Ogród Kamila część I

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Kamila część I

Post »

Kupiłem tylko nasiona i wysiałem. Nic więcej. Późno rośnie. Wszyscy sa juz po zbiorach. Nie wiem czemu tak. Za rok będzie lepiej ;)
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przychodzę i podziwiam. Przede wszystkim skrzynie warzywne, ale i pozostałości także.

Moja mama ma przy domu winobluszcz trójklapowy i jest to kawał rośliny. Uroczy niepodważalnie i wielki pożytek dla owadów. Jednak wlezie wszędzie gdzie da radę się przyczepić, a przyczepia się wszędzie :lol:

Co do wisterii to podzielam zdanie karolachy. To, że jest wielkim pnączem to jedno, pięknym to drugie,ale jak już się rozrośnie, to młode przyrosty potrafią osiągać kilka metrów rocznie, a do tego jej pędy gdy twardnieją to rozsadzają wszystko, łącznie z murami, a jeżeli się oplotą wkoło innej rośliny to potrafią ją zadusić, a nawet powyginać metalowe pręty.

Pozdrawiam :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p
Od: 9 wrz 2017, o 08:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokaż co masz w ogrodzie ? mnie rozpiera radość i chęć do "roboty" w ogrodzie . Już posadziłam cebulkę dymkę . Kupiłam nasiona sałaty na taśmie i też już leży przysypana ziemią . W razie czego przykryję otuliną . Stara sałata samosiejka rośnie w ogrodzie i przymrozki jej nie zaszkodziły . Aż mi żal przekopywać,myślę, że nie nada się do jedzenia . Wysieję tez rzodkiewkę, tylko muszę zajrzeć do kalendarza . Niech się dzieje co chce .
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ten temat zamykam, nowa relacja:
viewtopic.php?f=2&t=116263

Zapraszam ;:108 ;:108 ;:108