Duet doskonały
Ogród -hal1959 cz.3
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam z rana Halinko. Widzę że i u ciebie kwiatki wiosenne wzięły się na całego za kwitnienie. Teraz mamy nareszcie te piękne widoki. Szkoda że niektóre trochę szybko przekwitają. Ale to nic w ich miejsce kwitną następne. U mnie sasanki jeszcze nie kwitną. Co dziwne..spotykam je w wielu miejscach. Czyżby się same porozsiewały?.

no tylko pozazdrościć takiego kwitnienia, całe móstwo kolorów, spacer wielkanocny wśród tych kwiatów to będzie wielka przyjemność
miłego dnia
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
miłego dnia
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu no to się zrelaksowałaś w teatrze.ja też poszłam późno spać,ale nawet burzy nie słyszałam,a ponoć była.Zaskoczyła mnie temperatura na termometrze za oknem ok północy
11 st
,nad ranem popadało,a teraz grzeje jak latem
.Od rana popracowałam w ogrodzie.
Zeniu masz rację,coraz więcej kwiatków kwitnie,krokusy jedne już przekwitły,ale za to drugie jeszcze cieszą.Sasanki też jedne kwitną,drugie dopiero wychodzą,one się rozsiewają,więc możesz je spotkać tam gdzie ich nie sadziłaś
Jadziu więc posadzę w maju te kwiatki,chociaż nie powiem,że mnie nie korci już to zrobić,niektórzy dalie już posadzili,musiałabym pilnować i przykrywać na noc
Urszula witaj ,miło mi Ciebie gościć,jeszcze trochę i hiacynty dadzą pokaz,bardzo lubię ich zapach ,tak ciepełko,ze bylinki z dnia na dzień coraz większe,przekwitną cebulki ,zaczną bylinki
.No i róże mam nadzieje ,że nacieszą oczy 
Zeniu masz rację,coraz więcej kwiatków kwitnie,krokusy jedne już przekwitły,ale za to drugie jeszcze cieszą.Sasanki też jedne kwitną,drugie dopiero wychodzą,one się rozsiewają,więc możesz je spotkać tam gdzie ich nie sadziłaś
Jadziu więc posadzę w maju te kwiatki,chociaż nie powiem,że mnie nie korci już to zrobić,niektórzy dalie już posadzili,musiałabym pilnować i przykrywać na noc
Urszula witaj ,miło mi Ciebie gościć,jeszcze trochę i hiacynty dadzą pokaz,bardzo lubię ich zapach ,tak ciepełko,ze bylinki z dnia na dzień coraz większe,przekwitną cebulki ,zaczną bylinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko dzięki za odwiedzinki . U mnie też pomału zaczyna się chmurzyć ,ale znowu sloneczko świeci i ptaszki śpiewają więc chyba to gdzieś przejdzie,ale w sumie mogło by popadać . Masz rację troche się zrelaxowałam,bo obejrzenie w telewizji a na scenie to nie to samo całkiem inny efekt . Milego dzionka
hmm.. a u mnie słoneczko...oby jak najdłużej:)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."