Kolejny sezon w ROD... cd.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Maryniu, ostróżki cudne!!! A powiedz mi co jest na drugim i trzecim zdjęciu pod ostróżkami ? To jakiś powojnik?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu
to będziemy podziwiać! U mnie także jeszcze coś zakwitnie !
Basiu dziękuję,
zapewne w przyszłym sezonie nastąpi wysyp ostróżek w forumowych ogrodach..kto jeszcze nie miał to będzie miał!
Na zdjęciach o które pytasz to psianka słodkogórz takie sobie bylinowe pnącze...
Pogoda się dzisiaj poprawiła jest ciepło i słonecznie... trochę fotek z wczorajszego jeszcze pobytu działkowego pokażę ...

Miłej niedzieli zaglądającym!

Basiu dziękuję,

Pogoda się dzisiaj poprawiła jest ciepło i słonecznie... trochę fotek z wczorajszego jeszcze pobytu działkowego pokażę ...

Miłej niedzieli zaglądającym!

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Maryniu pochwałę krzewuszkę , pięknie jest ukwiecona.
A powojnik przecudny. Jak bogato zakwitł.
Musisz go mieć u siebie już dobrych parę lat.

A powojnik przecudny. Jak bogato zakwitł.

Musisz go mieć u siebie już dobrych parę lat.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Maryniu orlikowe nasienniki piękne u Ciebie.
Porzeczki już czerwone.
Dla powojnika specjalne ukłony, polubił Twoją działkę. 

myślałam, że przy dojrzewających porzeczkach to już na żadnym "kwiatku" się nie skoncentruję, ale ten gigant powojnik jest nieziemski
Sandra, Malinkowo
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Ja trzymam kciuki za nowe ogrodzenie w przyszłym roku. Świetnie, że macie nowy zarząd ogrodów:)
Dużą masz działkę, Maryniu. Tyle miejsca do obsadzenia
Wiem, że kiedyś już mi pisałaś ile to metrów, ale zapomniałam i teraz mi przypomniałaś.
Ślicznie porosło wszystko. Tak patrzę i zazdroszczę tej dojrzałości działki i tego, że jest ogrodem już
Ostróżki cudne. Może i będzie na forum ich wysyp, ale czy u mnie? Wysiałam jakiś czas temu i raczej ich nie widzę. Zresztą wiele wysiałam i chyba tylko nagietki wschodzą a reszta niewidoczna może pomiędzy siewkami różności, których ja nie znam
Dzwonki tworzą u Ciebie ładną kępę. No i zakątki hostowo-żurawkowo-trawiaste bajeczne. Powojniki do podziwiania i wiele innych śliczności.
A wracając do remontu to masz szczęście, że robic będą synowie. Nie będzie przynajmniej problemow. U mnie panowie od remontu ok, za to meblarze tragedia. Tydzień temu ponad powinno być wszystko skończone a ja powinnam już mieć normalnie w mieszkaniu. A nie mam. Meble do miliona poprawek. Nerwów i czasu tyle zmarnowaliśmy...
Dużą masz działkę, Maryniu. Tyle miejsca do obsadzenia

Ślicznie porosło wszystko. Tak patrzę i zazdroszczę tej dojrzałości działki i tego, że jest ogrodem już

Ostróżki cudne. Może i będzie na forum ich wysyp, ale czy u mnie? Wysiałam jakiś czas temu i raczej ich nie widzę. Zresztą wiele wysiałam i chyba tylko nagietki wschodzą a reszta niewidoczna może pomiędzy siewkami różności, których ja nie znam

Dzwonki tworzą u Ciebie ładną kępę. No i zakątki hostowo-żurawkowo-trawiaste bajeczne. Powojniki do podziwiania i wiele innych śliczności.
A wracając do remontu to masz szczęście, że robic będą synowie. Nie będzie przynajmniej problemow. U mnie panowie od remontu ok, za to meblarze tragedia. Tydzień temu ponad powinno być wszystko skończone a ja powinnam już mieć normalnie w mieszkaniu. A nie mam. Meble do miliona poprawek. Nerwów i czasu tyle zmarnowaliśmy...
- marpa
Olu krzewuszka daje popis co roku. Wiosną wyglądały mi pąki na przemarznięte a że rośnie w przedogródku
więc się nią nie zajmowałam ....Aż zakwitła ..Ładnie też kwitną mi tawuły.
Co do powojnika to ma chyba ok.5 lat i od początku tak obficie kwitnie..Wyjątkiem był ub.rok kiedy to powojniki u mnie doświadczyły jakiejś choroby i wszystkie miały zniekształcone pąki...Dopiero późnym latem to się zmieniło... Powojnik pochodzi z B... Mam 2 egz.Drugi w cieniu jest zawsze skromniejszy ale kwitnie równie obficie !To Jackmani...
Soniu
nasienniki orlików jeszcze nie wycięte ale część zostawiam na rozmnożenie. Ten mnie sprowokował do uwiecznienia go na foto...
Często coś mnie zatrzymuje i mówi...widzisz jaki jestem ładny...zrób mi foto...
Porzeczki dojrzewają, sama byłam zdziwiona i zaskoczona więc musiałam ...j/w...
Sandro miło, że zaglądasz do mnie
i znajdujesz ciekawostki...
Izko Dziękuję za dobre słowo ,Twoja działeczka też ma swoje walory... udała Ci się jak nie wiem co..już pisałam, że Ci zazdroszczę jej kupna... Dostałam ofertę kupna działki w interesującym mnie ROD , działka może nie zaniedbana ale ogołocona z roślin /wygląda na to, że pod sprzedaż zostały gdzieś przeniesione i na całości posiana trawa/2 rozlatujące się prymitywne ławki i domek niczym baby Jagi nic to ...ale cena z kosmosu...
Ostróżki są łatwo dostępne w każdym punkcie sprzedaży a ich wysiew często bywa problematyczny...
U mnie remont niewielki, chodzi o położenie paneli bo parkiet wymaga cyklinowania i lakierowania ale ze względu na Małżonka nie za bardzo mam taką możliwość więc chcę położyć na niego panele ...Szybko i sprawnie i po kłopocie...
Mam nadzieję, że dzisiaj wreszcie uda mi się zrobić na działce coś co mam w planach od jakiegoś czasu...muszę dokończyć renowację cienistej rabaty paprociowo-hostowej...

