To nic Geniu jakoś sobie poradzę ..Na forum jest tylu ogrodników,że może ktoś się zlituje nad biedaczką

A dzisiaj bylam na zakupach w sklepach ogrodniczych i poszalalam trochę

Kupilam dolomit do folii-już go rozrzuciłam -z mysla oczywiście o pomidorkach,Kwiatki oczywiscie tez znalazły sie na mojej liście .OSTEOSPERMUM-niestety tylko biale było,a wymarzyłam sobie ,że w tym roku na całej alejce w wejściu do ogrodu posadzę własnie OSTEOSPERMUM biale ,fioletowe i rózowe na przeman .Mysle ,że zrobi wrażenie i poza tym długo kwitnie,Kupiłam BEGONIE STALE KWITNACĄ malutką -przyda się do miejsc cienistych i kwitnie od maja ,az do przymrozkow.Iw tym roku to u mnie bedzie nowośc-FLOKS,PŁOMYK GWIAŻDZISTY-KWITNIE OD LIPCA DO PAŻDZIERNIKA.Napisane jest na opakowaniu tłustym drukiem,że ROSLINA BARDZO OBFICIE I DŁUGO KWITNIE .Lobelie.Mimo,że juz mam bardzo duzo nasion pomidorów nie mogłam się opanować i kupilam nasiona POMIDOR MALINOWY RETRO-odmianawczesna bardzo plenna ,wysoka .Pomidory sa super.PAPRYKAsłodka MIRA-pod osłony i w polu .Odmiana wczesna i słodka owoce podłużne ,grube.No i chyba zwariowałam bo posiałam rzodkiewkę do folii i koperek :o Ziemia wcale nie zmrożona ,więc moze urośnie .Powtykałam cebulki na szczypiorek i zasiałam rzeżuchę ogrodową

I jestem szczęśliwa.