Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Śpiewać za nie będą inne ptaszki :tan A jest ich tyle, że nikt się nie zorientuje, że te są nieme ;:108
Może i Twoja wiosna spóźniona, ale teraz zasuwa jak mały samochodzik. Moim hostom dopiero kiełeczki wychodzą z ziemi, tulipany w ciasnych pączkach- a u Ciebie hosty już pokazują liście, a tulipany w pełnym rozkwicie ;:oj Pięknie to wszystko wygląda ;:138 Po nam czarodziejskie różdżki? Czy ogród upiększony za pomoca takiej różdżki bardziej by nas cieszył? Tak siedzieć i patrzeć jak robi się samo? Wolę sama....Wtedy mam satysfakcję i całą masę przyjemności :heja A, że boli? Przestanie ;:108 Czego i Tobie życzę ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu bardzo ciekawe masz dodatki na działce- pawie robią efekt wow :D
Przypomnij mi ile lat dbasz o ten ogród? Stworzyliście bardzo urokliwe, wspaniałe miejsce, które nieodmiennie kojarzy mi się z wakacjami. Tyle słońca w Twoim ogrodzie i kolorów. ;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne ptasie ozdoby ;:215 Coraz więcej kwitnień, tulipanki super.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ania, ależ się drobiowo porobiło :lol: Ptaszyska urocze, nie nabrudzą, nie hałasują. ;:333
Myślałam dzisiaj o Tobie. Piekły Cię policzki? Moja dębolistna hortensja nie przeżyła zimy ;:145 Tak mi się podobała Twoja, podziwiałam i zakupiłam swoją. A ona nie chciała ze mną zostać. Myślisz, że od korzeni odbije?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Ale masz fantastyczny drób. ;:oj ;:138 ;:138 ;:138
U Ciebie to już tak wiele roślin kwitnie. Jest co podziwiać. ;:108
Magnolie cudne. A u mnie dopiero niektóre hosty pokazały kły.
Mam jeszcze pytanie o hortensję dębolistną. Czy ją jakoś przycinać ?
Na razie stoi badylek jeden rokujący i drugi chyba już nie.
Wciąż czekam na rozwój sytuacji. Może teraz , po deszczach coś więcej się pokaże.
Jeśli nic z niej nie będzie , to chyba już po raz kolejny nie będę próbowała jej sadzić.
A jak Twoja wygląda ?
Pozdrawiam , życzę zdrowia ;:167 i sił do pracy. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu masz piękne Epimedium moje to te najzwyklejsze żółte .Drugie zakwitnie późno, bo dopiero w lecie .Moja kota też chodzi za mną jak łażę po rabatkach, a potem idziemy razem do domu ona trochę za mną, a kiedyś chodziła prawie przy nodze ,ze parę razy wyrżnęłabym orła :;230 Coraz wiecej kwiatów pokazuje swoje oblicze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękna ta twoja imienniczka ;:108 Tulipany również pięknie się prezentują, szkoda tylko że te nowe wypasione odmiany jakieś takie krótkotrwałe...
U mnie jeszcze wolniej wszystko idzie, trzeba uzbroić się w cierpliwość, a to nie jest moja najmocniejsza strona :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Coś mi się wcześniej pochrzaniło... ;:306
karolacha-Karolinko
witaj w boich progach.A wiesz ,że już mam pi osadzoną Gizelkę ? i to dzięki tobie. ;:196
posadził sam j ą przy siatce. Pawie to u mnie teraz stróżują na rabatach ;:306
a Fiona to nasze wierne male piesio , czy dziecko, czy przytulaszczka.Jak kto woli, :ale tez dobrz,że inne cD
plocczanka-Lucynko Tulipany jeszcze królują i wciąż niesamowicie cieszą i rosną.
Teraz pawie na Dębowym góra. ;:306
Dziękuję i wzajemnie życzę dobrego tygodnia. ;:196
marpa-Maryniu Cieszęie bardzo na takie słowa pochwały z ust takiej dogrej fotografki.!1
A tak się zrobiło.że oprócz kwiatów juz i ozdoby nas kuszą ;:173

maniolek -Mariusz witaj w oich progach.
widziałam twoją piękną działeczkę. :D Ja jeszcze i wciąz inspiruję się innyi ogrodami. ;:108 ;:108
Oczywiście , zaparzam częściej, ; :D
Drzewa owocowe kwitną i ciesza niesamowicie :Dhttp://www.fotosik.pl/
Obrazek
Obrazek
Czosnki rosną i cieszą :P
Obrazek

Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,ależ cudna ta wiosna u Ciebie ,tulipany takie wypasione i magnolie nas oczarowują ,a cała reszta zasuwa jakby na wyścigi ,pawie też fajnie wpasowały się w ogród,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704-Soniu Ogród jako tako,Ale jest kilka rzeczy , co czekają,,, czekają i może kiedyś doczekam się .
Fajnej dobrej ścieżki z kamienia,Ścian dwóch wykończonych kamieniem..itp..Ale funduszy brak..I jest jak jest.
Magnolię mam jedna .ale i ta cieszy bardzo.Nowe ary, sama nie wiem, kiedy będą zagospodarowane. :roll:
Dziękuję za pochwałki i miłe słowa.To miód na moje ostanie zabiegane, zatyrane dni. :)
Pawie bardzo, bardzo mi się spodobały,, i nawet pasują do mojego ogrodu.Jeszcze kilka dekoracji mam w planie. :D
Na razie na działce jestem ( kilka dni urlopu ) i ogarnięcie domku na działce,tak posianie dalszej część warzywnika. oplewienie rabat, malowanie niektórych rzeczy. wykosiłam trawę, podwiązałam powojniki, posadziłam dalie, róże, co stały z tydzień czasu w doniczkach.Jeszcze Tajga czeka na miejscówkę .Nad zalewem nawet ileś dni nie byłam..Ech.. :roll:
Ale Fiona towarzyszy i cały czas. ;:167 Ok, zaraz ją wymizam.
Pozdrawiam cieplutko :)
JAKUCH-Jadziu Oby, oby tak było,Niech pawie pilnują rabat i ogrodu. I razem z Fioną nieproszonych gości.
nowy areał czeka,,, na wolny czas i ręce.A kiedy się doczeka,,, niewiadomo. :roll:
Magnolia jeszcze cieszy.A tulipany, ,,też ;:167 ale trochę już przekwita. Ale jeszcze kilka w pączkach.:)
silversnow-_oleander_ Tulipanków jest sporo.Ale najbardziej kwitną te posadzone jesienią.I te , które przesadziłam, bo musiałam.
tulipany i narcyzki same po przekwinięciu uschną.Moje są powtykane, to tu to tam.,To nie zwracam uwagę na ich łodyżki.
Można je przyciąć nisko, ale jak kwiat nałowicie przekwitnie.
Tydzień mam wolnego, ale na razie haruje,, ;:173
Maska-Marysiu Jak to siedzą w ogrodzie ??Ja nie wytrzymałbym i już wystawiałam je między różne rośliny.
Te nie wystarszyły.Codziennie ptaszki śpiewają, mam piękną muzykę.
Nawet wiem ,że w okolicy jest 2 gniazda orła bielika.!!Sąsiedzi widzieli, już tego wielkiego ptaka.Ja jeszcze nie. ;:219