czerwone róże na forum są passé ale nic to...

więc się nią nie zajmowałam ....Aż zakwitła ..Ładnie też kwitną mi tawuły.

Soniu

Sandro miło, że zaglądasz do mnie

Izko Dziękuję za dobre słowo ,Twoja działeczka też ma swoje walory... udała Ci się jak nie wiem co..już pisałam, że Ci zazdroszczę jej kupna... Dostałam ofertę kupna działki w interesującym mnie ROD , działka może nie zaniedbana ale ogołocona z roślin /wygląda na to, że pod sprzedaż zostały gdzieś przeniesione i na całości posiana trawa/2 rozlatujące się prymitywne ławki i domek niczym baby Jagi nic to ...ale cena z kosmosu...

Ostróżki są łatwo dostępne w każdym punkcie sprzedaży a ich wysiew często bywa problematyczny...

U mnie remont niewielki, chodzi o położenie paneli bo parkiet wymaga cyklinowania i lakierowania ale ze względu na Małżonka nie za bardzo mam taką możliwość więc chcę położyć na niego panele ...Szybko i sprawnie i po kłopocie...
Mam nadzieję, że dzisiaj wreszcie uda mi się zrobić na działce coś co mam w planach od jakiegoś czasu...muszę dokończyć renowację cienistej rabaty paprociowo-hostowej...

czerwone róże na forum są passé ale nic to...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, nakarmiłam oczy pięknem Twojego ogrodu i jestem usatysfakcjonowana!
Widzę, że szałwia muszkatołowa już Ci kwitnie.
Moja dopiero się przygotowuje.
A powojniki masz niesamowicie ukwiecone
, podczas gdy moje w tym roku jakieś ubogie w kwiatki i tylko zielenieją na kratkach.
Cóż, dobre i to. 

Widzę, że szałwia muszkatołowa już Ci kwitnie.

A powojniki masz niesamowicie ukwiecone

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
No kochana, masz ostróżki wielkie jak las
dzwonki również ogromne i powojniki dorodne a hosty bajeczne.
Pomimo kiepskiej zimy i jeszcze gorszej wiosny, wszystkie rośliny pięknie się starają i nadzwyczaj bujnie rosną.

Pomimo kiepskiej zimy i jeszcze gorszej wiosny, wszystkie rośliny pięknie się starają i nadzwyczaj bujnie rosną.

- lemonka
Bodziszki piękne. Tak samo jak kącik z paprocią i płotkiem w tle
Mówisz, że moja działka ma swoje walory? Dla mnie największym jej walorem jest to, że jest, że ją mam
A tak poważnie to chyba to, że nie miała starej altany do rozbiórki i przede wszystkim maleńka odległość od domu. No i te tuje duże jako żywopłot. Poza tym innych walorów nie widzę chyba. Teraz moja kolej żeby coś dodać do tej działeczki 

Mówisz, że moja działka ma swoje walory? Dla mnie największym jej walorem jest to, że jest, że ją mam

- marpa
Lucynko,Stasiu,Izko
bardzo dziękuję za odwiedziny i sympatyczne opinie..Wreszcie pogoda dopisuje choć po ostatnich opadach dużo wilgoci i duchota
, która nie wszystkim nam służy...Siedzę póki co w domu dopiero popołudniu wybierzemy się na działkę...
Oglądam forumowe róże bo u siebie mam marne resztki i niedobitki po odwiedzinach sarny..podobno jest ona jedna w dodatku kulawa ,skacze na 3 łapach no ale mogła by zmienić rewir ...Sąsiad mówi, że dzięki niej nie ma mszycy na różach... bo wszystkie pąki zjada...
Wczorajsze aktualności...

jeszcze hosty... whirlwind

spilit milk/ rozlane mleko/

Oglądam forumowe róże bo u siebie mam marne resztki i niedobitki po odwiedzinach sarny..podobno jest ona jedna w dodatku kulawa ,skacze na 3 łapach no ale mogła by zmienić rewir ...Sąsiad mówi, że dzięki niej nie ma mszycy na różach... bo wszystkie pąki zjada...

Wczorajsze aktualności...

jeszcze hosty... whirlwind

spilit milk/ rozlane mleko/

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne różne kwitnienia.
Hosty śliczne. Spilit milk piękna. Kupowałam kiedyś ale okazała się inna. Pomyłka
Hosty śliczne. Spilit milk piękna. Kupowałam kiedyś ale okazała się inna. Pomyłka

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Urocze te rumiankowe kwiatuszki! 

Pozdrawiam, Basia.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
A ja podziwiam hosty, piękne je masz 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- lemonka
Nie ma mszycy bo nie ma pąków
To dowcipny sąsiad ;)
Bardzo malownicze te białe kwiaty, jedne i drugie
Dziś już chyba nie ma być tak upalnie jak wczoraj.

Bardzo malownicze te białe kwiaty, jedne i drugie

Dziś już chyba nie ma być tak upalnie jak wczoraj.