Elizabetka po śląsku cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Jadźko wreszcie Cie widza....wróciłaś i tela dobrze bo kaj by Ci było lepi jak w doma.

Boguśko to są maliny Polana. Mosz maliny? bo odrastają i moga Ci do doniczki przeciepnąć. Ostrężnic nie mam ani tych kolcowych ani bezkolcowych.

CD następna bezimienna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tulipany to już wspomnienie, które zakrywa smagliczka :wink:
Obrazek

Jeden z bukszpnów uciągnięty z gałązki.Obrazek

Jeszcze jedna bezimienna.
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELŻBIETKO cudo te bezimienne . Pewnie nie ma to jak na swoi działeczce i wśród przyjaciół forumowych
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Elżbietko,wprawdzie nie lubię zapachu bukszpanu,ale przyznaję ten mały bardzo ładnie pcha się na świat.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Elżbietko cudowne bezimienne.Proszę zrób zdjęcie posłonka jaki kolor masz?Podobno się go nie dzieli,wiec wszędzie go szukam w ogrodniczych sklepach.Ja mam maliny o nazwie Pokusa są duże ,apetyczne.Dobrze obrodzila b rzoskwinia i czereśnia.Pozdrawiam.(jutro ja jadę do dentysty-sadysty.Do tej pory brałam antybiotyk.)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Elu :lol:
Masz piękną kolekcję róż i nie ważne czy NN czy z imieniem i nazwiskiem wszystkie są piękne :lol:
Często zaglądam do Ciebie bo bardzo lubię czytać jak do siebie piszecie z dziewczętami :lol: wołam wtedy Zbyszka i jak czegoś nie rozumiem to on mi tłumaczy .Teraz na przykład nie wiedziałam jak Jadzia napisała* smykaniem sie .*Ale Zbyszek też nie wiedział :oops:
Kochanie donoszę Ci uprzejmie ,że Grudnik od Ciebie bardzo ładnie rośnie , ciągle ma nowe przyrosty , może na święta zakwitnie :lol:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ależ dorodne masz te róże Elizabetko :roll: :lol:
Śliczne .... u mnie nic a nic nie słychać różanego poza pąkami
ale za to mogę pohasać po Waszych ogródkach ...pięknie różano jest u Ciebie :D :D :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elu piękne masz różyczki.
Nieważne, że NN, ważne, że pięknie rosną i kwitną.
A jeśli do tego jeszcze pachną to czegóż chcieć więcej ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko-maliny doniczkowe?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko też mi się podobają ale wiysz wydaje mi się, że ta ciemno różowa przepięknie pachnąca chyba stoła kiedyś kole

William Shakespeare 2000 opis by się zgadzał no i ta czarna plamistość też...więc może jednak :roll: . Masz rację fajnie mieć takich forumowych przyjaciół i nie tylko :P wirtulanie :wink: . A działeczka swoja nie swoja i tak do grobu się jej nie weźnie tylko trzeba sie cieszyć każdą minutką na niej spędzoną. :D

Ewuś a ja bardzo lubię zapach bukszpanu i sam bukszpan też dlatego następna partia poszła do ukorzenienia. :wink:
Maliny nie są doniczkowe ale muszę je powyrywać i tymczsowo wsadzić do doniczki aż by Bogusia przyjechała...no chyba, że Ty też chcesz...to nie ma sprawy mogę Ci wysłać do Twojego "światełka".

Aneczko zaraz wstawię tego posłonka bo mam fotkę na kompie.
Czereśnie też obrodziły i w sobotę ( zaczynają się dni owocowe) będę robiła konfitury czereśniowe i dżem truskawkowy no i oczywiście do moczki na Boże Narodzenie parę kompotów czereśniowych i truskawkowo/agrestowych.
Trzymam kciuki jak będziesz u dentysty ;:168 ...szczękościsk mi już po mału ustępuje...moi są niepocieszeni bo już prawie normalnie mówię :wink:.

Jadziu dzięki :oops: wiesz dostały źrić to łaski nie robią...za darmo je karmić nie będę ;:112 A smykanie się to jest jak by Ci to wytłumaczyć np. iść na wiesiady :;230 A grudnik niech spróbuje tylko nie kwitnąć... zaroz z nim na hasiok jak by co :uszy .Pozdrowienia i ukłony dla Zbyszka....fajnie, że wpadłaś. ;:168

Kryśko teraz Ty u mnie podziwiasz a później ja u Ciebie....fajnie tak sobie to kwitnienie przedłużać prawda?
Ogromnie się cieszę z Twych odwiedzin. :P

Grażko masz rację... a ten zapach po prostu boski....chyba zamkna go w jakieś krałzce i zawekuja. ;:113 bydzie na zima jak znojd. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:114
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko-maliny się nie zmieszczą w podwórkowym,a braciszkowie mają leśne i innych nie chcą.Brat Jan w dzieciństwie maliny przyniósł do ogrodu rodziców,bez ich zgody zasadził i tak od ojca oberwał,że po pół wieku pamięta.Rzecz miała miejsce na Podlasiu w ubiegłym stuleciu.Myślałam,że to jakaś nowa odmiana mini :lol:
Dla mnie bukszpan, wybacz, śmierdzi kocurem niekastrowanym.Wiesz jak rozkraczony szeroką strugą znaczy swój rewir.I na Wielkanoc jest barwinek lub borówka z lasu(czarna jagoda, bo różnie to w Polsce nazywają).
Truskawek w tym roku chyba wcale nie zrobię, bo mokro .Doniczkowa ananasowa różowa dochodzi i Konstanty już wczoraj na górnym ramiaku okna był robiąc rozeznanie.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Eluś, z tymi zapachami do krałzy, to dobry pomysł.
Chyba musza polotac po zegródce i pozbiyrać troszka na zima...
Różyczki Eluś mosz super...
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jo je za Eluś ,możesz mi kaj posadzić ta malina ,abo słuchej na jesiyń mi dosz :P
urąbiesz konsek korzynia i bydzie ,co Eluśko :P
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Elżbietko,dziękuję za zdjęcia posłonka-piękny jest .Wróciłam od dentysty(b.dobrego,chirurg szcz.ęki,twarzy,chorób wszelakich dot."jamy gębowej ".Musiał mi naprawić to co inny popsuł.Cieszę się,że uratował mi trójkę.Nic nie bolało,bo trzymałaś kciuki - dziękuję.Bardzo też cieszy mnie Twój powrót do zdrowia.Jak się okazuje zęby to pieroństwo.
Jeszcze raz pogląda łam różyczki-ta jedna różowa przypomina moją bezimienną.Całusy w szczękościsk!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluś bajeczne różyce, aż się napatrzeć nie mogę :shock: :D U mnie sama zieleń, las pąków, które jeszcze nie mają zamiaru zakwitnąć :roll:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Eluś, słońce jakia cudna Twoja zagrodka :shock:
Jak dla mnie wszystkie róże mogą być NN, byle pachniały :lol: :lol:
A o malinach polana to ja muszę poczytać... koniecznie!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”