A ta złoć polna to obiekt mego pożądania...przylaszczki też miodzio
Ogród Ali -> alana cz.2
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No mistrzostwo świata ten wybuch wegetacji...jutro jadę na spacer do lasu
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Judi jak tam święta? ;)
Wybieraj się do lasu, bo wiosna w pełni
A złoć u nas rośnie "na prawo i lewo" w lasach, parkach, na polanach ;) Pięknie wyglądają takie złoto-żółte kobierce.
Ale teraz mam jeszcze coś lepszego, prawdziwy wawrzynek z lasu. Znalazłam sześć okazów w dwóch lasach.

I piątkowe zakupy:

Wybieraj się do lasu, bo wiosna w pełni
A złoć u nas rośnie "na prawo i lewo" w lasach, parkach, na polanach ;) Pięknie wyglądają takie złoto-żółte kobierce.
Ale teraz mam jeszcze coś lepszego, prawdziwy wawrzynek z lasu. Znalazłam sześć okazów w dwóch lasach.
I piątkowe zakupy:
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
No koleżanka tymi wawrzynkami mnie dobiła
Nigdy nie widziałam w naturze, a te które pokazujesz ta niesamowicie rozrośnięte egzemplarze!!
Szczerze mówiąc to nawet w sprzedaży nie widziałam krzaczorów wawrzynka. U KaRo widziałam nawet odmianę biało kwitnącą. A ja mam takiego wy....plujka mizerotę, który w miejscu stoi od roku
Święta-przepołowione, i dobrze..dłużej na szanownej bym nie usiedziała. Miało być tak ciepło..a dziś pochmurno, chłodno i cały dzień deszczem straszy..
Nigdy nie widziałam w naturze, a te które pokazujesz ta niesamowicie rozrośnięte egzemplarze!!
Szczerze mówiąc to nawet w sprzedaży nie widziałam krzaczorów wawrzynka. U KaRo widziałam nawet odmianę biało kwitnącą. A ja mam takiego wy....plujka mizerotę, który w miejscu stoi od roku
Święta-przepołowione, i dobrze..dłużej na szanownej bym nie usiedziała. Miało być tak ciepło..a dziś pochmurno, chłodno i cały dzień deszczem straszy..
serdecznie pozdrawiam, judyta.
- alana

Szczerze, też pierwszy raz spotkałam wawrzynki w lesie ;) Byłam w niezłym szoku, najpierw znalazłam ten mniejszy, wydałam okrzyk na pół lasu, dobrze, że leśniczego w leśniczówce nie było
Ale jak zobaczyłam w trakcie jazdy samochodem ten wielki okaz, to myślałam, że w biegu wyskoczę z samochodu
Tato musiał zawracać i zatrzymywać się. A jaki piekny zapach się rozchodził z tych kwiatków.
Judi, one potrzebują czasu na rozrośniecie, chyba, widziałaś jakiś czas temu Wiola pokazywała swojego kurdupla.
U nas pogoda dzisiaj była jak drut, ciepło, nawet momentami gorąco i słonecznie. Dawno takiej Niedzieli Wielkanocnej nie było.
Judi, one potrzebują czasu na rozrośniecie, chyba, widziałaś jakiś czas temu Wiola pokazywała swojego kurdupla.
U nas pogoda dzisiaj była jak drut, ciepło, nawet momentami gorąco i słonecznie. Dawno takiej Niedzieli Wielkanocnej nie było.
Pozdrawiam, Alicja
- alana

Gabi i dlatego juz od maleńkości uwielbiam wiosnę i kwiaty. Jak byłam mała mieszkaliśmy w poniemieckim pałacu, a co za tym idzie obok budynku był wspaniały park, jak ja podziwiałam w nim wiosnę, nie mogłam się doczekać jej i tych wszystkich kwiatów ;)Gabriela pisze:Ech...Alusia...Ty to masz piękne leśne widoki...![]()
Takie połacie pięknych kwiatów...
Madziu wyciągaj całą rodzinę do lasu, bo szkoda w domu siedzieć. Może też na jakąś perełkę traficie ;)
Pozdrawiam, Alicja
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- alana

Izabello, tak, wszystkie te zdjęcia są z lasów.
Nasze lasy są po prostu piękne
Nasze lasy są po prostu piękne
Pozdrawiam, Alicja
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- alana

Widzicie dziewczyny, a u nas przylaszczek pełno, w lasach, parkach, cmentarzach niemieckich. Ja akurat jestem przyzwyczajona, że przylaszczka to typowo "dzika" roślina i to pod ochroną.
Pozdrawiam, Alicja
po obejrzeniu tych zdjęć lece do lasu
u nas też już pewnie przylaszczki kwitną i zawilce. a te żółte piękności to co to takiego??? u nas nie widziałam czegoś takiego. i muszę się jeszcze przyznać do czegoś bez bicia... w tamtym roku przytaszczyłam sobie do ogródka wawrzynka z lasu (właśnie się dowiedziałam że te krzewy tak się nazywają) czy one są pod ochroną????