"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Przez ostatnie kilka dni przesadzałam i dosadzałam rośliny. Zrobiłam mini skalniak. Brakuje mi foli do oczka, niestety w pobliskim ogrodniczym nie było. Zamiast folii do oczka kupiłam pod truskawki. Posadziłam więcej krzewów, na razie nie ma deszczu trzeba co kilka dni podlewać.
Darlo skalniak już miałam niestety rośliny poprzerastały jedne drugimi, część wyginęła. Zlikwiduję więc stary na miejsce nowego. Oczko mam nadzieję że szybko zrobię. Niestety za folią muszę pojechać do marketu. Mam nadzieję że nie będzie ulewy bo wszystko się rozpadnie. Posiałam mieszankę roślin na skalniaki może będzie coś ciekawego to dosadzę od południowej strony przy oczku.
Carlo na skalniaku posadziłam kilkanaście roślin a dokładnie pozbierałam z rabatek w jedno miejsce. Niektóre mają pączki lada dzień zakwitną to wstawię foto. Tylko nie znam nazw.