Ogród Idy74 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ido - toś ty masz jakieś ogromne hektary !!!
Nie wiem jak dajesz sobie z tym radę, nie wyobrażam tego sobie.....
Jeśli jeszcze nie wsiąkłaś - uciekaj z tego forum ! To zaraza !!!
Nabawisz się po kolei różnych zakaźnych chorób : różanej, liliowcowej, hostowej, tulipanowej i tp... :)
A ty więcej ryzykujesz bo masz więcej do obsadzenia :D

A tak serio to w końcu jesteś niedaleko Braniewa czy nie ?
Bo Braniewo darzę miłością wnuczki przyjeżdżającej co roku do dziadków.....
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Czytam, czytam od deski do deski od początku i podziwiam. Tyle ha do uprawienia :shock:
Ogród bardzo mi się podoba i cieszę się, że jest kolejna osoba, do której można wpaść z pytaniami. I uzyskać na nie satysfakcjonującą odpowiedź. Fajnie, że podałaś sensowne odmiany truskawek i pomidorów. Czy sadzisz jakieś pomidory poza szklarnią?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Moi drodzy jutro wam odpowiem na wasze pytania ,bo coś z komputerem mi się dzieje :roll: Kurcze snieżek pada ,a takie miałam plany na jutro
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Ida! Wpadłem z rewizytą i przeczytałem cały Twój wątek. Masz bardzo ładnie i swojsko w ogródku. Ja też mieszkam na wsi i bardzo lubię takie klimaty.
Imponujesz mi swoją energią i rozmachem jeśli chodzi o owoce, ale rozumiem, że To Wasza praca i utrzymanie. Mimo to jestem pod wrażeniem, gdy czytam o 4ha truskawek :!: U mnie jest kilkadziesiąt krzaczków a i te z przeznaczeniem do wyrwania. Mój ogród nie tak duży jak Twój więc z czasem zabraknie miejsca na truskawki.
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Witaj Ida!
Wpadam z rewizytą i przeczytam jutro twoje ogrody.
Co do zaś ciśnienia :wink: tak.. ale mamy waleriankę, poczekajmy do meczu w niedzielę, dopiero nam skoczy oby pozytywnie :lol: :idea:

Pozdrawiam :lol:
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no ja tu sobie pospacerowalam, takie sielskie obrazy jak malowane to mi sie podoba.
Ja nieco o drzewku truskawkowym, własnie kupiłam nasiona na allegro, zobaczymy co wyjdzie, duzo kupuje na allegro nie mam złych doswiadczeń.
powodzenia będe tu wpadać dla zdrowotnosci!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

ida74 pisze:UWAGA OGRODNICY przyjmę ,kazdą ilość dalii .Moje zostały zniszczone przez mróz .Musze odnowić kolekcję ,bo sąsiadki nie dadzą mi żyć :roll:Proście o co chcecie w zamian ,a postaram się spełnić wasze ż :o yczenia
Ido szkoda ja miałam dużo ale swoje wydałam bo już nie miałam gdzie je sadzić Ty to co innego masz przestrzeń
Genia
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Ido. Ty to masz całą, ogromną posiadłość ??? Tak przeleciałem po łebkach i tak to w każdym razie wygląda. Co do babińca to przyznam się, że bardzo lubię babiniec.
Ciekawi mnie ta Twoja maksyma:" Jeśli ci nie wychodzi to próbuj jeszcze raz" ???

Pozdrawiam/Zbyszek.
ida74
---

Post »

TARO-podziwiam Cie ,że próbujesz z wysianiem drzewa truskawkowego .Z tego co wiem to kwitnienia z nasion ,można się doczekac po wielu ,wielu latach.Ale próbować zawsze trzeba . EMALIO miło ,że wpadłaś ,zapraszam serdecznie .COMA95-to ile razy odwiedzasz szkółki pod Braniewem :?: :lol: ANIU wpadaj kiedy chcesz ,i pytaj o co chcesz z przyjemnoscią pomogę.ZBYSZKU -moja maksyma -NIE PRZEJMUJMY SIE PORAŻKAMI ,PRÓBUJMY ,PRÓBUJMY .. :wink:
ida74
---

Post »

To nic Geniu jakoś sobie poradzę ..Na forum jest tylu ogrodników,że może ktoś się zlituje nad biedaczką ;:98 A dzisiaj bylam na zakupach w sklepach ogrodniczych i poszalalam trochę :wink: Kupilam dolomit do folii-już go rozrzuciłam -z mysla oczywiście o pomidorkach,Kwiatki oczywiscie tez znalazły sie na mojej liście .OSTEOSPERMUM-niestety tylko biale było,a wymarzyłam sobie ,że w tym roku na całej alejce w wejściu do ogrodu posadzę własnie OSTEOSPERMUM biale ,fioletowe i rózowe na przeman .Mysle ,że zrobi wrażenie i poza tym długo kwitnie,Kupiłam BEGONIE STALE KWITNACĄ malutką -przyda się do miejsc cienistych i kwitnie od maja ,az do przymrozkow.Iw tym roku to u mnie bedzie nowośc-FLOKS,PŁOMYK GWIAŻDZISTY-KWITNIE OD LIPCA DO PAŻDZIERNIKA.Napisane jest na opakowaniu tłustym drukiem,że ROSLINA BARDZO OBFICIE I DŁUGO KWITNIE .Lobelie.Mimo,że juz mam bardzo duzo nasion pomidorów nie mogłam się opanować i kupilam nasiona POMIDOR MALINOWY RETRO-odmianawczesna bardzo plenna ,wysoka .Pomidory sa super.PAPRYKAsłodka MIRA-pod osłony i w polu .Odmiana wczesna i słodka owoce podłużne ,grube.No i chyba zwariowałam bo posiałam rzodkiewkę do folii i koperek :o Ziemia wcale nie zmrożona ,więc moze urośnie .Powtykałam cebulki na szczypiorek i zasiałam rzeżuchę ogrodową ;:11 I jestem szczęśliwa.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zbyszek444 pisze:Ido. Ty to masz całą, ogromną posiadłość ??? Tak przeleciałem po łebkach i tak to w każdym razie wygląda. Co do babińca to przyznam się, że bardzo lubię babiniec.
Ciekawi mnie ta Twoja maksyma:" Jeśli ci nie wychodzi to próbuj jeszcze raz" ???

Pozdrawiam/Zbyszek.
Witaj Ido ten nasz nowy kolega bardzo dowcipny no i lubi kobiety.
Genia
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Witaj.
Ja jestem przekonana że Ci się uda.
,,Kto nie próbuje ten nie ma,,.
pozdrawiam Marzena.
ida74
---

Post »

Geniu mężczyżni w naszym babińcu sa jak dinozaury musimy o nich dbać :lol: Magnolia15 witaj SĄSIADKO bo olsztyn mam prawie pod bokiem 74km
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ido widzę, że poszalałaś z nasionkami, ale pomidorków nigdy za dużo, można trafić na naprawdę fajną odmianę :D A co do dalii, to ja niestety też nie mogę Ci pomóc, bo ich nie mam , miałam kilka lat temu, ale z powodu braku miejsca i do sadzenia i przechowywania pojechały do mojego brata, aż na Śląsk ok 700 km
ida74
---

Post »

Agnieszko będzie dobrze ,jak cos to są jeszcze slkepy wysyłowe,a tam gatunkow,że cho cho. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”