Pierwiosnki jeszcze kwitną :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magnolia Ann
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 Tak inne latające śpiewają .I to cały czas. ;:167
wiosna nadrabia. , coraz więcej tych kwitnień i prac, :roll:
Oj moje hosty też dopiero w pojedynczych kłach.a właściwie 1/ 3 wyszła. A inne jeszcze siedzą nisko, albo nie widać ich.
Iwonko, po co czarodziejskie różdżki ??Chodnik normalny i się marzy , anie wydeptany trawnik. Ściany kamieniem wykończane, a nie tynkiem straszące..A i w domu pełno niedokończonych rzeczy,,ech..życie :roll:
Nie, nie , ja nie chce ,żeby mi ktoś robił.My wszystko sami.Ale i sami pewnych rzeczy nie popchniesz do przodu, jak funduszy brak.
O dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia :D
Shire-Moniś Tych dodatków będzie więcej już się szykują.Trochę muszę pomalować jeszcze.
Ogód juz jest ponad 10 lat.Ale pierwsze lata, nie wiele w nim się robiło i działo.
Jeszcze jedną rabatę w tym roku muszę zmodernizować. Ale kiedy czasu wystarczy,
słońca ostanio u mnie nie brakuje.Jest codziennie :)
korzo_m-Dorotko I ptasie ozdoby i inne sa fajniusie.
Któz ich nie lubi. Tulipanow jeszcze u nie sporo widocznych i tych kwitnących tez .Bo są już i przekwitające i w paczkach jeszcze :)
PEPSI-Małgosiu No własnie takie pawie,nie brudzące i niekrzykliwe to ja bardzo lubię :)
O fajnie,że myślałam.Nie piekły policzki, chyba ,że od słońca i jak zmachałam się koszeniem trawnika.
Oj,,,może jeszcze dębolistna wypuści listki ??Moja już duzo ma pąków z listkami.
Może od korzenia też wypuściwszy cierpliwie czekaj. ;:168
Ignis05-Krysiu Ano widzisz drób w odzie,To taki sobie fundnęłam. ;:306
Kwitnień coraz więcej.
każdego dnia coś się rozwija, rozkwita, rośnie.Piękny czas.
Moje hosty, jeszcze nie wszystkie pokazały kły.Ale jak pamiętam one tak nie równo startują.
Ja dębolistnej nie przycinałam.Już 3 lata i nie przycinam.Sama pięknie się z roku na rok rozkrzewia.Także czekaj.
Jutro cyknę mojej fotkę.To ci pokaże, ale kzraczek spory i ładny.Ale też czekałam tak ze 2 lata,aż zacznie się rozszerzać.
a 3 jak zakwitnie. ;:108 ;:108
Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia. ;:196

JAKUCH-Jadziu Epimedium mam jedno, .I właśnie takie .
To fajnych , kocich towarzyszy do pracy na rabatach mamy .Kochane koty.;:167
Ja nie raz też się o moją potykam, albo na ogon stanę, bo plączę się pod nogami..ech :)
clem3-Małgosiu; koziorozec-Martuś Teraz juz wszystko jest piękne.Taką wiosne kocham.
nowe tulipany kwitną dobrze w pierwszym roku posadzenia.A na następne juz gorzej. :)
Och,, ja cierpliwości tez się ucze, uczę i marnie i to wychodzi.Ale jakoś czasami i dobrze.
Pawie, jak to pawie, wszędzie pasują :)

-- 24 kwi 2018, o 21:38 --

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
u góry po prawej w rabacie kamiennej , nie wyraźnie, bo na drugim planie widać krzaczek hortensji dębolistnej jak wypuszcza zielone liski ;:108
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu cóż zarobiona jestem i nie mam czasu na ozdoby. Ty jesteś tytanem pracy... dwa ogrody! Tyle pięknych kwiatów kwitnie i ktoś je kiedyś posadził ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Aniu cóż zarobiona jestem i nie mam czasu na ozdoby. Ty jesteś tytanem pracy... dwa ogrody! Tyle pięknych kwiatów kwitnie i ktoś je kiedyś posadził ;:333
Oj to zarobienie Marysiu, to ja dobrze znam. :roll:
Taki mam urlop od poniedziałku,że ani chwili na odpoczynek,ani na spacer nad zalew,Ech, jeszcze trochę i może dziś będę miała luźniej

Cudnie na tym Dębowym śpiew rożnych ptaków od rana do nocy.I w nocy,,
Pogoda tez piękna.Tylko czas pracowity.

Kupiłam 2 skalnice.Białą , bo takiej nie maiąam.I ponownie różową, bo gdzieś w gąszczu innych roślin przepadła mi.
Moze na nowej rabacie z kamyczkami będzie im lepiej. ;:173
Obrazek

Widoczki ogólne ..
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu tak będą koncertować do św. Jana, a wieczory i poranki są szczególnie piękne! Ogród widać że wypielęgnowany! Urlop spędzasz jak rasowa ogrodniczka ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu można się zapomnieć w Twoim ogrodzie.
Wiosna przyszła na całego...wszystko kwitnie na potęgę i nie wiadomo na co bardziej patrzeć. ;:306
Cudowności ..magnolia ;:167 a porządek mega.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”