Tuberoza ( Polianthes )
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta Twoja tuberoza ,nawet przypomiałam sobie jej zapach .Ja niestety muszę poczekać do następnego roku ,aby cieszyć się "na żywo" jej niezapomnianym zapachem.
Basiu! Z tego co widzę na zdjęciu ,Twoja tuberoza ma pojedyńcze kwiatki ,moja w ubiegłym roku miała kwiaty pełne .Napisz proszę jaka jest nazwa Twojej -spróbuję kupić jeszcze taką ,by porównać ich zapachy, być może nie różnią się?
Basiu! Z tego co widzę na zdjęciu ,Twoja tuberoza ma pojedyńcze kwiatki ,moja w ubiegłym roku miała kwiaty pełne .Napisz proszę jaka jest nazwa Twojej -spróbuję kupić jeszcze taką ,by porównać ich zapachy, być może nie różnią się?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
barbarka

Danutko na opakowaniu mojej tuberozy pisze ' Polianthus Tuberosa ' , mam nadzieję , że troszkę pomogłam 
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
Grzegorz B
Moja już zaczęła kwitnąć, więc już ją pokazuje

Co do jej zapachu to się zawiodłem, bo prawie go nie wyczuwam. Chyba mam coś z węchem
Ps. Moja tuberoza zakupiona jako Polianthes tuberosa 'The Pearl', jednak oczywiście opakowanie miało się nijak do zawartości. Tuberoza miała być o pełnych i gesto osadzonych kwiatach a jaka jest widać

Co do jej zapachu to się zawiodłem, bo prawie go nie wyczuwam. Chyba mam coś z węchem
Ps. Moja tuberoza zakupiona jako Polianthes tuberosa 'The Pearl', jednak oczywiście opakowanie miało się nijak do zawartości. Tuberoza miała być o pełnych i gesto osadzonych kwiatach a jaka jest widać
-
barbarka

Bardzo podoban do mojej
U mnie zapach najbardziej wyczówalny był o poranku
U mnie zapach najbardziej wyczówalny był o poranku
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
Grzegorz B
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
eMZet
- 1000p

- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co prawda nie jestem dziewczyną, ale tuberozy kupuję pod tym adresem: http://www.pnos.home.pl/p/index.php?co= ... _wysylkowaeukomis pisze: dziewczyny gdzie pokupowaliście te tuberozy czy na allegro czy gdzie indziej ja też chcę.
Zamówienia składa się telefonicznie. Numery na w/w stronie
Mietek.