisy tego roku kapryszą.
U mnie, podobnie jak u Kati - też echinopsisy tego roku kapryszą.
-
ana777
- 200p

- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kwiat Echino. piękny!! A jaki wielki! Świetnie wygląda na tle kaktusa - kaktus wydaje się taki maleńki przy nim!!
Gratuluję kwitnienia mimo takiej beznadziejnej pogody!! Kaktusik wiedział jak Ci "osłonecznić" dni
Gratuluję kwitnienia mimo takiej beznadziejnej pogody!! Kaktusik wiedział jak Ci "osłonecznić" dni
Pozdrawiam, Ania.
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
No i sie doczekałeś, ładny nawet
Ja czekam na Echino, który miał zrzucić pąki po zmianie miejsca z LM na balkon, ale co sie okazało... pąk sie wydłuża! a drugi powiększa
Niestety w poniedziałek skończy się u mnie sielanka i nadejdą burze, gradobicie i Armagedon pogodowy 
- edytabv
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 30 maja 2010, o 22:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne te kaktusy
ja sama mam kilka, ale jeszcze mi nie kwitną. Nie wiem jak mam im w tym pomóc. Czy macie jakiś magiczny sposób, aby w końcu zakwitły ??
"Pamiętaj, że wszystko można zacząć od nowa. Jutro jest zawsze świeże i wolne od błędów"
Lucy Maud Montgomery
Lucy Maud Montgomery
Magii w tym za grosz nie maedytabv pisze: Czy macie jakiś magiczny sposób, aby w końcu zakwitły ??
Pozdrawiam
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Ależ ona ma piękne te kłaki
kwiatuszek też niczego sobie 
Kwiatki się skończyły więc pokażę zeszłoroczny wysiew (częściowo). Aylostery, Mediolobivie i Gymnocalycium (jakość nie najlepsza ale miało być jedynie poglądowo).