Jedyna pienna co rosła od 3 lat , tej zimy zmarzła i już zasila kompostownik.
Ogród Pelagii
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj byliśmy z rodzinką w L.Merlin.
Było dużo roślin balkonowych i tarasowych ( sadyści wystawili je bez zahartowania na dwór), były nawet fajne mieczyki, ale pełno wciornasków!.Kupiliśmy tanio donicę ceramiczną, lilię i acidantery.Ostatnio dokupiłam też mieczyków na rynku.
W niedzielę zacznę już sadzić cebule, najpierw irysy holenderskie i mieczyki do donic.

Pozdrawiam. 8) :P
Było dużo roślin balkonowych i tarasowych ( sadyści wystawili je bez zahartowania na dwór), były nawet fajne mieczyki, ale pełno wciornasków!.Kupiliśmy tanio donicę ceramiczną, lilię i acidantery.Ostatnio dokupiłam też mieczyków na rynku.
W niedzielę zacznę już sadzić cebule, najpierw irysy holenderskie i mieczyki do donic.

Pozdrawiam. 8) :P
- pelagia72

Witam!
Manufakturę jedną już mam, tylko przez kryzys trzeba się jeszcze bardziej namęczyć, żeby coś sprzedać !
Dziś miałam dzień siania, większość zostaje na dworzu. Posiałam; 3 rodzaje słoneczników, smagliczkę, ostróżki- 2 rodz.,nagietki, porcelankę, astry, groszek p.i facelię.
Pozdrawiam.
Edit.Z utęsknieniem czekam na jakąkolwiek formę deszczu!

Manufakturę jedną już mam, tylko przez kryzys trzeba się jeszcze bardziej namęczyć, żeby coś sprzedać !
Dziś miałam dzień siania, większość zostaje na dworzu. Posiałam; 3 rodzaje słoneczników, smagliczkę, ostróżki- 2 rodz.,nagietki, porcelankę, astry, groszek p.i facelię.
Pozdrawiam.
Edit.Z utęsknieniem czekam na jakąkolwiek formę deszczu!
- pelagia72

Czołem!
Siewodnia wrzucam zdjątka z pracowni.

Przedstawiam 2 psianki, białą i fioletową oraz kalijkę (cantadescię) które spędzają tam zimny okres.
Tudzież jeden z moich obrazów w trakcie malowania.
Następnie rozsada; kobea, canny i hortensja.
Dzisiaj mój krzyż pański ( Sz. M.) poszedł na koncert, więc mogę sobie dziko poszaleć na forum!
Pozdrowionka.

Siewodnia wrzucam zdjątka z pracowni.

Przedstawiam 2 psianki, białą i fioletową oraz kalijkę (cantadescię) które spędzają tam zimny okres.
Tudzież jeden z moich obrazów w trakcie malowania.
Następnie rozsada; kobea, canny i hortensja.
Dzisiaj mój krzyż pański ( Sz. M.) poszedł na koncert, więc mogę sobie dziko poszaleć na forum!
Pozdrowionka.
Piękne zakupy. Pelagio podziwiam zdolności wyplatania wikliny, nawet jeżeli robisz to na użytek własny. Trzeba je pielęgnować i rozwijać. To tak jak z roślinami. 
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu